Απόκριες 2024: Τα "Αλευρομουτζουρώματα" αναβιώνουν στον Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη

Μικροί και μεγάλοι, καλυμμένοι με ολόσωμες φόρμες, μαντήλια, μάσκες θα γίνουν μια παρέα σ’ αυτή τη γιορτή της Αποκριάς.

29ο Καρναβάλι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη

Έναν αλευροπόλεμο ξεκινά ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη στο πλαίσιο του 30ου Καρναβαλιού. Το έθιμο των Αλευρομουτζουρωμάτων θα αναβιώσει την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 11 π.μ. στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Το συγκεκριμένο έθιμο κρατά αιώνες. Πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για έθιμο της Σικελίας και άλλοι για μια παράδοση που προέρχεται από τους γελωτοποιούς των Βυζαντινών χρόνων. Μικροί και μεγάλοι, καλυμμένοι με ολόσωμες φόρμες, μαντήλια, μάσκες θα γίνουν μια παρέα σ' αυτή τη γιορτή της Αποκριάς. Η προσυγκέντρωση των πληρωμάτων θα γίνει στις 11 π.μ. στο 27ο Δημοτικό σχολείο Νίκαιας.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου στην πλατεία Χαλκηδόνας ανιματέρ, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργοί θα περιμένουν τα παιδιά από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. με πολλές εκπλήξεις. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν ζωάκια, σουπερ ήρωες, πρωταγωνιστές παραμυθιών με face painting και να χαρούν με τους κλόουν και τα φουσκωτά παιχνίδια.

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 10 π.μ., στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, τα μέλη του 1ου και 4ου ΚΑΠΗ Νίκαιας έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα για τα παιδιά με γαϊτανάκια, καλλιτεχνικά εργαστήρια και μουσική. Συμμετέχει και η Χορωδία των ΚΑΠΗ της πόλης με αποκριάτικα τραγούδια. Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διαγενεακού προγράμματος που διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

London Wine Fair 2024: To ελληνικό κρασί σε μία από τις μεγαλύτερες οινικές εκθέσεις

Ετικέτες της χώρας μας θα δώσουν το παρών σε ένα από τα σημαντικότερα οινικά event του πλανήτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το πρώτο σημαντικό βήμα για τον σχεδιασμό αξιοποίησης της ΟΧΕ από τον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων θα αξιοποιήσει το ποσό των 101 εκατ. ευρώ προκειμένου να υλοποιηθούν περισσότερα από 40 σημαντικά έργα και δράσεις τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης.

Οι καλύτερες συνταγές για το πασχαλινό τραπέζι

Η Λαμπρή δεν είναι συνώνυμη του οβελία. Μένει ν' ανακαλύψουμε και άλλα υπέροχα πασχαλιάτικα φαγητά. Αν, λοιπόν, έχετε προγραμματίσει να σουβλίσετε αρνί, καλό κουράγιο και καλοφάγωτο, αλλά...

Τα παραδοσιακά γλυκά του Πάσχα, πέρα από τα καθιερωμένα!

Τα νηστίσιμα σκαλτσούνια θέλουν την ώρα τους αλλά είναι υπέροχα, τα πασχαλινά κουλούρια είναι εύκολα και μυρωδάτα, τα τσουρέκια με το κόκκινο αβγό απαραίτητα και γιατί να μη δοκιμάσουμε καλιτσουνάκια με ανθότυρο, τάρτα μελιτίνι ή τα "πουντζά" της Αστυπάλαιας...

Οι Mantinians βάζουν σε πρώτο πλάνο τους αμπελώνες της Μαντινείας

13 οινοποιεία της Μαντινείας συστήνονται ολιστικά και συλλογικά μέσα από την Οινική Κοινότητα Mantinians.

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.