Τι έρχεται τον Μάρτιο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για όλους, από βρέφη έως άτομα 65+ περιμένει τους επισκέπτες.

Δωρεάν Ξενάγηση Μουσείο Μαρία Κάλλας

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων ανοίγει για τον μήνα Μάρτιο πρώτη φορά τις πόρτες του στην τέχνη του παιδικού θεάτρου, παρουσιάζοντας την διαδραστική μουσική παιδική παράσταση "Ο Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο" από την καλλιτεχνική ομάδα "thea-tree", ενώ παράλληλα τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στις 27 Μαρτίου προσφέροντας στην τιμή του εισιτηρίου δωρεάν ξενάγηση εστιασμένη στα θεατρικά αντικείμενα της συλλογής του μουσείου.   

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, επιστρέφει στο Μουσείο Μαρία Κάλλας στις 7 μ.μ., με μία συναυλία μουσικής δωματίου με τον Άγγελο Λιακάκη στο βιολοντσέλο και τον Κωνσταντίνο Δεστούνη στο πιάνο. 

Την ίδια στιγμή, το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτείνει κι άλλες δράσεις για όλη την οικογένεια ανανεώνοντας το σταθερό πλέον ραντεβού τα Σάββατα με οικογενειακά εργαστήρια και δημιουργικές αφηγήσεις και δίνει έμφαση στα βρεφικά προγράμματα με δωρεάν εισιτήριο για παιδιά 8 μηνών έως 2,5 ετών. Τέλος, συνεχίζει το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων σε άτομα 65+ που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και έχει ήδη γνωρίσει μεγάλη ανταπόκριση.

21/3 | 7 μ.μ.

Μουσικοί περίπατοι | Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, επιστρέφει στο Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων, με μία συναυλία μουσικής δωματίου. Ο Άγγελος Λιακάκης στο βιολοντσέλο συμπράττει με τον πιανίστα Κωνσταντίνο Δεστούνη σε ένα πρόγραμμα με εμβληματικά έργα του σχετικού ρεπερτορίου. Ο κατ’ εξοχήν εκφραστής του γερμανικού Ρομαντισμού, Ρόμπερτ Σούμαν, συνέθεσε τα Φανταστικά Κομμάτια, έργο 73, μέσα σε μόλις δύο μέρες τον Φεβρουάριο του 1849. Η αρχική σύνθεση ήταν για κλαρινέτο και πιάνο αλλά εκδόθηκαν σε παράλληλες εκδοχές για βιολί και για βιολοντσέλο. Τα τρία κομμάτια συνιστούν ένα ενιαίο έργο, γεγονός που φανερώνεται από το κοινό τονικό τους κέντρο. Ο ιμπρεσιονιστής Claude Debussy λειτουργεί ως γέφυρα μετάβασης από τη Ρομαντική στη σύγχρονη εποχή, ενώ ο Johannes Brahms μας επαναφέρει στην αυθεντική ρομαντική πολύχρωμη αφήγηση.

Στις 6 μ.μ., μία ώρα προ της έναρξης της συναυλίας, θα παραχωρηθεί ελεύθερη περιήγηση στo Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων.

Γενική είσοδος: 10€ / άτομο | Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

27/3 | 5 μ.μ.

Δωρεάν ξενάγηση εστιασμένη στα θεατρικά αντικείμενα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας, τιμά την παγκόσμια ημέρα θεάτρου η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου, προσφέροντας μέσα στην τιμή του εισιτηρίου δωρεάν ξενάγηση εστιασμένη στα θεατρικά αντικείμενα της συλλογής του μουσείου. Μέσα από την περιήγηση στην έκθεση θα δοθεί έμφαση στη συλλογή και στις ερμηνείες των αντικειμένων που σχετίζονται με τις παραστατικές τέχνες. Κοστούμια μεγάλων ρόλων που έχει φορέσει η ντίβα της όπερας, σκηνικές αποτυπώσεις εμβληματικών έργων και ρόλων που έχει ερμηνεύσει και αγαπημένα της σκηνικά αντικείμενα, θα γίνουν οι πρωταγωνιστές της ξενάγησης.

Κρατήσεις: 210 44 04 204
Διάρκεια ξενάγησης: 50 λεπτά
Είσοδος στο μουσείο: Γενική είσοδος 10€
.

31/3 | 12 μ.μ.

Μουσική παιδική παράσταση "Ο Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο"

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας και η καλλιτεχνική ομάδα thea-tree παρουσιάζουν τη διαδραστική μουσική παιδική παράσταση "Ο Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο". Το έργο ξεκινά με αφορμή το κλασσικό μουσικό παραμύθι που έγραψε ο Σεργκέι Προκόφιεφ στις αρχές του 20ου αιώνα με σκοπό να φέρει τα παιδιά σε μια πρώτη επαφή με τα μουσικά όργανα της ορχήστρας. Στο "…παγίδα για πιάνο" όμως, τα πράγματα αλλάζουν! Τα μουσικά θέματα του παραμυθιού ερμηνεύονται ζωντανά από μία πιανίστρια επί σκηνής και γίνονται αφορμή για παιχνίδια με στόχο τα παιδιά-θεατές να αναπτύξουν το μουσικό τους αισθητήριο και να ευαισθητοποιηθούν σε ό,τι αφορά στη σχέση των ανθρώπων με τα άγρια ζώα και το φυσικό περιβάλλον. Στο τέλος της παράστασης, ηθοποιοί, μουσικοί και κοινό ενώνονται μέσα από το τραγούδι οδηγώντας τα παιδιά στην ευχαρίστηση της μουσικής δημιουργίας. Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρύσα Νταούλη, Γιάννης Ιωάννου.

Ηλικίες: 3,5-8 ετών
Τιμή εισιτηρίου: 10€ / άτομο
Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

9/3 | 9.30-10.15 π.μ.

Οικογενειακά Εργαστήρια 

Τα Σάββατα του Μαρτίου στο Μουσείο Μαρία Κάλλας "Παίζουμε με Όπερα και χρώματα"

Οικογενειακά Εργαστήρια Μουσείο Μαρία Κάλλας

Πως θα πιάσουμε τον ρυθμό; Τι σχέση μπορεί να έχει μια μελωδία με τη ζωγραφική; Ο μαέστρος μιας ορχήστρας δίνει τον παλμό και το παιχνίδι ξεκινά! Βρέφη και συνοδοί συμμετέχουν σε ένα διακαλλιτεχνικό αισθητηριακό εργαστήριο και οικειοποιούνται τους ήχους της όπερας μέσα από μουσικοκινητικά, θεατρικά και εικαστικά παιχνίδια. Το σώμα αποκτά ρυθμό και κίνηση ανακαλύπτοντας τα ηχοχρώματα και τις μελωδίες μέσα από γνωστά μουσικά έργα αποτυπώνοντάς τα με χρώματα και υλικά. Δωρεάν αισθητηριακό εργαστήριο με τη μέθοδο θεατρικού παιχνιδιού που στόχο έχει να συστήσει την όπερα στα βρέφη ηλικίας 8 μηνών έως 2,5 ετών. Υποχρεωτική συνοδεία γονέα. 

Κόστος συμμετοχής: 10 € ο γονέας & δωρεάν το βρέφος
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: Τρίτη – Παρασκευή 10 π.μ.-3 μ.μ. στο: 210 44 04 204

30/3 | 11 π.μ.-12 μ.μ.

"Τα καπέλα μιλούν" | Εικαστικό εργαστήριο με τη μέθοδο θεατρικού παιχνιδιού

Τα καπέλα μιλούν Μουσείο Μαρία Κάλλας

Τι κρύβουν άραγε οι συλλογές του μουσείου; Εκτός από τη μαγική φωνή, η ντίβα της όπερας ήταν γνωστή και για το φινετσάτο στυλ της. Παιδιά και συνοδοί θα ανακαλύψουν τα αγαπημένα καπέλα της μεγάλης σοπράνο και θα δημιουργήσουν τα δικά τους που κάτι θα έχουν να μας πουν. 

Κόστος συμμετοχής: 8€ το παιδί και 3€ ο/η συνοδός
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: Τρίτη – Παρασκευή 10 π.μ.-3 μ.μ. στο: 210 44 04 204

9/3 | 3-4 μ.μ.

Δημιουργικές αφηγήσεις

"Άκουσε τη μουσική" της Richards Mary (Εκδόσεις Πατάκη)

Δημιουργικές αφηγήσεις Μουσείο Μαρία Κάλλας

Ένα Σάββατο του μήνα, το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων προσφέρει δημιουργικές αφηγήσεις παραμυθιών, γεμάτες θεατρικά, μουσικοκινητικά παιχνίδια και εικαστικές δράσεις για παιδιά μαζί με τους συνοδούς τους. Τον Μάρτιο το Μουσείο αφηγείται "Άκουσε τη μουσική" της Richards Mary (Εκδόσεις: Πατάκη) για παιδιά 5-7 ετών. 

Κόστος συμμετοχής: 7€ το παιδί και 3€ ο/η συνοδός
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: Τρίτη – Παρασκευή 10 π.μ.-3 μ.μ. στο: 210 44 04 204

7, 14, 21, 28/3 | 11-11.50 π.μ.

Δωρεάν Ξεναγήσεις για άτομα 65+

Δωρεάν Ξεναγήσεις για άτομα 65+

Τις Πέμπτες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, το Μουσείο Μαρία Κάλλας προσκαλεί επισκέπτες 65+ να βιώσουν τη μουσειακή εμπειρία και να ανακαλύψουν τη μεγάλη σοπράνο αλλά και την τέχνη της όπερας προσφέροντας δωρεάν ξεναγήσεις που περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου. Η επίσκεψη στο μουσείο αποτελεί μια συνολική εμπειρία που ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις. Οι επισκέπτες ανακαλύπτουν τον κόσμο της όπερας και της μεγάλης ντίβας μέσα από μια διαδρομή βιωματικής εμπειρίας, εμπλουτιζόμενη από οπτικοακουστικά μέσα, κείμενα, νέες τεχνολογίες, ηχητικά και ιστορικά τεκμήρια.

Κρατήσεις τηλεφωνικά: 210 44 04 204
Διάρκεια ξενάγησης: 50 λεπτά
Είσοδος στο μουσείο: 7€ για 65+

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Μαρία Κάλλας

Μητροπόλεως 44, Κέντρο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".