Fuga

13,5 ↑

Το στιλάτο garden restaurant του Μεγάρου Μουσικής έχει ωραία ενέργεια και cool fusion κουζίνα με κοσμοπολίτικη αύρα από τον σεφ Δημήτρη Κατριβέση. Το σερβίρισμα προτρέπει σε μοιρασιές.  

Fuga

Tηλ:

Τιμές:

€45 - €60

Το στιλάτο garden restaurant του Μεγάρου Μουσικής έχει ωραία ενέργεια και cool fusion κουζίνα με κοσμοπολίτικη αύρα από τον σεφ Δημήτρη Κατριβέση. Το σερβίρισμα προτρέπει σε μοιρασιές.

Fuga - εικόνα 1

Περπατώντας στον στιλιζαρισμένο διάδρομο που οδηγεί στον κήπο του Μεγάρου, συνειδητοποιώ ότι μετά το κλείσιμο του «Boschetto» εδώ φιλοξενείται πλέον το πιο ουσιαστικό garden restaurant της Αθήνας. Όταν πήγα, μάλιστα, είχε τη συναυλία της η Angelika Dusk και ο κόσμος άραζε τριγύρω στο γρασίδι καρυκεύοντας το χώρο με cool χαλαρότητα. Το εστιατόριο, με τραπέζια πάνω στο γκαζόν, ντιζαϊνάτες πολυθρόνες με ποικίλα pattern σε γραμμή μοντερνιτέ, και έργα τέχνης διάσπαρτα στο χώρο, έχει μαζί με το διπλανό «Holy Garden», το οποίο «τρέχει» ο δημιουργικός bartender Xavier Μισαηλίδης, μια στιλάτη μητροπολιτική αύρα. Τη βλέπεις και στον κόσμο γύρω σου, με δυναμικούς εξοδούχους που απηχούν το μοντέρνο πρόσωπο της Αθήνας, ανάμεσά τους αρκετές γυναικείες παρέες, και εκπέμπουν ωραία ενέργεια. Σ’ αυτό το πακέτο είναι μεγάλη η συμμετοχή του σεφ Δημήτρη Κατριβέση, ο οποίος έχει δημιουργήσει μια sharing-style κοσμοπολίτικη πρόταση με σύγχρονες εκδοχές γεύσεων από την Ασία, τη Λατινική Αμερική και τη Μεσόγειο.

Fuga - εικόνα 2

Το μενού είναι cool, συνδυάζοντας απλούστερες ιδέες αλλά και πιο γκουρμέ σπεσιαλιτέ. Από τη μια έχουμε λοιπόν ένα ευχάριστο τηγανητό bao με κιμά Bolognese και ταιριαστή πικάντικη σάλτσα, κι από την άλλη το υποδειγματικό ceviche «Veracruz» όπου το κρουστό λαβράκι μαρινάρεται σε ηλεκτρισμένα ξινό leche de tigre και μαζί με πικάντικα φύλλα καπουτσίνου και μυρωδάτο κορίανδρο καταλήγουν σε μια acid jazz-rock σπεσιαλιτέ. Η σαλάτα με καρπούζι είναι ενδιαφέρουσα αλλά ανολοκλήρωτη· της πάνε πολύ ο βασιλικός και το κατσικίσιο τυρί, από το οποίο όμως βάζουν πολύ λίγο, με αποτέλεσμα το φρούτο να μένει ξέμπαρκο. Από την άλλη ο γκουρμέ συνδυασμός από ανατολίτικα και δυτικά μανιτάρια με miso butter και gorgonzola είναι μια πολύ πετυχημένη East meets West σπεσιαλιτέ.

Ο τρόπος που σερβίρουν το φαγητό ξεφεύγει από τα στερεότυπα. Από μπροστά μας πέρασαν: κινέζικα καλαθάκια (το αχνιστό bao με κοτόπουλο-κάρι είχε πολύ μέτρια υφή, αντιθέτως τα ντάμπλινγκ με γαρίδα και πανσέτα ήταν αυθεντικά και ντελικάτα σαν dim sum επιπέδου)· κινέζικα πιάτα με πολύχρωμα σχέδια (ωραία τα μύδια tiradito σε fusion «γάλα τίγρη» με μάνγκο και ποικιλία κάρι)· φέτες κορμού δέντρων (αμήχανο το λαβράκι που του λείπει το άρωμα μέσα σε μπανανόφυλλο με σάλτσα πιπεριάς και πολύ καλό πουρέ πατάτας με λάιμ, αλλά πολύ καλή, ζουμερή και τραγανή η chifa πάπια Πεκίνου)· μαντέμι με κάρβουνα που έψηναν την dirty λιχουδιά μεδουλιού με καραμελωμένο βούτυρο tamarind και πιπεριά chipotle – και κάπνιζαν μέχρις υπερβολής εμάς.

Fuga - εικόνα 3

Στα επιδόρπια, το ωραίο μπράουνι σοκολάτας με dulche de leche, πραλίνα και παγωτό εσπρέσο νικάει στα σημεία τον ψητό ανανά που του λείπει η γευστική συμπύκνωση. Στα παιδιά που σερβίρουν υπάρχουν καλές μονάδες με εμπειρία και γνώση, ωστόσο λείπει ο κεντρικός συντονισμός και παρατηρούνται καθυστερήσεις και αστοχίες.

Η επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 5/7.

FUGA Κόκκαλη 1, Αμπελόκηποι, 2107242979. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, βράδυ. Τιμή: € 40-50 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ). Πρόσβαση ΑμεΑ: Ναι. Πάρκινγκ: Στους γύρω δρόμους ή στο πάρκινγκ του Μεγάρου.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Fuga

Κόκκαλη 1, Αμπελόκηποι
  • Ethnic κουζίνες

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια