Τα δωρεάν της εβδομάδας: Συζητώντας για το κουίρ και την τεχνολογία στο ΕΜΣΤ

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στο ΕΜΣΤ, ταξίδι στον κόσμο της αθηναϊκής μουσικής σκηνής και ό,τι μπορείς να δεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 30/9 έως 6/10.

Modern Love ΕΜΣΤ

Η επιτυχημένη έκθεση "Modern Love" στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης φτάνει στο τέλος της και το μουσείο την αποχαιρετά στις 30/9 και 1/10 με ένα διήμερο πρόγραμμα ομιλιών, πάνελ, προβολών, μουσικής και παραστάσεων που, ακολουθώντας τη λογική της έκθεσης, εξετάζουν τη σχέση ανθρώπου-τεχνολογίας και τον περίπλοκο ψηφιακό κόσμο. Καθώς την Παρασκευή 29/9 εγκαινιάστηκε στο μουσείο μια νέα έκθεση από την αφρικανική κολεκτίβα Nest ("Ιστορίες της ζωή μας"), οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ προσεγγίζουν και ζητήματα που αφορούν το κουίρ βίωμα, με καλεσμένους διεθνείς καλλιτέχνες και ακαδημαϊκούς. Επισημαίνουμε ότι η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, όμως για την επίσκεψη στις εκθέσεις του μουσείου είναι υποχρεωτική η αγορά εισιτηρίου γενικής εισόδου.

Διαβάστε Επίσης

Οι Νύχτες Πρεμιέρας είναι και πάλι κοντά μας και διοργανώνουν μια σειρά ειδικών προβολών με ελεύθερη είσοδο. Τις επόμενες ημέρες θα δούμε τις ταινίες "Μέθοδος Στανισλάβσκι: Το συναίσθημα στην θεραπεία της ψυχικής απεξάρτησης" (30/9, 5 μ.μ., Δαναός), "Periptero: Je t’aime moi non plus" (3/10, 5 μ.μ., Δαναός) και "Transistence" (4/10, 5 μ.μ., Άστυ). Την Πέμπτη 5/10 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Crew United Day, μια συνεργασία του φεστιβάλ με το Ινστιτούτο Γκαίτε, με masterclass από την Susanne Ritter και την προβολή του έργου "Töchter" της Nana Neul (12-4.15 μ.μ., Ινστιτούτο Γκαίτε).

Καθώς ο Σεπτέμβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην άνοια, το "Νιάρχος" συνεργάζεται με την Εταιρεία Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και παρουσιάζουν στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ ένα ολοήμερο φεστιβάλ με στόχο την ενημέρωση του κοινού γύρω από το θέμα της πανδημίας, με τίτλο "Άνοια, Πριν και Μετά" (30/6).

τάφ λάθος
ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ

Ακόμη, την ερχόμενη εβδομάδα, το ΚΠΙΣΝ κάνει μια τροχιά γύρω από τον πυρήνα της σύγχρονης μουσικής σκηνής της Αθήνας, με τη σειρά "Music Escapades: In Orbit v.4". Το πρόγραμμα ξεκινάει δυναμικά την Παρασκευή 6/10 στον Θόλο του πάρκου με τους χιπ χοπ ρυθμούς των ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, Vikkie, Complex Shadow και Danaya.

Στις 6/10 ξεκινάει και το Athens Art Book Fair, το οποίο πραγματοποιείται για άλλη μια χρονιά στο Ωδείο Αθηνών και, πέρα από την εκτεταμένη λίστα ανεξάρτητων εκδοτικών εγχειρημάτων που θα παρουσιάσει, διοργανώνει ένα πλούσιο δημόσιο πρόγραμμα με συζητήσεις μεταξύ κοινού και εκδοτών για τις πολλαπλές αισθητικές, θεματικές και πολιτιστικές κατευθύνσεις που εξερευνούν τα artists books σήμερα.

Το Symposio Festival μάς περιμένει και φέτος στη Βαρβάκειο Αγορά, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 11.30 το βράδυ, με άφθονη μουσική και νέες γαστρονομικές εμπειρίες που θα μας συστήσουν σε ακόμα περισσότερες διεθνείς κουζίνες.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Modern Love. Η αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας

  • Μεικτά Μέσα

Μια ομαδική έκθεση που εξερευνά την «H αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας». Η ψηφιακή τεχνολογία και το διαδίκτυο απασχολούν εδώ τους καλλιτέχνες: η επιρροή τους στις σύγχρονες κοινωνίες, η σχέση τους με τον εργασιακό τομέα, το σώμα και το λόγο. Ο υπότιτλός της έκθεσης είναι δανεισμένος από το βιβλίο της Eva Illouz, «Cold Intimacies: The Making of Emotional Capitalism», που αναλύει πώς οι σύγχρονες στενές, οικείες σχέσεις καθορίζονται όλο και περισσότερο από οικονομικά και πολιτικά μοντέλα διαπραγμάτευσης και ανταλλαγής.

Nest. Ιστορίες της ζωής μας: σε αναζήτηση queer καταφυγίων

  • Μεικτά Μέσα

Μέσα από τη μακροχρόνια εμπλοκή της με την queer κοινότητα της Κένυας, η διεπιστημονική κολεκτίβα Nest έχει γίνει μάρτυρας της βίαιης, απαξιωτικής μεταχείρισης που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι Αφρικανικές non-binary κοινότητες, καθώς και της αντίστασης και των στρατηγικών που αναπτύσσουν, ενώ μάχονται αποφασιστικά για ένα καλύτερο μέλλον με ίσα δικαιώματα. Μέσα από την παρουσίαση φωτογραφιών, εικονογραφήσεων, ηχοτοπίων και αποσπάσματα κειμένων που απομαγνητοφωνήθηκαν από εκατοντάδες προσωπικές συζητήσεις, η έκθεση επιχειρεί να πλαισιώσει τις queer εκφράσεις στην Κένυα και να αναδείξει τις εγγενείς αντιφάσεις της queer ζωής στην Αφρική, καθώς και να δημιουργήσει μια σύγχρονη κατανόηση της βιωμένης πραγματικότητας της χώρας.

Άστυ

Κοραή 4 (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο)

Δαναός

Λ. Κηφισίας 109 (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)

Ινστιτούτο Γκαίτε

Ομήρου 14-16
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Ωδείο Αθηνών

Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης
  • Εικαστικά

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".