Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ξεσηκωτική διάθεση στο Athens Pride 2024

Η καθιερωμένη αθηναϊκή παρέλαση αφιερωμένη στην υπερηφάνεια, έναρξη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 15 έως 21/6.

Athens Pride © Shutterstock

Το Σάββατο 15/6 η πλατεία Συντάγματος γεμίζει ξανά με χρώμα και υποδέχεται το Athens Pride 2024. Ελάτε, λοιπόν, να βροντοφωνάξουμε ότι "ένας νόμος δεν αρκεί" στην παρέλαση υπερηφάνειας (ώρα έναρξης 7 μ.μ.) αλλά και να ζήσουμε μια μοναδική βραδιά από τις 9 το βράδυ, με ένα εκρηκτικό μουσικό lineup: Τάμτα, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Anastasia κ.α. Νωρίτερα το μεσημέρι, το Athens Pride διοργανώνει τις τελευταίες του εκδηλώσεις, από εργαστήρια και συζητήσεις μέχρι γνωριμίες με ΛΟΑΤΚΙΑ+ οργανισμούς.

Διαβάστε Επίσης

Από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινάμε τον προγραμματισμό των κινηματογραφικών μας εξόδων, καθώς στις 17/6 εγκαινιάζεται το φετινό Athens Open Air Film Festival με την προβολή του "High Fidelity" (Στίβεν Φρίαρς) στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου, ενώ την Τετάρτη 19/6 θα προβληθούν οι "48 Ώρες" του Γουόλτερ Χιλ, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου (ώρα έναρξης 9.30 μ.μ.). Παράλληλα το ΚΠΙΣΝ συνεχίζει τις προβολές του Park your Cinema με τη live action εκδοχή της "Μικρής Γοργόνας" της Disney, η οποία θα προβληθεί το Σάββατο 15/6, στις 9 το βράδυ. Και φροντίστε να γεμίσετε τις μπαταρίες σας το σαββατοκύριακο, γιατί την Κυριακή 16/6 το "Νιάρχος" και το SNFCC Youth Council διοργανώνουν το Changeover, ένα ξεσηκωτικό πάρτι με ήχους από την Ανατολική Μεσόγειο. Το συναυλιακό event θα πραγματοποιηθεί στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ με καλεσμένους τον DJ Αλέχος, τους Ody Icons και τους Kobrah Habibi.

Ιστορίες Καλοσύνης 2
"Ιστορίες Καλοσύνης"

Το τετραήμερο 15-18/6 έρχεται και ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Λάνθιμο, με τον Δημοτικό Κινηματογράφο "Μελίνα Μερκούρη" να φιλοξενεί τρεις ταινίες του Έλληνα σκηνοθέτη: τις "Ιστορίες Καλοσύνης" στις 15/6 (8.30 μ.μ.), τον "Αστακό" στις 16 (9 μ.μ.) και 18/6 (11 μ.μ.) και τον "Θάνατο του Ιερού Ελαφιού" στις 16 (11.15 μ.μ.) και 17/6 (11 μ.μ.). Για την προβολή στις 15/6, απαιτούνται δελτία εισόδου τα οποία διανέμονται δωρεάν στα γραφεία του τμήματος Πολιτισμού Δήμου Ηλιούπολης.

Τέλος, το βιβλιοπωλείο Hyper Hypo φιλοξενεί έναν θρυλικό εκπρόσωπο της φωτογραφίας, εγκαινιάζοντας παράλληλα ένα νέο πρότζεκτ στον χώρο του. Ο λόγος για τον ταλαντούχο Martin Parr, τον οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά την Τρίτη 18 Ιουνίου, με αφορμή τα εγκαίνια του Martin Parr Souvenir Shop, στο υπόγειο του βιβλιοπωλείου. Ο διάσημος φωτογράφος θα υπογράψει το νέο του βιβλίο "Fashion Faux Parr" καθώς και merchandise που διατίθεται αποκλειστικά στο Souvenir Shop, το οποίο θα λειτουργήσει μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μελίνα Μερκούρη (Δημ. Κιν/φος)

Λεωφ. Ειρήνης 50, Α. Ηλιούπολη

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ποια είναι τα δύο βυζαντινά μνημεία της Καστοριάς που αποκαταστάθηκαν;

Τα έργα ενισχύουν τον χαρακτήρα της πόλης ως ενός από τους σημαντικότερους πυρήνες της βυζαντινής και μεταβυζαντινής πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/08/2026

Κουίζ: Πόσα ξέρεις για τις παραλίες της Αττικής;

Η τίμια αθηναϊκή ριβιέρα μάς βγάζει κάθε καλοκαίρι ασπροπρόσωπους! Πόσα γνωρίζεις για αυτή;

Εορτολόγιο 2026: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Αυγούστου

Μην ξεχάσετε να δώσετε τις ευχές σας στα αγαπημένα σας άτομα.

ΣΤΑΣΥ: Ποιοι σταθμοί του ΗΣΑΠ είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας

Λόγω πτώσης κλαδιών η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) έχει τροποποιηθεί.

Ολική έκλειψη ηλίου 2026: Πότε θα συμβεί και πώς θα τη δείτε

Ένα ιδιαίτερο φυσικό φαινόμενο που θα δημιουργήσει ένα θέαμα στον ουρανό για πρώτη φορά μετά από περίπου δύο χρόνια θα λάβει χώρα γύρω στα μέσα του Αυγούστου.

Εορτολόγιο 2026: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Αυγούστου

Μην ξεχάσετε να δώσετε τις ευχές σας στα αγαπημένα σας άτομα.

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις τον Αύγουστο στην Αθήνα

Άλλοι έφυγαν για τα νησιά και επέστρεψαν. Άλλοι παραμένουν στην Αθήνα. Σε κάθε περίπτωση, όλα όσα παίζουν στην πόλη αυτό το διάστημα, αφορούν και τις δύο κατηγορίες.