Με το κρασί "Salto Wild Yeast" κάνεις σαρακοστιανό "σάλτο" στο τραπέζι!

Το Κτήμα Σκούρα “στρώνει” σαρακοστιανό τραπέζι με το κρασί “Salto Wild Yeast” να σερβίρει τις πιο ωραίες και πηγαίες παρέες.

Salto

Σάλτο λοιπόν προς την Σαρακοστή! Μία περίοδος που φλερτάρει με διαφορετικές διατροφικές συνήθειες συνεπώς και με διαφορετικές γαστρονομικές επιλογές οι οποίες φυσικά  θέλουν την ιδανική τους συντροφιά η οποία δεν είναι άλλη από ένα κρασί.

Ένα κρασί όμως εκφραστικό, πηγαίο που να μιλάει απευθείας στις μεγάλες παρέες, φιλικό, ξεχωριστό για να είναι ο πρωταγωνιστής μαζί με σένα σε ένα σκηνικό που η φύση "ρέει” άφθονα. Όπως άφθονα θα ρέει και η ετικέτα που θα επιλέξεις να παντρέψεις είτε με μεγάλα τσιμπολογήματα είτε με αγαπημένα γεύματα της Σαρακοστής δίπλα στη θάλασσα ή στα ορεινά.

Εσύ άλλωστε θα βρεις την τοποθεσία εμείς σίγουρα θα φτιάξουμε το τραπέζι το οποίο απαιτείται να είναι κόζι και γαστρονομικό. Να συνοδεύεται από ευχάριστες γεύσεις που εκτοξεύουν συναισθήματα αλλά και από αρώματα που έχουν νοσταλγία και αυθεντικότητα. 

Το Κτήμα Σκούρα με μία ιστορία και παράδοση μακρά από το 1986 βρίσκεται μέσα στη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, στην ΠΟΠ Νεμέα προσφέροντας μέχρι σήμερα κρασιά υψηλής ποιότητας ικανά να χαρίσουν δυνατές συγκινήσεις αλλά και οινοτουριστικές εμπειρίες premium και βιωματικές που ο επισκέπτης θα θέλει να πραγματοποιεί ξανά και ξανά.

Με την Σαρακοστή να είναι προ των πυλών, εσύ και οι αγαπημένοι σου έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μέσα σε αυτή την περίοδο και όχι μόνο, ένα κρασί που θα γίνει ο δικός σου σταθμός. Είναι το  "Salto Wild Yeast” από μία ποικιλία που αν δεν την γνωρίζεις ήρθε η ώρα να την μάθεις. Ένα λευκό κρασί από 100% Μαυροφίλερο το οποίο ευδοκιμεί στη περιοχή της Μαντινείας δίνοντας αυτό το κάτι  ξεχωριστό.

Και δεν είναι ξεχωριστό μόνο λόγω της φρεσκάδας και της υπέροχης ποιότητας του αλλά και για κάτι άλλο! Πρόκειται για μία γηγενής ποικιλία της Πελοποννήσου η οποία προέρχεται από τους πιο αρωματικούς κλώνους του Μοσχοφίλερου και έχει την δυναμική να κάνει το άλμα αυτό που της αξίζει. Για αυτό και οι αμπελουργοί & οινοποιοί του Κτήματος Σκούρα την ερευνούν και την βγάζουν μπροστά, επιμένοντας με πάθος και αφοσίωση να την αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο. Αυτή η συνθήκη από μόνη της περικλείει ένα μεγαλύτερο συναίσθημα που εκτοξεύει το "Salto Wild Yeast” ακόμα περισσότερο.

Salto Κτήμα Σκούρας

Νευρώδες και φίνο ταυτόχρονα με ανθικό πλούτο και πολυπλοκότητα συγκινεί με μία μοναδική οξύτητα αλλά και μία μεταλλικότητα που προκαλεί σαγήνη. Με τα πλούσια αρώματα από τριαντάφυλλο, γιασεμί, γλυκολέμονου, lime, γκρέιπφρουτ αλλά και λουίζας να προσφέρουν μία δυνατή μύτη αλλά και ένα στόμα καθαρό με φρεσκάδα και δροσιά που αποζητάς σε κάθε γουλιά σου. 

Αξίζει να πούμε πως το Μαυρoφίλερο ζυμώνει με άγριες ζύμες και ο λόγος της επιλογής αυτής ήταν η επίτευξη της άριστης έκφρασης των αρωμάτων της ποικιλίας και η ενίσχυση της εξέλιξης του κρασιού μέσα στη φιάλη.

Tο γευστικό πάντρεμα με το συγκεκριμένο κρασί θα αποτελέσει ένα εκπληκτικό γαστρονομικό παιχνίδι καθώς μπορεί να συνδυαστεί με οστρακοειδή όπως κυδώνια, γυαλιστερές, στρείδια, μύδια και πετροσωλήνες αλλά και πράσινες σαλάτες όλο δροσιά. Στην γευστική ατζέντα συμπεριλαμβάνονται τα ζυμαρικά με θαλασσινά ενώ λόγω της οξύτητας του ταιριάζει με  τηγανητά ψάρια όπως  μπαρμπούνι και γλώσσα αλλά και πλάι σε ένα πικάντικο και αρωματικό ceviche λαβράκι.

www.skouras.gr | facebook: Domaine Skouras | instagram: @domaineskouras | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2751 023688

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα spooky φεστιβάλ στη Φωκίωνος Νέγρη

Εκδηλώσεις για την ημέρα του Halloween, last call για δύο ιδιαίτερες εκθέσεις και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 1 έως 7/11.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
01/11/2025

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Γαστρονομία, εκθέσεις και όλα όσα σε περιμένουν στην πόλη τις επόμενες μέρες.

Προσωπικές ιστορίες και λαϊκά τραγούδια στην προβλήτα του Πειραιά

Mπλέκονται με την ποίηση, σε μια βραδιά αφιερωμένη στον πόνο του αποχωρισμού των αγαπημένων που ακολούθησαν τον δρόμο της ξενιτιάς.

Εδώ είτε επιλέξεις λευκό είτε orange κρασί "θα έχεις να κάνεις" με το "Ασπρούδι"

Το Zervas Winery επιλέξει και σερβίρει για αυτό το φθινόπωρο μία ποικιλία που αν δεν έχεις δοκιμάσει, δεν την προσπερνάς με τίποτα. Είναι το Ασπρούδι και είναι εδώ μέσα από ένα Cuvee Wild Fermentation και μία Orange εκδοχή.

Συγκινητικά "Goodbye" στην ιστορική προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά

Μια βραδιά αφιερωμένη στον πόνο όσων ακολούθησαν τον δρόμο της ξενιτιάς.