"Φτιάχνω τα δικά μου ρούχα" στο εργαστήρι diy που οργανώνει το Ινστιτούτο Γκαίτε με την απ'Ουσία

Η απ’Ουσία ασχολείται με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων βιωματικού χαρακτήρα για παιδιά από 3 έως 103 ετών, σε συνεργασία με σχολεία, εκδοτικούς οίκους, δήμους, πολιτιστικούς φορείς και μουσεία.

'Φτιάχνω τα δικά μου ρούχα'

Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, 7-8.30 μ.μ. το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συνεργασία με την απ'Ουσία οργανώνει ένα εργαστήρι diy με τίτλο "Φτιάχνω τα δικά μου ρούχα" γύρω από την βιώσιμη κατανάλωση και τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συμπεριφοράς.

Η καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης και της κοινωνικής ευθύνης είναι το κλειδί για την ευαισθητοποίηση όλων καθώς και η συνειδητοποίηση της έννοιας "περιβαλλοντικό αποτύπωμα". Σε αυτό το πλαίσιο, η απ’Ουσία ασχολείται με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων βιωματικού χαρακτήρα για παιδιά από 3 έως 103 ετών, σε συνεργασία με σχολεία, εκδοτικούς οίκους, δήμους, πολιτιστικούς φορείς και μουσεία.

Κοινή αφετηρία των μελών της ομάδας απ’Ουσία, είναι το ενδιαφέρον για τη βιωματική και μη τυπική μάθηση καθώς και η πεποίθηση πως το παιχνίδι και η αυτορρύθμιση έχουν πρωταρχικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στόχος είναι η διαθεματική προσέγγιση όλων των προγραμμάτων, αξιοποιώντας την ξεχωριστή εμπειρία και τα διαφορετικά πεδία ενδιαφέροντος των μελών της απ’Ουσία.

Έτσι, καλεί όλους τους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους παλιά ρούχα (μπλουζάκια, τζιν, παντελόνια, φούστες, πουκάμισα, πάνινες τσάντες κλπ) αλλά και σεντόνια, υφάσματα, κουμπιά, μαξιλαροθήκες, κορδέλες κλπ. Όλα αυτά θα  γίνουν "καινούργια" με τα διάφορα εργαλεία: μαρκαδόροι υφάσματος, ψαλίδια, διακοσμητικά, δαντέλες, κουμπιά, αυτοκόλλητα υφάσματα.

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο bibliothek-athen@goethe.de

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το Ινστιτούτο Γκαίτε οργανώνει εργαστήρι diy αφιερωμένο στην κηπουρική

Πρόκειται για ένα εργαστήριο με πολλές ιδέες για όλα αυτά που μπορούμε να φυτέψουμε στο μπαλκόνι μας, τρόπους για να φτιάξουμε τον δικό μας μικρό βοτανόκηπο και ιδέες για δημιουργία φυσικού λιπάσματος για τα φυτά μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2023

Athens Wine & Art Festival: Tο μεγαλύτερο φεστιβάλ κρασιού και τέχνης στην Ελλάδα επιστρέφει

Το φεστιβάλ επιστρέφει με ακόμη περισσότερα οινοποιεία και μια έκθεση τέχνης από τη σπάνια συλλογή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Παγκόσμια διάκριση για την αεροπορική εταιρεία KLM

Βραβεύτηκε με το βραβείο "World Class", που αντικατοπτρίζει την εξυπηρέτηση, τις εμπειρίες των επιβατών, τις επιδόσεις σε θέματα ασφάλειας και βιωσιμότητας.

Οκτώβριος στη Βαμβακού Λακωνίας: Φθινοπωρινές εκδηλώσεις με τη στήριξη του ΙΣΝ

Ήθη, έθιμα και ιστορία, καρυδένιο πικ-νικ, μουσική και ατέλειωτο παιχνίδι για όλους στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Το Reverb Festival φωτίζει την εναλλακτική σκηνή της Αθήνας

Νέα events από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, "Ταινίες στα Τουρκοβούνια" και ό,τι μπορείς να δεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 23 έως 29/9.

6 tips για τη φροντίδα των μαλλιών μετά το καλοκαίρι

Έχοντας επανέλθει για τα καλά σε φθινοπωρινούς ρυθμούς, ακολουθούν οι απαραίτητες συμβουλές για να κάνουμε pampering στις ξηρές και αφυδατωμένες άκρες, αλλά και να τονώσουμε το θαμπό χρώμα των μαλλιών.