Ημερίδα και δωρεάν ξενάγηση στον Πειραιά, και με γαστρονομικό ενδιαφέρον

Τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Πειραιά επενδύει συστηματικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της πόλης μέσα από την πρωτοβουλία Destination Piraeus.

Πειραιάς

Ημερίδα με θέμα "Ο Πειραιάς ως σύγχρονος προορισμός: Δεδομένα – Προκλήσεις – Ευκαιρίες" διοργανώνει o Δήμος Πειραιά και η Διεύθυνση Εξωστρέφειας, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Τουρισμού –Destination Piraeus, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου και ώρα 17:00, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση της στρατηγικής του Δήμου για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης, μέσα από σύγχρονα δεδομένα, καλές πρακτικές και τις προοπτικές που διαμορφώνονται για τον Πειραιά ως έναν δυναμικό, βιώσιμο και αυθεντικό αστικό προορισμό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και σε συνεργασία του Δήμου Πειραιά με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά θα παρουσιαστούν στοιχεία από πρόσφατη έρευνα για την εμπειρία και τον βαθμό ικανοποίησης επισκεπτών, καθώς και οι βασικοί άξονες της τουριστικής στρατηγικής της πόλης για τα επόμενα χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Πειραιά επενδύει συστηματικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της πόλης μέσα από την πρωτοβουλία Destination Piraeus, αναδεικνύοντας τη θαλάσσια ταυτότητα, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία του Πειραιά ως βασικούς πυλώνες της τουριστικής του ταυτότητας.

Διαβάστε Επίσης

Στην ημερίδα θα τοποθετηθούν ως ομιλητές εκπρόσωποι του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της τοπικής αυτοδιοίκησης, επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και εκπρόσωποι φορέων της πόλης, συμβάλλοντας σε έναν ουσιαστικό διάλογο για το μέλλον του Πειραιά ως σύγχρονου αστικού προορισμού.

*Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν δωρεάν ξεναγήσεις γαστρονομικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος για επισκέπτες, αντιπροσωπείες και εκπροσώπους δημόσιων φορέων.

Για δηλώσεις συμμετοχής στις ξεναγήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο: tourismos@piraeus.gov.gr.

Λόγω περιορισμένων θέσεων, στις ξεναγήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Συνάντηση και υπογραφή βιβλίων με την Πελαγία Μπότση στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ενύπνιο

Η ποιήτρια Πελαγία Μπότση μας υποδέχεται στο Ενύπνιο για γνωριμία και υπογραφή της νέας της κυκλοφορίας "Ο φτωχός συγγενής".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/03/2026

Υποδεχόμαστε την άνοιξη με το Records Symposio

Για δεύτερη φορά συναντιόμαστε στο Bios για το πιο δημοφιλές και διασκεδαστικό παζάρι δίσκων, με πολλή μουσική, πάρτυ και φαγητό. Είσοδος ελεύθερη.

Το 3ο Greek Beer Festival επιστρέφει για γευστικό και μουσικό ξεφάντωμα

Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ μπύρας έρχεται στο Γκάζι για να πούμε στην υγειά μας και να χορέψουμε.

Στα Εξάρχεια, για μια κάθετη οινογνωσία με σπάνιες ποικιλίες από τα Βαρδούσια Όρη

Το Τανίνη Αγάπη Mου υποδέχεται τον Γιώργο Μπαλατσούρα και το κτήμα Dorian Wines για μια ξεχωριστή οινική βραδιά.

Τετραήμερο χειρόφρενο στα ταξί από την Τρίτη - Οι λόγοι

Έως και την Παρασκευή θα διαρκέσουν οι 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί, οι οποίοι διαφωνούν με διατάξεις του νομοσχεδίου που εισάγεται στη Βουλή.

Τελικά μπορεί να θεραπεύσει ο πολιτισμός;

Ένα σημαντικό βήμα για τη συνεργασία μεταξύ του Πολιτισμού και της Υγείας, που αναδεικνύει τον ρόλο της τέχνης στην ψυχική ευημερία.

Ευρωπαϊκή διάκριση για το Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης

Η διοργάνωση επιλέχθηκε ως μία από τις δέκα νέες "καλές πρακτικές" πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη από το πρόγραμμα European Heritage Hub.