Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα φεμινιστικό φεστιβάλ στην καρδιά της πόλης

Το Θησείο γίνεται τόπος συνεύρεσης και αλληλεγγύης, η Ταινιοθήκη φιλοξενεί δύο διακεκριμένες ντοκιμαντερίστριες και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 16 έως 22/9.

Φεμινιστικό Φεστιβάλ 2023

Η Συνέλευση 8 Μάρτη διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Φεμινιστικό Φεστιβάλ στις 16 & 17/9, στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός χώρου αλληλεγγύης ενάντια στα συνταρακτικά γεγονότα του σήμερα. Δείτε εδώ τις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν και το αναλυτικό πρόγραμμα του διήμερου.

Η Ταινιοθήκη διοργανώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση την Τρίτη 19/9 (8 μ.μ.): οι σκηνοθέτριες Εύα Στεφανή και Βάλερι Κοντάκος παρουσιάζουν τα ντοκιμαντέρ τους ("Μέρες και Νύχτες της Δήμητρας Κ.", "Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης") και συζητούν με το κοινό για τις κοινές τους κινηματογραφικές αφηγήσεις.

meres_kai_nixtes_tis_dimitrask1
"Μέρες και Νύχτες της Δήμητρας Κ."

Στις 16 & 17/9, οι λάτρεις της μπύρας έχουν λόγο να γιορτάσουν, αφού το Athens Beer Weekend στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης τους προσκαλεί να δοκιμάσουν από μια μεγάλη ποικιλία μπυρών από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και street food, merch και, φυσικά, ανεβαστικά dj sets.

Το Σάββατο 16/9 εγκαινιάζεται η πρώτη ατομική έκθεση του frontman των The Prodigy, Maxim, στην Αθήνα. Το "Infinite Drama Athens" παρουσιάζεται στην The Blender Gallery και προβάλλει μια άλλη πλευρά του ταλαντούχου μουσικού, με έργα μικτής τεχνικής που μιλούν για το δράμα της σημερινής εποχής.

Maxim
Maxim, "Infinite Drama Athens"

Το κουιρόσπιτο ΛΑΛΑ ανοίγει και πάλι τις πόρτες του: ο κινηματογραφιστής και ακτιβιστής Ιωσήφ Βαρδάκης το επισκέπτεται στις 17/9 για να διηγηθεί ιστορίες από τη ζωή στην επαρχία των 70s, το περιοδικό ΑΜΦΙ και την πρώτη ελληνική κουίρ επανάσταση στο Λουζιτάνια το 1977, ενώ στις 20/9 ο χώρος διοργανώνει μια μυσταγωγική βραδιά προς τιμήν της Zackie oh, με ζωντανή μουσική από τον συνθέτη Αλέξανδρο Δρόσο.

Το "Νιάρχος" παρουσιάζει δύο ακόμα προβολές του Park your Cinema στο Ξέφωτο: "Emoji, η Ταινία" στις 16/9 και "Interstellar" στις 17/9 (ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.).

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Maxim. Infinite Drama Athens

  • Μεικτά Μέσα

Λίγους μήνες μετά την εμφάνιση του στην Αθήνα με το βραβευμένο συγκρότημα "The Prodigy", ο καλλιτέχνης και μουσικός Maxim παρουσιάζει πίνακες και γλυπτά στην "The Blender Gallery". Αυτή η σειρά αναδρομικών έργων, η οποία παρουσιάστηκε αρχικά στο Λονδίνο το 2022, είναι συλλογή από έργα τέχνης μικτής τεχνικής που εξερευνούν τις πιο σκοτεινές γωνιές της ανθρώπινης φύσης, αλλά γιορτάζουν την αγάπη και αντανακλούν την εκτίμηση της ελευθερίας από τον καλλιτέχνη. Τα έργα του Maxim έχουν όλα ένα δραματικό δράματος σε συνδυασμό με έναν υπαινιγμό της pop art - που ταιριάζει σε ένα μέλος ενός ηλεκτρονικού συγκροτήματος που αλλάζει το παιχνίδι που εμφανίστηκε στη χορευτική μουσική σκηνή τη δεκαετία του 1990 πριν γίνει μέρος της λαϊκής κουλτούρας - και που είναι γνωστό για τις δυναμικές του ερμηνείες και την εκρηκτική σκηνική παρουσία του. Τα έργα αντικατοπτρίζουν τον κόσμο της φαντασίας στον οποίο σε όλους μας αρέσει να είμαστε μέρος, τον οποίο βλέπουμε ως απόδραση από τον πραγματικό κόσμο και είναι πιο παιχνιδιάρικο. Αυτό το ήθος της προώθησης της αγάπης και της ισότητας αντανακλάται επίσης σε μερικά από τα έργα του Maxim, τα οποία φέρουν μια έντονη αίσθηση της τοξικής αδικίας που συνεχίζει να διαπερνά την κοινωνία.

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, (ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Ερμού 134-136, Θησείο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Φωκίωνος Νέγρη 42 & Σποράδων

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Δύο φεστιβάλ για βιβλιοφάγους

Κόμικς και αστυνομικά σε πρώτο πλάνο, ξεχωριστές συναυλίες πιάνου και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 11 έως 17/5.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
11/05/2024

This is Athens City Festival 2024: Πάρτυ, ξεναγήσεις και ψυχαγωγικές δράσεις στη δεύτερη εβδομάδα του φεστιβάλ

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

Σάμος: Θωρακίζεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου

Η μελέτη περιλαμβάνει μέτρα ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας τόσο για τον καθεαυτό αρχαιολογικό χώρο όσο και για τα συνολικά οκτώ κτίσματα που βρίσκονται στο εσωτερικό του περιφραγμένου χώρου.

Fam trip ΕΟΤ: Προώθηση της συμπεριληπτικής τουριστικής Ελλάδας στις ΗΠΑ

Η Υπηρεσία ΕΟΤ ΗΠΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Αθήνα, την Αργολίδα και την Κρήτη για την ΑμεΑ Αμερικανίδα, Ellen Stohl, και τους συνοδούς της.

Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα": Παράταση ανοιχτής πρόσκλησης

Κοινό και καλλιτέχνες θα μοιραστούν εμπειρίες πολιτισμού και καλοκαιρινής ψυχαγωγίας, στις 7 δημοτικές κοινότητες της πόλης.

Όσα θα δούμε στην Τεχνόπολη τον Μάιο

Athens Music Week, συναυλίες, εκθέσεις, δράσεις για παιδιά και το 23o Athens Jazz είναι μερικά απ' όσα περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα.

Η ομάδα CoHab μάς καλεί στον συνεργατικό διαγωνισμό νέων για την συνεταιριστική κατοικία στην Ελλάδα

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων για τη μετατροπή κενών κτιρίων σε διαφορετικούς τύπους σεναρίων συνεταιριστικής στέγασης σύμφωνα με τις τοπικές και κοινοτικές ανάγκες.