Τα δωρεάν της εβδομάδας: Τα must χριστουγεννιάτικα μπαζάρ της Αθήνας

Μπαζάρ για τα πιο πρωτότυπα γιορτινά δώρα, μουσικά open air gigs και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 16 έως 22/12.

Παζάρι βινυλίου © Shutterstock

Ήδη έχει αρχίσει ο πανικός στα καταστήματα και τις μεγάλες αγορές της πόλης για την αναζήτηση των φετινών δώρων, αλλά ίσως τα μικρά μπαζάρ στις γειτονιές της Αθήνας να είναι μια πιο ιδανική λύση για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια σας.

Το Παζάρι Δίσκων της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης είναι πλέον μια αγαπημένη συνήθεια για τους Αθηναίους, ειδικά τους πορωμένους μουσικόφιλους. Το διήμερο 16-17/12, η αγορά φιλοξενεί το Xmas edition του Παζαριού Δίσκων και περιμένει το κοινό να ανακαλύψει τη μεγάλη συλλογή βινυλίων, καθώς και CD, κασέτες, συλλεκτικά ροκ memorabilia, κοσμήματα και μπλουζάκια.

Διαβάστε Επίσης

Το φεμινιστικό γκρουπ Μωβ Μέδουσες διοργανώνει με τη σειρά του ένα πιο συλλογικό και δημιουργικό μπαζάρ, την Κυριακή 17/12, από τις 2 το μεσημέρι στον χώρο του Προβάδικου στα Πετράλωνα. Πέρα από τις αμέτρητες επιλογές βιβλίων, μεταχειρισμένων ρούχων, zines και άλλων χριστουγεννιάτικων προτάσεων, το μπαζάρ περιλαμβάνει επίσης ποιητικές αναγνώσεις και εργαστήρια φωτογραφίας και… μαγικών προβλέψεων. Στον χώρο θα λειτουργεί φυσικά μπαρ με ποτά, χειροποίητα σνακ και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

Με παιχνιδιάρικη διάθεση μάς περιμένει το βιβλιοπωλείο red n’ noir στην Κυψέλη για το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του books n’ gifts (21-23/12). Έντεκα "κατεργάρηδες" θα περιμένουν τους επισκέπτες με merch, βιβλία και άλλα καλούδια, ενώ τα απογεύματα (από τις 6 μ.μ.) το βιβλιοπωλείο γεμίζει μουσική με μια σειρά ξεσηκωτικών DJ set.

Για τους λάτρεις της ιστορίας, οι Φίλοι των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) διοργανώνουν ένα γιορτινό παζάρι βιβλίου με παλιές και νέες εκδόσεις με θέμα την ιστορία, τη λογοτεχνία, την πολιτική και τις κοινωνικές επιστήμες, σπάνια κομμάτια, λευκώματα, αλλά και tote bags, αφίσες και συλλεκτικές κάρτες. Το μπαζάρ θα διεξάγεται έως τις 17/12, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Διαβάστε Επίσης

Μιας που οι χριστουγεννιάτικες διακοπές (όσοι τυχεροί θα τις ζήσετε) απαιτούν και λίγο διασκέδαση, είναι ευκαιρία να περάσετε μια βόλτα από το ΚΠΙΣΝ, αφού στις 19 και 22/12 το SNFCC Youth Council επιμελείται το μουσικό προγραμματισμό στον Πευκώνα του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και διοργανώνει τέσσερα Open Air Gigs. Ανερχόμενοι μουσικοί από indie folk μέχρι παραδοσιακά ακούσματα και ηλεκτρονικούς πειραματισμούς έρχονται να μας ταρακουνήσουν στον Πευκώνα του "Νιάρχου". Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα που παρουσιάζει οκτώ διαφορετικά μουσικά σχήματα.

Θαύμα στο Μανχάταν
"Θαύμα στο Μανχάταν"

Χριστούγεννα χωρίς χριστουγεννιάτικες ταινίες δεν υφίστανται. Γι’ αυτό και η Ελληνομερικανική Ένωση μάς προσκαλεί σε μια γιορτινή προβολή του "Θαύμα στο Μανχάταν / Miracle on 34th Street" την Πέμπτη 21/12 (7.15 μ.μ.), σε συνεργασία με τη Mooviereel. Ακόμη, στην Ταινιοθήκη παρουσιάζεται η ταινία της Φρίντα Λιάππα, "Μια Ζωή σε Θυμάμαι να Φεύγεις" (16/12, 8 μ.μ.).

Το ΛΑΛΑ ετοιμάζει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στη Λιβεροαμερικανίδα σκηνοθέτρια Cheryl Dunye ("The Watermelon Woman", προβάλλοντας μια σειρά από τις πρώτες κινηματογραφικές της απόπειρες στα 90s και καλεσμένη την ίδια. Μετά τις προβολές στις 22/12 (9 μ.μ.), θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, (ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)

Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Φωκίωνος Νέγρη 42 & Σποράδων

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Πασχαλινές περιηγήσεις σε σημαντικά αθηναϊκά τοπόσημα

Όσα ετοιμάζει το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, έναρξη για το This is Athens City Festival και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 27/4 έως 3/5.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
27/04/2024

Τι έρχεται τον Μάιο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων περιμένει τους επισκέπτες κάθε ηλικίας, με εικαστικά εργαστήρια και εκθέσεις, ενώ εγκαινιάζεται η συνεργασία του Μουσείου με το Ωδείο Αθηνών.

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.