Απόκριες στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Μουσικοθεατρικά δρώμενα και παραδοσιακά γαϊτανάκια ετοιμάζει ο δήμος για τις ημέρες της Αποκριάς.

Απόκριες στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Η αντίστροφη μέτρηση για το φετινό καρναβάλι στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής ξεκίνησε. Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 11.30 π.μ. όλη η πόλη δίνει ραντεβού στη λεωφόρο Ηρακλείου για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση ομάδων και αρμάτων, η οποία θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία του Δήμου για ένα παραδοσιακό, αποκριάτικο πάρτι. "Φορέστε τις στολές σας, μα πάνω από όλα το μεγαλύτερο χαμόγελο και σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, να ξεφαντώσουμε μαζί, να γίνουμε όλοι μια μεγάλη γιορτή. Το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι, αυτή η ξεχωριστή γιορτή που ξεκινήσαμε και τόσο αγαπήσατε, είναι και φέτος εδώ", το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Μια ημέρα πριν την παρέλαση, το Σάββατο στις 6 μ.μ. το απόγευμα στην κεντρική πλατεία στήνονται τα παραδοσιακά γαϊτανάκια, ώστε να μπει η πόλη από νωρίς σε κλίμα γιορτινό. Παιδιά από σχολεία του Δήμου θα αναβιώσουν το έθιμο, χορεύοντας και τραγουδώντας.

Το φετινό καρναβάλι έχει σαν θέμα την οικολογία και το περιβάλλον, πολλά δε από τα γκρουπ που θα συμμετάσχουν έχουν εμπνευστεί και έχουν δημιουργήσει τις στολές τους αναλόγως. Στην παρουσίαση, ένα δίδυμο από την ελληνική παράδοση, ο Καραγκιόζης και η Αγλαΐα, όπως τους ερμηνεύουν ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης, Κώστας Σπυρόπουλος, και η Αρετή Ζαχαριάδου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".