
Νονοί, γονείς, μικροί και μεγάλοι δίνουν ξανά ραντεβού στο νέο The Meet Market αυτό το σαββατοκύριακο, για να γιορτάσουν την άνοιξη αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα πασχαλινά events της πόλης. Στις 12 και 13 Απριλίου, τέσσερις χώροι της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων εκκινούν τη φεστιβαλική σεζόν με το καθιερωμένο #EasterEdition του Meet Market και μας εφοδιάζουν με όλα τα απαραίτητα: χειροποίητες λαμπάδες, αμέτρητα πασχαλινά στολίδια κι ένα σωρό προϊόντα για να χαρίσουμε στους αγαπημένους μας. Όπως κάθε φορά, το Meet Market συμπληρώνουν must-see δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες και μουσικές εκδηλώσεις, ενώ γνωστά street foodάδικα και ζυθοποιίες φροντίζουν να μη μείνουμε με άδειο στομάχι όσο ψωνίζουμε τα πασχαλινά μας δώρα.
Και αφού τελειώσει το shopping, σπεύδουμε στο Μουσείο Ακρόπολης, όπου την Κυριακή 13 Απριλίου 2025 και τη Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου το 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής διοργανώνει μια σειρά σύντομων σύντομων συναυλιών, που στοχεύουν στην ανάδειξη της συμβολής της λατρευτικής μουσικής στην ανάπτυξη του δυτικού πολιτισμού. Στις 13/4 θα απολαύσουμε ένα πρόγραμμα που συνδέει τους ύμνους της βυζαντινής μουσικής με τα εμβληματικά λαϊκά τραγούδια που συνέθεσε ο Βασίλης Τσιτσάνης, και τη Μεγάλη Δευτέρα (14/4), κορυφαία έργα του Μίκη Θεοδωράκη ερμηνεύει το κρητικό μουσικό σύνολο Vamos Orchestra: τον "Επιτάφιο" σε νέα συμφωνική επεξεργασία και τον κύκλο τραγουδιών "Μαουτχάουζεν", σε κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Νωρίτερα, το Σάββατο 12 Απριλίου, επισκεπτόμαστε το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων για μία ακόμα δωρεάν βιβλιοσυνάντηση (12 μ.μ.): οι μικροί αναγνώστες (8-12 ετών) θα διαβάσουν τις "Οι περιπέτειες ενός φιλάθλου" της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου, ένα διασκεδαστικό βιβλίο που μιλά για τον ενδοσχολικό εκφοβισμό, την αθλητική βία, την πίστη στη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας και τη σημασία του να μην τα παρατάς ποτέ.
Και από τα κινηματογραφικά ραντεβού, κρατάμε την επερχόμενη απογευματινή συνάντηση στο Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, όπου θα παρακολουθήσουμε το ντοκιμαντέρ "01" του Δημήτρη Μουζακίτη, τη Μεγάλη Δευτέρα 14/4 (6.30 μ.μ.). Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.