"Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator": Η πρωτοποριακή περφόρμανς αναζητά το μυστικό Αφήγημα του αρχαιολογικού χώρου της Ελευσίνας

Μέσα από την κίνηση, τον ήχο, τη μουσική και τα νέα μέσα, σε αυτή την "περφόρμανς του αφηγήματος" τα πρόσωπα καθοδηγούν το κοινό σε μια επίσκεψη στη σιωπηλή παρουσία του Παρελθόντος ως ζωντανού σώματος.

Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator - Αφηγηματική Αρχαιολογία

Το "Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator – Αφηγηματική Αρχαιολογία", μία από τις σημαντικότερες δράσεις-μοντέλα του προγράμματος της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, επιστρέφει σε επιμέλεια και σκηνοθεσία της Gemma Hansson Carbone, σε συνεργασία με την Ηλιάνα Καλαδάμη και με ανανεωμένη σύνθεση, από τις 10 έως τις 12 και από τις 17 έως τις 19 Νοεμβρίου στον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.

Με τη συμβολή των παραστατικών τεχνών, η πρωτοποριακή αυτή δράση εξερευνά το μυστικό Αφήγημα του αρχαιολογικού τοπίου μετατρέποντας την επιστημονική πληροφορία σε βιωματική εμπειρία για τον επισκέπτη. Μέσα από την κίνηση, τον ήχο, τη μουσική και τα νέα μέσα, σε αυτή την "περφόρμανς του αφηγήματος" τα πρόσωπα καθοδηγούν το κοινό σε μια επίσκεψη στη σιωπηλή παρουσία του Παρελθόντος ως ζωντανού σώματος.

Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator
© Γιάννης Κουσκούτης

Το Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator – Αφηγηματική Αρχαιολογία επιδιώκει να απαντήσει σε δύο βασικά ερωτήματα: "Γιατί επισκέπτεται κανείς έναν αρχαιολογικό χώρο;" και "Τι αναζητούμε εκεί;".

Στο πλαίσιο της δράσης, καλλιτέχνες-ερευνητές από διαφορετικά πεδία των τεχνών, των ανθρωπιστικών επιστημών και της αρχαιολογίας προσεγγίζουν μεθοδολογικά εργαλεία καλλιτεχνικών και ερευνητικών έργων που έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία στην Ιταλία, σε συνεργασία με την αρχαιολογική εταιρεία της Φλωρεντίας και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης.

Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator
© Γιάννης Κουσκούτης

Τα μέλη της σταθερής ομάδας εργασίας αλλά και νέοι/ες συνεργάτες/ιδες που επιλέχθηκαν κατόπιν της Ανοιχτής Πρόσκλησης της 2023 Ελευσίς, παρουσιάζουν τον φετινό Νοέμβριο τον καρπό μιας μακράς εξελικτικής πορείας που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, με μια περφόρμανς-επιτόπια συνομιλία με το εμβληματικό αυτό τοπίο της πόλης.

Το "Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator – Αφηγηματική Αρχαιολογία" είναι μια απόπειρα ερμηνείας/προσέγγισης του παρελθόντος εντός του φυσικού χώρου και του κόσμου που το ενέπνευσε. Μια Δράση Παρακαταθήκης της 2023 Ελευσίς που συνεχίζει και μετά το πέρας του θεσμού ως μεθοδολογία-πρότυπο, ικανή να εφαρμοστεί στον ανεξάντλητο αρχαιολογικό πλούτο τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator
© Γιάννης Κουσκούτης

Είσοδος με προκράτηση θέσεων.Το αντίτιμο εισόδου, 6 € και 3€ (μειωμένο), καταβάλλεται κατά την προσέλευση στον αρχαιολογικό χώρο την ημέρα της παράστασης.

Το Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator – Αφηγηματική Αρχαιολογία υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU. Με τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Χάρης Δούκας: "Η πόλη δεν αντέχει άλλο τσιμέντο και νέα μεγαθήρια"

Στον Δήμο Αθηναίων εφαρμόζεται αποκλειστικά το β.δ. του 1955, ως προς τα μέγιστα επιτρεπόμενα ύψη οικοδομών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Άνοιξη με ασφαλείς αγορές και έναν μεγάλο διαγωνισμό με χρηματικά έπαθλα έως και 1.000 ευρώ

Οι αγορές με Visa είναι κάθε φορά fun, αλλά τι θα έλεγες αν μπορούσες να κερδίσεις έως και 1.000€ για τις μικρές και μεγάλες σου συναλλαγές;

Γιορτή της Μητέρας: Ξεχωριστές προτάσεις για να περάσεις την ημέρα με τη μαμά σου

Απολαύστε θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, ξεχωριστές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές και εξατομικευμένα δώρα για μια αξέχαστη γιορτή με τη μαμά σας.

Οργανώνουμε Eurovision night με κεμπάπ, αϊβάρ, φοντί, και άλλα euro-ispired πιάτα!

Θα μαζευτούμε που θα μαζευτούμε μπροστά στην τηλεόραση για τον τελικό, λέμε να φτιάξουμε πιάτα από μερικές από τις χώρες που διαγωνίζονται απόψε και μας εμπνέουν και μαγειρικά.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Δύο φεστιβάλ για βιβλιοφάγους

Κόμικς και αστυνομικά σε πρώτο πλάνο, ξεχωριστές συναυλίες πιάνου και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 11 έως 17/5.

This is Athens City Festival 2024: Πάρτυ, ξεναγήσεις και ψυχαγωγικές δράσεις στη δεύτερη εβδομάδα του φεστιβάλ

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

Σάμος: Θωρακίζεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου

Η μελέτη περιλαμβάνει μέτρα ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας τόσο για τον καθεαυτό αρχαιολογικό χώρο όσο και για τα συνολικά οκτώ κτίσματα που βρίσκονται στο εσωτερικό του περιφραγμένου χώρου.