Πώς και πού θα γιορτάσετε τις Απόκριες στην Αθήνα

Συγκεντρώσαμε τις εκδηλώσεις που ετοιμάζει η πόλη για τις Απόκριες για κάθε γούστο.

Απόκριες στην Αθήνα 2024

Παραδοσιακά δρώμενα, μουσική, χορός, θέατρο και πολλές συναρπαστικές εκπλήξεις μάς περιμένουν στις γειτονιές της Αθήνας, και εμείς σας προτείνουμε ιδέες για να περάσετε όλοι μαζί τις ημέρες της Αποκριάς.

Αποκριάτικα πάρτι 

locomondo

Από techno, trash και rumba μέχρι trash και guilty pleasure bangers. Το Epic Carnival Party έρχεται στο "Arch Club" (8/3), ενω, την Τετάρτη 13/3, οι Locomondo επιστρέφουν στο "Κύτταρο" για ένα ανεπανάληπτο μασκέ live party. Το Σάββατο 16 Μαρτίου παρτάρουμε με τις fan-ταστικές διασκευές των Calu Cacu, που ξεσηκώνουν το κοινό και φτιάχνουν τη διάθεση, ενώ γιορτάζουμε την τελευταία μέρα των Αποκριών με βραζιλιάνικους ήχους στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. 

Δείτε περισσότερα εδώ

Απόκριες & Βαμβα-Κούλουμα

Μάρτιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Δημιουργικά μασκαρέματα και κατασκευή μάσκας (9/3), κατασκευή αερόστατων (10/3), χαρταετοί και γαϊτανάκι με νήματα και χρωματιστές κορδέλες (16/3), μουσική βραδιά στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο αφιερωμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι (16/3) οδηγούν μικρούς και μεγάλους έως την Κυριακή της Αποκριάς. Η θεατρική παράσταση για παιδιά "Αίσωπος φτου και βγαίνω!", μία διαφορετική προσέγγιση των ιστοριών του Αισώπου σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Πλειώνη, γεμάτη ανατροπές, παιχνίδι, διάδραση, χρήση θεατρικής μάσκας και μουσική, έρχεται στη σκηνή του σχολείου της Βαμβακούς την Κυριακή των Αποκρεών (17/3).

Δείτε περισσότερα εδώ

Μουσικοθεατρικά δρώμενα και παραδοσιακά γαϊτανάκια στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Απόκριες στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Η αντίστροφη μέτρηση για το φετινό καρναβάλι στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής ξεκίνησε. Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 11.30 π.μ. όλη η πόλη δίνει ραντεβού στη λεωφόρο Ηρακλείου για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση ομάδων και αρμάτων, η οποία θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία του Δήμου για ένα παραδοσιακό, αποκριάτικο πάρτι. "Φορέστε τις στολές σας, μα πάνω από όλα το μεγαλύτερο χαμόγελο και σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, να ξεφαντώσουμε μαζί, να γίνουμε όλοι μια μεγάλη γιορτή. Το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι, αυτή η ξεχωριστή γιορτή που ξεκινήσαμε και τόσο αγαπήσατε, είναι και φέτος εδώ", το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Δείτε περισσότερα εδώ

Χαρταετοί, χορός και πολλή μουσική σε ένα εορταστικό διήμερο στο ΚΠΙΣΝ

Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά, σε ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα. Την Κυριακή 17 Mαρτίου μία μπάντα δρόμου με αφροβραζιλιάνικα κρουστά κι ένα συγκρότημα rock’n’roll ξεσηκώνουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με τους ρυθμούς τους, ενώ την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου τo ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τη Σαρακοστή με ανοιξιάτικη διάθεση, ένα παραδοσιακό γλέντι με τραγούδια και χορούς από την ελληνική μουσική παράδοση και, βέβαια, το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού. 

Δείτε περισσότερα εδώ

Διαβάστε Επίσης

Ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει 80 αποκριάτικες εκδηλώσεις

Δήμος Αθηναίων: Απόκριες στην Αθήνα

Η μεγαλύτερη γιορτή του καρναβαλιού έχει ξεκινήσει στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας και μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουμε όλοι μαζί, συμμετέχοντας σε ένα πλούσιο πρόγραμμα με 80 αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, σε 55 σημεία της πόλης. Συναυλίες, μουσικές διαδρομές, αποκριάτικες γιορτές για τους μικρούς μας φίλους, παραδοσιακά δρώμενα, αποκριάτικες δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια στους χώρους πολιτισμού της Αθήνας, Τσικνοπέμπτη με μουσική και αποκριάτικη παράδοση, Κούλουμα "παραδοσιακά" στον Λόφο του Φιλοπάππου και άλλες εκπλήξεις, θα μεταδώσουν τον ρυθμό και το πνεύμα της Αποκριάς σε ολόκληρη την πόλη.

Δείτε περισσότερα εδώ

Απόκριες στο θέατρο

"Νησί των θησαυρών"

Το νησί των θησαυρών
Patroklos Skafidas©

Η Μικρή Πόρτα αποφάσισε να γιορτάσει τις Απόκριες με μία ξεχωριστή προσφορά: όσοι μικροί, αλλά και μεγάλοι θεατές προσέλθουν στις τρεις παραστάσεις του Σαββατοκύριακου 16-17 Μαρτίου ντυμένοι πειρατές θα προμηθευτούν από το ταμείο του θεάτρου το εισιτήριό τους στην ειδική τιμή των 9 ευρώ. Η τιμή ισχύει μόνο για τους μασκαράδες, οποιασδήποτε ηλικίας!

Δείτε περισσότερα εδώ

"Το γαϊτανάκι της Αποκριάς"

Το γαϊτανάκι της Αποκριάς

Οι παραμυθένιες "Μορφές Έκφρασης" καλούν τα παιδιά στο θέατρό τους για να παρακολουθήσουν το "Γαϊτανάκι της Αποκριάς", μια μοναδική διαδραστική αποκριάτικη παράσταση που θα φέρει την Άνοιξη στις καρδιές όλων (9, 10, 16, 17/3). Η ομάδα ενθαρρύνει τους μικρούς θεατές να φορέσουν την αγαπημένη τους στολή και να ανακαλύψουν, πιασμένοι από ένα σύννεφο και με οδηγό τη μουσική, πώς μπορούν να γεμίσουν τον κόσμο με χαρά και χρώματα.

Δείτε περισσότερα εδώ

Ο Καραγκιόζης γιορτάζει τις Απόκριες στο "Paraga"

Καραγκιόζης

Ο Τάσος Κώνστας, οι χάρτινοι ήρωές του και οι Paraga Band, μας περιμένουν στο
γνωστό Κυριακάτικο ραντεβού (10, 17/3 στις 12 μ.μ.), με μια νέα αποκριάτικη παράσταση, ένα διαφορετικό καρναβάλι μέσα αλλά και έξω απ΄ το πανί, στo "Paraga". Τα φώτα στο πανί ανάβουν και στην παράγκα του Καραγκιόζη ετοιμάζονται για την Αποκριά. Ο Χατζηαβάτης, ο Νιόνιος, ο Σταύρακας, ο Μορφονιός, μέχρι και ο Μπάρμπα- Γιώργος, καταφθάνουν να γιορτάσουν παρέα με τον Καραγκιόζη , την Αγλαΐα και τα Κολλητήρια, με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

Δείτε περισσότερα εδώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".