Apocalypsis: Με classic mentalite "αποκαλύπτει" πληθωρικά τις γιορτινές στιγμές

Η ετικέτα Apocalypsis από το Οινοποιείο Μπαραφάκα από 100% Αγιωργίτικο έχει την δυναμική φινέτσα να συντροφεύσει τα γιορτινά τραπέζια classic & πληθωρικά.

Barafakas Wines

Στο γιορτινό σκηνικό που ήδη έχει στρώσει το κόκκινο χαλί για τα υποδεχθεί στιγμές και αγαπημένα πρόσωπα, οι οινικές απολαύσεις είναι αυτές που πρωταγωνιστούν και  συνοδεύουν κάλλιστα τα χριστουγεννιάτικα ή πρωτοχρονιάτικα σουαρέ. 

Μία περίοδος άκρως επίσημη και ταυτοχρόνως πληθωρική σε όλα της, αποτελεί την κατάλληλη αφορμή για μία ποικιλία πολυδύναμη και φίνα που γνωρίζει καλά να μετατρέπει τις γιορτινές ιστορίες σε άκρως λαμπερές. Συνεπώς και μία ετικέτα που προσδίσει αυτόν τον εκλεπτυσμένο αλλά και classic αέρα που σίγουρα αποζητά κανείς την εποχή των γιορτών. 

Το Οινοποιείο Μπαραφάκα απευθείας από την μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Νεμέας, τη "Γη" αλλιώς του Αγιωργίτικου δεν είναι δυνατόν να λείπει από την οινική ατζέντα αλλά και από τις προτάσεις για τα πλούσια τραπέζια που σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν να κάνουν δυναμικά την παρουσία τους.

Και σαφώς κάθε τραπέζι απαιτεί και το κατάλληλο κρασί με την συγκεκριμένη περίπτωση να ξετυλλίγει μία προσωπικότητα φίνα και διαχρονική που σίγουρα θα σχεδιάσει από την αρχή την γιορτινή ιστορία την δική σου αλλά και των καλεσμένων σου. 

Το "Apocalypsis" είναι ιδανικό και "αποκαλύπτει" πληθωρικά το πνεύμα των γιορτών

Barafas Wines

Και όμως από την πρώτη εμφάνιση και "αποκάλυψη" του κρασιού, αντιλαμβάνεται κανείς πως πρόκειται για ένα μικρό εξαιρετικό διαμαντάκι με μία ετικέτα σχεδιασμένη έτσι ώστε να προιδεάζει και για το εσωτερικό του.

Μία φίνα λοιπόν "Νεμέα" από τα καλύτερα αμπελοτόπια που διαθέτει το οινοποιείο τα οποία  έχουν επιλεχθεί μετά από μία δεκαετία παρατήρησης, αναζήτησης και έρευνας. Ένα Αγιωργίτικο που την γιορτινή περίοδο φαντάζει πιο ιδανικό από ποτέ με κομψότητα, πλούτο και βάθος. 

Με αυθεντικότητα το "Apocalypsis" συνδυάζει την παράδοση του ελληνικού αμπελώνα και την μακρά ιστορία της Νεμέας με την καινοτόμα προσέγγιση στη τεχνική οινοποιίησης από την μεριά του Οινοποιείου Μπαραφάκα η ομάδα του οποίουν στοχεύει στο να αναδείξει την έκφραση του αγιωργίτικου φρούτου, το κομψό mentalite του, την πολυεπίπεδη αρωματική του πολυπλοκότητα στοιχεία που αντανακλούν αυτομάτως το terroir της περιοχής. 

Η κάθε γουλιά είναι τελικά και μία νέα αποκάλυψη; 

H ετικέτα "Apocalypris" συνοδεύει μοναδικά τις μαγικές στιγμές των γιορτών καθώς ξετυλλίγει πλούσιο χαρακτήρα και πολυπλοκότητα αρωμάτων. 

Κάνει την εμφάνιση του με ένα βαθύ ρουμπινί χρώμα που σε κάνει να στέκεσαι για κάποια δευτερόλεπτα με τα αρώματα των ώριμων κόκκινων φρούτων όπως η μαρμελάδα φράουλα και το κεράσι αλλά και  με την σοκολάτα, τα γλυκά μπαχαρικά και την βανίλια στη συνέχεια να δημιουργούν ένα σύνθετο και ακαταμάχητο αρωματικό και γευστικό προφίλ.

Στο στόμα οι τανίνες είναι βελούδινες και πυκνές, η οξύτητα του ευχάριστη και ισορροπημένη με την επίγευση να χαρακτηρίζεται μακρά και να επιμένει με ένα γοητευτικό τρόπο.  Η οινοποίηση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτη δεξαμενή με την ωρίμανση του κρασιού να γίνεται σε δεξαμενή για 5-6 μήνες με την συνέχεια καθοριστική καθώς για 12 έως 15 μήνες παραμένει σε  γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 και 300lt.  

Barafakas Wines

Με τι συνδυάζεται στα γιορτινά τραπέζια

Food Pairing 

Μία ετικέτα που αγαπά ιδιαιτέρως τα τυριά όπως τις παλαιωμένες γραβιέρες, το grana padano, το μπλε τυρί αλλά και επιλογές αρωματισμένες είτε με βότανα ή πιπέρια στέκουν άριστα όπως φέτα με ρίγανη ή μία γραβιέρα Κρήτης ωρίμανσης με τριών ειδών πιπέρια. 

Στα κυρίως οι επιλογές όπως το αρνί ψητό στο φούρνο με πατάτες, το κοκκινιστό μοσχάρι, το αργομαγειρεμένο χοιρινό στη γάστρα με πορτοκάλι & μουστάρδα ή ένα αγριογούρουνο στιβάδο καθώς το συγκεκριμένο κρασί έχει αδυναμία στα κυνήγια, κάνουν την γαστρονομική ατζέντα ακόμα πιο ζουμερή και γευστική.

Επίσης το χοιρινό με δαμάσκηνα και μία σάλτσα από το εν λόγω κρασί ή σε άλλη περίπτωση με μήλα και μυρωδικά απογειώνουν επίσης την γευστική εμπειρία. Ο πουρές γλυκοπατάτας ή κάστανου είναι προτάσεις που ταιριάζουν γάντι συνδυαστικά με τα κρεατικά της επιλογής σας.

Αν και τα επιδόρπια αγαπούν περισσότερα τα ημίγλυκα ή γλυκά κρασιά, το "Apocalypsis" μπορεί μοναδικά να ταιριάξει με γλυκά που έχουν βάση την σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς, συνεπώς μία σοκολατόπιτα ή καριδόπιτα μπαίνουν στο παιχνίδι χωρίς καθόλου "τύψεις". 

www.barafakaswinery.gr | facebook: Barafakas Winery | instagram: @barafakaswinery | τηλέφωνο επικοινωνίας: 2746 022484

Ακολούθησε το Αθηνόραμα σε facebook & instagram 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ζωγράφισε το δικό σου ποτήρι κρασιού στο Μουσείο Οίνου - Κώστα Λαζαρίδη

Ζήστε τη μαγεία του κρασιού και της τέχνης στο Κτήμα Οινότρια Γη - Costa Lazaridi, μέσα από μια μοναδική ξενάγηση και ένα workshop ζωγραφικής

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

Τι θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Σινεμά, γαστρονομία και όλα όσα σε περιμένουν αυτή την εβδομάδα στην πόλη.

Orbis Vini: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία έκθεση αφιερωμένη στα "κρασιά του κόσμου"

Μήπως είναι η ώρα να δούμε κατάματα τα "κρασιά του κόσμου"; Η Orbis Vini, την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental της Αθήνας σε καλεί να ανακαλύψεις 490 κρασιά από 179 οινοποιεία και 14 διαφορετικές χώρες.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα λαογραφικό "Αντάμωμα" στην Κυψέλη

Ένα folk event από το Torvas, εικαστικές περιηγήσεις στον Άλιμο και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 18 έως 26/10.

Θα ήθελες να μάθεις πώς να δώσεις νέα ζωή στα έπιπλά σου;

Στην σχολή τεχνών "Ασκαρδαμυκτί" θα μάθετε πως να συντηρήσετε και να μεταμορφώσετε τα παλιά σας έπιπλα.

Τι συνέβη όταν η Peggy Gou έπαιξε rave σε φούρνο

Η υπερδιάσημη DJ εμφανίστηκε σε ένα bakery του Παρισιού και ξεκίνησε να παίζει όσο δίπλα της σερβίρονταν κρουασάν.