Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα silent disco party στη γειτονιά της Καλλιθέας

Το ΚΠΙΣΝ «δονείται» σε ρυθμούς ντίσκο, ένα ακόμη Symposio στη Βαρβάκειο και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 9 έως 15/12.

Χριστούγεννα ΚΠΙΣΝ 2023 © Λεωνίδας Τούμπανος

Εδώ και λίγες ημέρες, το ΚΠΙΣΝ έχει μπει σε γιορτινό mood, με το Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος να προσφέρει στους επισκέπτες την πιο χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Με αφορμή το φεστιβάλ, το "Νιάρχος" και το SNFCC Youth Council διοργανώνουν ένα Silent Disco Party στις 9/12 (8 μ.μ.), στον Θόλο. Κάτω από το φως της εγκατάστασης "Rhizome" των Tom και Lien Dekyvery, θα στηθεί ένα αλλιώτικο πάρτι: χωρίς ηχεία, αλλά με πολλά ασύρματα ακουστικά. Δύο DJ θα μιξάρουν διαφορετικά είδη μουσικής και δίνουν στο κοινό τη δυνατότητα να επιλέξει τι θα ακούσει, δημιουργώντας μία παράξενη και συνάμα ελκυστική μουσική συνθήκη. Η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Διαβάστε Επίσης

Η Βαρβάκειος Αγορά υποδέχεται ένα ακόμη ολοήμερο Symposio την Κυριακή 10/12, με σκοπό να αναδείξει για άλλη μια φορά κομμάτια της ελληνικής κουζίνας και κουλτούρας. Από το πρωί έως αργά το απόγευμα, οι στοές της Βαρβάκειου μάς γεμίζουν το στομάχι με λαχταριστά χειροποίητα πιάτα, από ζυμαρικά μέχρι θαλασσινά και σούσι. Φυσικά, την εκδήλωση θα συνοδεύουν live acts με μελωδίες κλασικής μουσικής, ηλεκτρονικά beats αλλά και εντυπωσιακά ακροβατικά νούμερα από επαγγελματίες περφόρμερ.

Το βιβλιοπωλείο Κομπραί καλεί διακεκριμένους συγγραφείς και θεωρητικούς του σινεμά να συζητήσουν για το βιβλίο "Το ελληνικό σινεμά του φανταστικού 1970-2010" (εκδόσεις Αιγόκερως), την Τρίτη 12/12 (7.30 μ.μ.). Στις σελίδες του, διαβάζουμε για τις ελληνικές ταινίες που ξεφεύγουν από τα όρια της αισθητηριακά αντιληπτής πραγματικότητας, καθώς και τους σκηνοθέτες που προσπάθησαν, μέσω αυτού του είδους, να εξερευνήσουν την πιο σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης υπόστασης.

Διαβάστε Επίσης

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση πραγματοποιείται στο βιβλιομπάρ red n’ noir, με αφορμή την επανέκδοση του παλπ βιβλίου "Οι άνθρωποι της Κοκαΐνης" του Νίκου Μαράκη. Το Σάββατο 9/12 (9 μ.μ.) ο Γιάννης Ράγκος, η Εύα Γανίδου, ο Βασίλης Δανέλλης και ο Τάσος Θεοφίλου μιλάνε για τα δεκάδες ζητήματα που συναντάμε στους "Ανθρώπους της Κοκαΐνης": τη λογοτεχνία του μεσοπολέμου, το αστυνομικό ρεπορτάζ και μυθιστόρημα, την παραβατικότητα, την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας τη δεκαετία του 1920 κ.α.

Το Society Uncensored από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση επιστρέφει με μια ακόμη συζήτηση την Τετάρτη 14/12 (7 μ.μ., Μικρή Σκηνή). "Πώς απαντάμε στην κρίση της Δημοκρατίας" είναι το βασικό ερώτημα της νέας συζήτησης, όπου άτομα που βίωσαν τη στοχοποίηση και τη βία μιλούν για το πώς ο φόβος μπορεί να γίνει δύναμη, τις αυταρχικές αντιδραστικές ιδέες και τι σημαίνει να βιώνεις σήμερα την κρίση της δημοκρατίας. Απαραίτητη η προκράτηση θέσης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τι έρχεται τον Μάιο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων περιμένει τους επισκέπτες κάθε ηλικίας, με εικαστικά εργαστήρια και εκθέσεις, ενώ εγκαινιάζεται η συνεργασία του Μουσείου με το Ωδείο Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.