Τα δωρεάν της εβδομάδας: Διήμερο booze party με προτάσεις από κορυφαία αθηναϊκά μπαρ

Μουσικά ραντεβού στην Κυψέλη, ξεναγήσεις σε ιστορικές εκθέσεις και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 10 έως 16/2.

Ιανουάριος στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Για την πιο ανεβαστική μουσική αλλά και τα καλύτερα κοκτέιλ, δεν χρειάζεται να απομακρυνθούμε πολύ από το κέντρο. Το Σάββατο 10/2, τα Athens Cocktails μάς καλούν σε άλλο ένα boozy party, όπου μερικά από τα κορυφαία μπαρ της Αθήνας θα παρουσιάσουν τα αγαπημένα τους κοκτέιλ και τους καλύτερους bartenders της πόλης. Το ρυθμό θα δίνουν από το μεσημέρι (3.30 μ.μ.) μέχρι αργά οι George Apergis, DJ Chairman και Mighty Robot με freestyle, space disco, new wave και 80s μουσικές. Την επόμενη ημέρα (11/2), η ομάδα της &Beyond αναλαμβάνει τα decks σε ένα ολοήμερο event με έθνικ γεύσεις, aperitivo, βιβλία, βινίλια και rare grooves. "Tarantino" και "Falafeladiko" φροντίζουν να μη μείνουμε με άδειο στομάχι, ενώ το ιστορικό δισκάδικο "Rock & Roll Circus" και οι εκδόσεις Αίολος μάς δίνουν κι άλλες αφορμές για ψώνια.

Με αφορμή την έκθεση "Larissa Mea Dulcissima. Γλυκυτάτη μου Λάρισα", η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει την εκδήλωση "Λάρισα. Μια πόλη αποκαλύπτεται" στοχεύοντας να αναδείξει το πλούσιο ιστορικό τεκμήριο από τις συλλογές του Νικολάου Αθ. Παπαθεοδώρου (16/2, 7 μ.μ.). Στην έκθεση, η Λάρισα και το σύνολο της Θεσσαλίας αναδύεται ως ένας ιστορικός τόπος με όλες τις εγγραφές των βασικών και κοινών διαδρομών του ελληνισμού από την αφύπνιση του 18ου αιώνα ως την απελευθέρωση τον 19ο αιώνα και τη νεότερη ανάπτυξη. Λίγο νωρίτερα, στις 6 μ.μ., η επιμελήτρια του αφιερώματος, Λουίζα Καραπιδάκη, θα ξεναγήσει το κοινό στα εκθέματα.

Larissa mea dulcissima Γλυκυτάτη μου Λάρισα
"Larissa mea dulcissima. Γλυκυτάτη μου Λάρισα"

Επετειακές προβολές ετοιμάζει το Studio new star art cinema στις 11/2, με θέμα τα "100 χρόνια από τον θάνατο του Λένιν". Το απόγευμα της Κυριακής (5 & 6 μ.μ.) θα προβληθούν οι ταινίες των Πτσιόλκιν & Σαρτρόφ "Ο Αέρας του Συμβουλίου των Λαϊκών Επιτροπών" (1969) και "Κομμούνα Βχούτεμας" (1970).
 

Διαβάστε Επίσης

20 κεράκια σβήνει η μακροβιότερη έκθεση κόμικς & εικονογράφησης στη χώρα και το γιορτάζει με την ενδέκατή διοργάνωσή της. Το "Εν Αιθρία 11", μια πρωτοβουλία του ζωγράφου και δημιουργού κόμικς Γαβριήλ Τομπαλίδη, παρουσιάζει από 14/2 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης αδημοσίευτα έργα 56 Ελλήνων δημιουργών, από καταξιωμένους καλλιτέχνες μέχρι ανερχόμενα ονόματα.

Το νέο βιβλιοστέκι των Πετραλώνων, "Μπερλίν", διοργανώνει στις 10/2 την πρώτη του εκδήλωση στη φιλόξενη "Βραζιλιάνα" (Πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα). Καλεσμένος θα είναι ο μουσικός και συγγραφέας Δημήτρης Μπασλάμ ("Γαργαλιστής", "Θυμωμένη Μπιτονιέρα"), ο οποίος θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο "Βρέχει φύλλα". Όσο για το "Μπερλίν", μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ για την επιθυμία της ιδιοκτήτριάς του, Κικής Βασσάλου, να μετατρέψει τα Πετράλωνα σε μια βιβλιογειτονιά.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Larissa mea dulcissima. Γλυκυτάτη μου Λάρισα

  • Αφιερώματα

Κειμήλια και ιστορικό υλικό από τη συλλογή του Νίκου Παπαθεοδώρου παρουσιάζονται στην γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, μετά την επιτυχημένη έκθεση που έγινε τον προηγούμενο χρόνο στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα και αποτέλεσε σταθμό για την ευρύτερη επικοινωνία της διαχρονικής ταυτότητας της πόλης της Λάρισας. Η συλλογή του ιστοριοδίφη-γιατρού Νικολάου Αθ. Παπαθεοδώρου απαρτίζεται από σπάνια μουσειακά τεκμήρια και αντικείμενα, που αφορούν την πόλη της Λάρισας και τη Θεσσαλία. Περιλαμβάνει χειρόγραφα, σπάνια βιβλία, χαρακτικά, επιστολικά δελτάρια, εφημερίδες, περιοδικά και αρχειακό υλικό, που συλλέχτηκαν με επιμονή, σύστημα και στοχοθέτηση, ώστε να συμβάλλουν στην καλύτερη γνώση της Θεσσαλίας και ειδικότερα της Λάρισας και μαρτυρούν τη διαδρομή της πόλης από τον 16ο αιώνα έως τα μέσα του 20ού. Στο πλαίσιο της προσπάθειας να αναδειχθεί κάθε αντικείμενο της συλλογής και να εξυπηρετήσει ευρύ ηλικιακά κοινό, το εκθεσιακό υλικό ταξινομήθηκε έχει ταξινομηθεί σε θεματικές ενότητες.

Εν Αιθρία 11

  • Κόμικ

Στην ενδέκατη διοργάνωσή της, που συμπίπτει με τα 20 χρόνια από την ίδρυσή της, η μακροβιότερη έκθεση κόμικς & εικονογράφησης στη χώρα παρουσιάζει αδημοσίευτα έργα 56 Ελλήνων δημιουργών. Η σειρά εκθέσεων "Εν Αιθρία", μία πρωτοβουλία του ζωγράφου και δημιουργού κόμικς, Γαβριήλ Τομπαλίδη, συνδυάζει σε έναν χώρο έργα γνωστών ονομάτων της εγχώριας σκηνής των κόμικς και της εικονογράφησης, με εκείνα νέων, πρωτοεμφανιζόμενων ταλέντων. Πάντοτε με θέμα απόλυτα ελεύθερο, οι συμμετέχοντες εκπροσωπούν ευρύ φάσμα τεχνοτροπιών και "σχολών", στην προσπάθεια να αποτυπωθεί η δημιουργικότητα των Ελλήνων καλλιτεχνών και όσα τους κινητοποιούν στον παρόντα τόπο και χρόνο.

Studio new star art cinema

Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής

Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Φωκίωνος Νέγρη 42 & Σποράδων

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΡΓΥΡΩ ΧΟΝΔΡΕΛΗ
01/05/2024

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.

Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας: Παράταση της ανοιχτής πρόσκλησης σε νέους δημιουργούς

Το θέατρο Γκράβας ανοίγει τις πόρτες του σε νέους δημιουργούς και διοργανώνει ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη της νεανικής δημιουργικότητας και τηςελεύθερης έκφρασης.

Δεν είχα πού να γράψω: Από την Ντέμπορα Λίβι και το ΚΠΙΣΝ στην Μπανγκόκ

H συγγραφέας Ντέμπορα Λίβι βρέθηκε για μια ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ WOW.