Τα δωρεάν της εβδομάδας: Last call για το 27ο Παζάρι Βιβλίου

Αυλαία για τη βιβλιοφιλική διοργάνωση στο κέντρο της πόλης, ημερίδα για έναν σπουδαίο νεοελληνιστή και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 17 έως 23/2.

Παζάρι βιβλίου © Shutterstock

Την Κυριακή 18/2 ρίχνει αυλαία το 27ο Παζάρι Βιβλίου, που φιλοξενείται και φέτος στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Μη χάσετε λοιπόν την ευκαιρία να "σκαλίσετε" τους πάγκους που θα έχουν στηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, και να ανακαλύψετε το επόμενο αγαπημένο σας ανάγνωσμα.

Διαβάστε Επίσης

Ένα χρόνο μετά τον θάνατό του, το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει ημερίδα για τον σπουδαίο νεοελληνιστή Mario Vitti, καλώντας δεκαπέντε Έλληνες και Ιταλούς εξειδικευμένους μελετητές της νεοελληνικής λογοτεχνίας για να συζητήσουν τα βασικά στοιχεία του έργου του Vitti και να αναδείξουν τον ρόλο του στη διαμόρφωση της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Η ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στις 17/2 στο κεντρικό παράρτημα του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138), είναι χωρισμένη σε τρεις ενότητες, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει συζήτηση με θέμα "Ο Mario Vitti και οι νεοελληνικές σπουδές στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα: μια αποτίμηση". Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας.

Από την Ακρόπολη και την Αρχαία Αγορά μεταφερόμαστε στον Εθνικό Κήπο καθώς και άλλα ιστορικά μνημεία, μιας και ο ΟΠΑΝΔΑ, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Αθήνας, επαναφέρει τις δωρεάν ξεναγήσεις από τις 18/2, καλώντας τους Αθηναίους να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη τους. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο με κράτηση θέσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα opandaxenagiseis.gr. Δείτε το πρόγραμμα της Κυριακής.

Λίγες ακόμα ποιητικές συναντήσεις μας περιμένουν στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, με καλεσμένους τους ποιητές Χάρη Γαρουνιάτη και Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους. Την Τρίτη 20/2 (7.30 μ.μ.), οι δύο καλλιτέχνες θα μας συστηθούν με αφορμή το πρόγραμμα "Με τα λόγια (γίνεται)", που παρουσιάζεται για 13η χρονιά. Πρόκειται για την 16η εκδήλωση του "Με τα λόγια (γίνεται)" του τύπου "1+1", όπου δυο ποιητές διαβάζουν παλιά και νέα ποιήματά τους και συζητούν μεταξύ τους και με το κοινό.

Φίλιππος Τσαλαχούρης
Φίλιππος Τσαλαχούρης

Σε συναυλιακά μονοπάτια μάς παρασύρει το Ινστιτούτο Γκαίτε, καθώς στις 22/2 (8.30-10 μ.μ.) τιμάται ο συνθέτης Φίλιππος Τσαλαχούρης. Για τον καλλιτέχνη, η γερμανική μουσική και λογοτεχνία ήταν και είναι σημείο αναφοράς στις σπουδές και τη μουσική του γλώσσα. Αυτή τη σύμπραξη μουσικής και βιβλίου επιχειρεί να αναδείξει το ινστιτούτο με την προσεχή εκδήλωση, αφού στο πρόγραμμα θα ακούσουμε κομμάτια μεγάλων Γερμανών συνθέτων, καθώς και μουσική εμπνευσμένη από γνωστούς Γερμανούς λογοτέχνες.

Ο σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής, έχοντας αναλάβει την επιμέλεια των δωρεάν προβολών του Γαλλικού Ινστιτούτου για τους επόμενους μήνες, παρουσιάζει την ταινία "Άννα" του Πιέρ Κοράλνικ. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21/2 (8 μ.μ.), στο πλαίσιο του "Ciné-Club" που μας καλεί να ανακαλύψουμε κορυφαίες ταινίες του γαλλικού σινεμά.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ελληνοαμερικανική Ένωση

Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΡΓΥΡΩ ΧΟΝΔΡΕΛΗ
01/05/2024

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.

Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας: Παράταση της ανοιχτής πρόσκλησης σε νέους δημιουργούς

Το θέατρο Γκράβας ανοίγει τις πόρτες του σε νέους δημιουργούς και διοργανώνει ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη της νεανικής δημιουργικότητας και τηςελεύθερης έκφρασης.

Δεν είχα πού να γράψω: Από την Ντέμπορα Λίβι και το ΚΠΙΣΝ στην Μπανγκόκ

H συγγραφέας Ντέμπορα Λίβι βρέθηκε για μια ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ WOW.