"Ο κήπος της ΕΔΕΜ": Εξερευνώντας την πνευματική ιδιοκτησία μέσα από μουσικές διαδρομές

Μια νέα σειρά podcast από την Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής φέρνει στο φως την αξία και την σημασία των δικαιωμάτων, μέσα από τις προσωπικές ιστορίες δημιουργών.

podcast

Η Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής (ΕΔΕΜ) παρουσιάζει την τελευταία της πρωτοβουλία, μια πρωτότυπη σειρά podcast με τίτλο "Ο κήπος της ΕΔΕΜ". Υπεύθυνος για τη δημιουργία και την επιμέλεια της σειράς είναι ο Γιώργος Μυζάλης, καταξιωμένος μουσικολόγος και Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών της ΕΔΕΜ. Αυτή η καινοτόμα ενέργεια στοχεύει στην αποτελεσματικότερη επικοινωνία της έννοιας της πνευματικής ιδιοκτησίας και των δικαιωμάτων, προσφέροντας ένα διαφορετικό μέσο ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

Κάθε δεκαπενθήμερο, "Ο κήπος της ΕΔΕΜ" θα φιλοξενεί δημιουργούς-μέλη της Ένωσης, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για να ακούσουμε τις προσωπικές τους ιστορίες, τη σημασία που έχει για αυτούς η πνευματική ιδιοκτησία και πώς αυτή συνδέεται με την καλλιτεχνική τους πορεία. Η σειρά είναι διττής φύσης: αφενός βιογραφική, παρουσιάζοντας την καλλιτεχνική πορεία του κάθε καλεσμένου, και αφετέρου εκπαιδευτική, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ο πρώτος καλεσμένος της σειράς είναι ο συνθέτης και τραγουδοποιός Θέμης Καραμουρατίδης, ο οποίος μοιράζεται μαζί μας τις προσωπικές του εμπειρίες και την αντίληψη για την "ιδιοκτησιακή" προέκταση των δημιουργιών του.

Η νέα αυτή σειρά podcast αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της ΕΔΕΜ στην προαγωγή της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της τεχνογνωσίας, ενισχύοντας την προσπάθεια για ενημέρωση και αποτελεσματικότερη προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών. 

Το πρώτο podcast του "Κήπου της ΕΔΕΜ" εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Χάρης Δούκας: "Η πόλη δεν αντέχει άλλο τσιμέντο και νέα μεγαθήρια"

Στον Δήμο Αθηναίων εφαρμόζεται αποκλειστικά το β.δ. του 1955, ως προς τα μέγιστα επιτρεπόμενα ύψη οικοδομών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Άνοιξη με ασφαλείς αγορές και έναν μεγάλο διαγωνισμό με χρηματικά έπαθλα έως και 1.000 ευρώ

Οι αγορές με Visa είναι κάθε φορά fun, αλλά τι θα έλεγες αν μπορούσες να κερδίσεις έως και 1.000€ για τις μικρές και μεγάλες σου συναλλαγές;

Γιορτή της Μητέρας: Ξεχωριστές προτάσεις για να περάσεις την ημέρα με τη μαμά σου

Απολαύστε θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, ξεχωριστές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές και εξατομικευμένα δώρα για μια αξέχαστη γιορτή με τη μαμά σας.

Οργανώνουμε Eurovision night με κεμπάπ, αϊβάρ, φοντί, και άλλα euro-ispired πιάτα!

Θα μαζευτούμε που θα μαζευτούμε μπροστά στην τηλεόραση για τον τελικό, λέμε να φτιάξουμε πιάτα από μερικές από τις χώρες που διαγωνίζονται απόψε και μας εμπνέουν και μαγειρικά.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Δύο φεστιβάλ για βιβλιοφάγους

Κόμικς και αστυνομικά σε πρώτο πλάνο, ξεχωριστές συναυλίες πιάνου και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 11 έως 17/5.

This is Athens City Festival 2024: Πάρτυ, ξεναγήσεις και ψυχαγωγικές δράσεις στη δεύτερη εβδομάδα του φεστιβάλ

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

Σάμος: Θωρακίζεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου

Η μελέτη περιλαμβάνει μέτρα ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας τόσο για τον καθεαυτό αρχαιολογικό χώρο όσο και για τα συνολικά οκτώ κτίσματα που βρίσκονται στο εσωτερικό του περιφραγμένου χώρου.