Τα δωρεάν της εβδομάδας: Η Κυψέλη σε φουτουριστικές αναζητήσεις

Νέες μουσικές εξερευνήσεις από το Stegi Radio, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στη Μεσόγειο και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 21 έως 27/10.

Stegi Radio

Η ηλεκτρονική μουσική σκηνή της Αθήνας γιορτάζει και πάλι με αφορμή την επιστροφή του σειράς εκδηλώσεων "Mediterranean Futures" του Stegi Radio. Αυτή τη φορά ο ψηφιακός ραδιοφωνικός σταθμός της Στέγης Ωνάση καλεί την Κυψέλη να δονηθεί στους ρυθμούς της Μεσογείου, στήνοντας ένα φουτουριστικό dance φεστιβάλ στη Δημοτική Αγορά με καλεσμένους τον ZULI, τη Shannen SP, την Scorpio Qveen και την ανερχόμενη μουσική κολεκτίβα BUILTONSOIIL.

Το φεστιβάλ Global Live Med επιστρέφει στην Αθήνα στις 21 Οκτωβρίου, φιλοδοξώντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ γύρω από τη Μεσόγειο, με έναν πιο βιωματικό τρόπο. Επιστήμονες, επικεφαλής περιβαλλοντικών οργανισμών, κρατικοί φορείς και καλλιτέχνες συναντιούνται στο Πάρκο Λιπασμάτων Δραπετσώνας για να ενημερώσουν το κοινό και να εμπλουτίσουν τον διάλογο για τον σημαντικό ρόλο της Μεσογείου στο παγκόσμιο οικοσύστημα. Tο πρόγραμμα του φετινού Global Live Med δεν περιλαμβάνει μόνο συζητήσεις: μεσογειακή κουζίνα, ένα πλούσιο μουσικό line-up, εργαστήρια για παιδιά και καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις έρχονται να συμπληρώσουν το φεστιβάλ, παρέχοντας έτσι κάτι για όλα τα γούστα.

Διαβάστε Επίσης

Αν και το Μουσείο Αλέκος Φασιανός έχει ήδη ανοίξει από τα τέλη Απριλίου του ‘23, σε λίγες ημέρες θα μας συστηθεί με έναν πιο επίσημο τρόπο, καλώντας τους επισκέπτες να γνωρίσουν το πολύπλευρο έργο του μεγάλου Αλέκου Φασιανού. Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, λοιπόν, το μουσείο ανοίγει τις πόρτες του με ελεύθερη είσοδο για όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ έχουν προγραμματιστεί αφηγηματικές ξεναγήσεις (επίσης δωρεάν), εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 5 έως 14 ετών και οργανωμένοι θεματικοί περίπατοι στη γειτονιά του Αγίου Παύλου, όπου ο Αλέκος Φασιανός μεγάλωσε και έκανε τα πρώτα του βήματα στον κόσμο της τέχνης.

Μουσείο Αλέκος Φασιανός
Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Στις 26 Οκτωβρίου το ΛΑΛΑ μετακομίζει για μια βραδιά στο ιστορικό κτίριο "Νόμπελ" όπου τώρα φιλοξενείται η έκθεση "έξω φρενών από ευχαρίστηση". Η ομάδα του κουιρόσπιτου θα παρουσιάσει ένα πρότζεκτ από περφόρμανς, βίντοε και spoken word, με θέμα τη μνήμη, τα θραύσματα, το αρχείο και τα όνειρα, όλα πλαισιωμένα από το κουίρ τραύμα και την απώλεια. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Ζackie Oh και του Jack Smith.

Νάντια Αργυροπούλου, έκθεση Έξω φρενών από ευχαρίστηση, Κτίριο Νόμπελ Χαλάνδρι
Η επιμελήτρια του "έξω φρενών από ευχαρίστηση", Νάντια Αργυροπούλου, στο "Νόμπελ".

Προβολές στη μνήμη του Κυριάκου Κατζουράκη ετοιμάζει το Studio New Star Art Cinema: στις 22/10 θα προβληθούν τα "Ο Δρόμος προς τη Δύση" (8.30 μ.μ.) και "Ussak" (9.45 μ.μ.) και τη Δευτέρα 23/10 τα "Γλυκιά Μνήμη" (7 μ.μ.) και "Μικρές Εξεγέρσεις" (9 μ.μ.). Το Cine-Club συνεχίζει κι αυτό τις προβολές του στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με την "Άγνωστη Κυρία…" του Μαξ Οφίλς την Τετάρτη 25/10 (8 μ.μ.).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Mediterranean Futures

  • Φεστιβάλ

O ZULI, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας new club σκηνής με βάση του το Κάιρο, και η Shannen SP, δυναμική εκφράστρια των global underground μουσικών ρευμάτων με έδρα το Λονδίνο, συναντιούνται με την dancehall καλλιτέχνιδα Scorpio Qveen από τη Μασσαλία και την ανερχόμενη μουσική κολεκτίβα των BUILTONSOIL από την Αθήνα, σε μια βραδιά που φέρνει τη σαρωτική ενέργεια των υβριδικών ήχων του μέλλοντος Αντλώντας έμπνευση από τη διαφορετικότητα και την ποικιλία των ήχων της Μεσογείου, το Stegi Radio κατασκευάζει ένα μουσικό μωσαϊκό με τους φουτουριστικούς, Middle-Eastern club ήχους του ZULI, την ενέργεια της αφρικανικής διασποράς που μεταφέρει η Shannen SP, το αισθησιακό dancehall της Scorpio Qveen και τους φρέσκους, θραυσματικούς ήχους των BUILTONSOIL.Συνεχίζοντας την έρευνά του μέσα από τη σειρά events Mediterranean Futures, το Stegi Radio φτιάχνει έναν χάρτη που ενώνει την Αθήνα με το Κάιρο, τη Μασσαλία και το Λονδίνο. Αναζητά τα σημεία όπου το καινούριο αγκαλιάζει ή έρχεται σε ρήξη με την παράδοση και καλεί τη γειτονιά της Κυψέλης να γιορτάσει με τους νέους ήχους των ηλεκτρονικών σκηνών της Μεσογείου.

έξω φρενών από ευχαρίστηση

  • Μεικτά Μέσα

Η διοργάνωση "έξω φρενών από ευχαρίστηση" εκκινεί από τα παράδοξα και αντιφατικά που φέρει η διατύπωση αυτή στο πλαίσιο πραγματοποίησής της και ερευνά κυρίως όσα μπορεί να σημαίνει στο παρόν και το μέλλον και σε σχέση με αισθητικά και πολιτικοκοινωνικά αιτήματα και επείγοντα. Επισκέπτεται, μέσα από όλα όσα συμμετέχουν, την έννοια της "ευχαρίστησης" και τις πολλαπλές εκδοχές και μεταμορφώσεις της στα σύγχρονα "εξωφρενικά" δεδομένα: δεδομένα σύνθετων καλλιτεχνικών πρακτικών, διεκδικήσεων για το φύλο και τον ερωτισμό, ακτιβιστικών πρωτοβουλιών, κοινοτικών (ανα)σχηματισμών, της συντηρητικοποίησης χειμαζόμενων από διαδοχικές κρίσεις κοινωνικών ομάδων, των συνθηκών "doom and gloom" που δημιουργεί η καταστροφή του περιβάλλοντος, η ραγδαία επικράτηση του ψηφιακού, η αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Studio new star art cinema

Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής

Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Νεοφύτου Μεταξά 15, Μεταξουργείο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Δωρεάν προγράμματα κολύμβησης ειδικής φυσικής αγωγής για παιδιά και ενήλικες με αναπηρία

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων και πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/05/2024

The Meet Market #JazzEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Ήρθε και πάλι αυτή η περίοδος του χρόνου!

Το Meet Market #JazzEdition έρχεται φορτσάτο και γιορτάζει το 23ο Athens Jazz Festival στην Τεχνόπολη.

ΥΠΠΟ: Δρομολογούνται έργα προστασίας και αποκατάστασης του Κάστρου της Μεθώνης

Τα έργα περιλαμβάνουν την οχυρωμένη Ακρόπολη, τη διαδρομή πρόσβασης, τους προμαχώνες, το περιτείχισμα και τις πύλες του Κάστρου.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ιρλανδικό ξεφάντωμα στο Άλσος Περιστερίου

Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην Ιρλανδία, διαφορετικοί κόσμοι που ενώνονται στο ΚΠΙΣΝ και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 18 έως 24/5.

Η Monumenta "καταγράφει τα κτίρια του Πειραιά"

Το πρόγραμμα στοχεύει στην καταγραφή των κτιρίων που χτίστηκαν στον Πειραιά κατά την περίοδο 1834-1940 και διατηρούνται.

Με 59 πρωτότυπες εκδηλώσεις συνεχίζεται το This is Athens City Festival 2024

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

Έργα αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου του Λόγγου στην Έδεσσα

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να αναβαθμιστεί το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Έδεσσας, ως προορισμού που συνδυάζει πλούσιο μνημειακό απόθεμα όλων των περιόδων, αλλά και απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον