"Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας": Η πόλη αποκτά το δικό της κοινοτικό ραδιόφωνο

Ο νέος ραδιοφωνικός σταθμός της Ελευσίνας έρχεται με ένα πλούσιο πρόγραμμα να συστήσει έναν νέο, ανοιχτό χώρο πολυφωνίας, να δώσει βήμα στους κατοίκους της πόλης, και να φωτίσει τις πολλαπλές πτυχές και όψεις της, τις μνήμες και τις ιστορίες που την έχουν καθορίσει.

Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας © Βαγγέλης Γκίνης

Από την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, ο νέος διαδικτυακός κοινοτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Ελευσίνας, "Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας", εκπέμπει ζωντανά στην ιστοσελίδα voicesofelefsina.eu με ένα πλούσιο πρόγραμμα με ζωντανές εκπομπές, ειδήσεις, μουσική, αναγνώσεις, αφιερώσεις αλλά και πειραματισμούς. Επιπλέον, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, από τις 5 μ.μ. υποδέχεται στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, σε μια ανοιχτή συνάντηση γνωριμίας με ενδιαφέρουσες συζητήσεις, ξεχωριστές μουσικές επιλογές, καθώς κι ένα ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε όσους/ες επιθυμούν να προτείνουν τις δικές τους δημιουργικές ιδέες και να γίνουν μέρος της ομάδας.

Το "Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας", το οποίο εκπέμπει κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, έρχεται να συστήσει έναν νέο, ανοιχτό χώρο πολυφωνίας, να δώσει βήμα στους κατοίκους της πόλης, και να φωτίσει τις πολλαπλές πτυχές και όψεις της, τις μνήμες και τις ιστορίες που την έχουν καθορίσει.

Ο σταθμός "Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας" είναι ο καρπός μιας σειράς δράσεων και εργαστηρίων σε διοργάνωση της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, υπό την επιμέλεια της ομάδας του καλλιτεχνικού χώρου Zoetrope Athens, σε συνεργασία με τον Βερολινέζο καλλιτέχνη Karl Heinz Jeron. Η δημιουργική ομάδα αποτελείται ήδη από 15 συμμετέχοντες/ουσες, κατοίκους της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών, που συνθέτουν ήδη μια πλούσια, ζωντανή ραδιοφωνική κοινότητα.

Η ομάδα του ραδιοφώνου "Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας" απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους/ες όσοι/ες επιθυμούν να γίνουν μέλη της ομάδας, λαμβάνοντας μέρος με πολλούς και δημιουργικούς τρόπους στο μοναδικό κοινοτικό ραδιόφωνο της πόλης. Δηλώσεις συμμετοχής στο voicesofelefsina@2023eleusis.eu.

Πρόγραμμα εκπομπών

"Μουσικές της Ελευσίνας"

Μουσικές επιλογές κατοίκων και τοπικών ομάδων από την πόλη της Ελευσίνας σε συνεργασία με την 2023 Ελευσίς.

"Ραδιοφωνικός Παιδικός Σταθμός Ελευσίνας"

Μία ωριαία εκπομπή με συνεντεύξεις, μουσικούς αυτοσχεδιασμούς, αφηγήσεις και μουσικές επιλογές από παιδιά της Ελευσίνας σε συνεργασία με τον συνθέτη και περφόρμερ ηλεκτροακουστικής μουσικής, Τάσο Στάμου.

"Ροκ Μυστήρια"

Η Δάφνη Στασινή και ο Γιώργος Ιορδανίδης μας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι στον  χρόνο με ιστορίες, αφιερώσεις και μνήμες που θα μας ταξιδέψουν στην Ελευσίνα των 90’s και όχι μόνο.

"Έγραψαν για αυτήν"

Αναγνώσεις κειμένων από 150 συγγραφείς συστήνουν το διαχρονικό βλέμμα των Άλλων πάνω στην Ελευσίνα. Από τη Ζέττα Πασπαράκη.

"Stay cool and keep cult"

Μια εκπομπή της Βίκυς Δάλλιου με τα πολιτιστικά νέα της Ελευσίνας αλλά και όλα όσα κρατούν την πόλη και τους ανθρώπους της όμορφους και ζωντανούς.

"Φωνές της Ελευσίνας"

Ηχοτοπία, ιστορίες και θραυσματικές αφηγήσεις από την Ελευσίνα που συλλέγει και επιμελείται ο καλλιτέχνης Karl Heinz Jeron.

"Τα Νέα της 2023 Ελευσίς"

Η εβδομαδιαία πολιτιστική ατζέντα της 2023 Ελευσίς ενημερώνει τους ακροατές για όλες τις επερχόμενες δράσεις της διοργάνωσης. Από την Αγγελική Νικολάρη.

"Σεργιάνι στη μουσική μας παράδοση"

Η Μυρτώ Θεοδοσοπούλου και ο Γιάννης Συλεούνης μιλούν για τους ανθρώπους που έφτασαν στην Ελευσίνα και τη Μαγούλα από άλλους τόπους με σημείο αναφοράς τις μουσικές παραδόσεις από τους τόπους καταγωγής τους.

Ημερολογιακό Πρόγραμμα

Παρασκευή

Βραδινή Ζώνη
5.53-6 μ.μ. "Τα Νέα της 2023 Ελευσίς"
6-8 μ.μ. "Μουσικές της Ελευσίνας"
8-10 μ.μ. "Ροκ Μυστήρια"

Σάββατο

Πρωινή Ζώνη
10 -11.53 π.μ. "Μουσικές της Ελευσίνας"
11.53 π.μ.-12 μ.μ.  "Τα Νέα της 2023 Ελευσίς"
12-1 μ.μ. "Παιδικός Σταθμός"

Βραδινή Ζώνη
5.53-6 μ.μ. "Τα Νέα της 2023 Ελευσίς"
6-8 μ.μ. "Μουσικές της Ελευσίνας"
9-10 μ.μ.  "Stay cool and cult…."

Κυριακή

Πρωινή Ζώνη
10 -11.53 π.μ. "Μουσικές της Ελευσίνας"
11.53 π.μ.-12 μ.μ. "Τα Νέα της 2023 Ελευσίς"
12-2 μ.μ. "Σεργιάνι στη μουσική μας παράδοση"

Βραδινή Ζώνη
5.53-6 μ.μ. "Τα Νέα της 2023 Ελευσίς"
6-8 μ.μ. "Μουσικές της Ελευσίνας"
8-8.30 μ.μ. "Φωνές της Ελευσίνας"

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".