3η Γιορτή Ανακύκλωσης στον Δήμο Πειραιά

Με περισσότερες εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προάγουν την αξία της ανακύκλωσης και τη σημασία της για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα.

Ανακύκλωση

Η Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με την εταιρεία "Ανταποδοτική Ανακύκλωση", επιστρέφει στον Πειραιά, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου. Από τις 9 π.μ. έως και τις 10 μ.μ. στην πλατεία Κοραή, στο κέντρο του Πειραιά, μικροί και μεγάλοι δημότες και επισκέπτες, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων, μαθαίνουν για την ανακύκλωση και τα οφέλη της για το περιβάλλον, αλλά και για ένα πιο βιώσιμο μέλλον γενικότερα.

Καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας, στον χώρο θα βρίσκεται το Πολυκέντρο Ανακύκλωσης, ώστε όσοι βρεθούν στη γιορτή να ανακυκλώσουν πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες έχοντας και την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κληρώσεις για μεγάλα δώρα. Μάλιστα, όσο περισσότερο ανακυκλώνει κανείς θα συγκεντρώνει και περισσότερες συμμετοχές.

Από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και ξανά από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. μαθητές όλων των ηλικιών από σχολεία του δήμου, αλλά και όλα τα παιδιά που θα βρεθούν στην πλατεία, θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός My Radio 104.6 fm θα μεταδώσει ζωντανά τον παλμό της γιορτής και θα την ντύσει μουσικά, ενώ από την πλατεία θα πραγματοποιηθεί και η εκπομπή της Κατερίνας Ζαρίφη και του Χάρη Χρονόπουλου.    

Στις 8 μ.μ. ο κωμικός Αλέξανδρος Τσουβέλας θα πάρει το μικρόφωνο, για να χαρίσει γέλιο και να παρουσιάσει το κυρίως μέρος της γιορτής και τη βράβευση των μαθητών και των σχολείων που αναδείχθηκαν πρωταθλητές στην ανακύκλωση αυτή την χρονιά. Στις 9 μ.μ. ξεκινά η "Zero Waste Concert", με τον Μιχάλη Stavento και την Ήβη Αδάμου, να συναντούν από κοντά τους θαυμαστές τους και να τραγουδούν τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.

Η φετινή Γιορτή Ανακύκλωσης, έχει έναν ακόμα σπουδαίο σκοπό, αφού με τη βοήθεια του κοινού υποστηρίζει τον 9χρονο Γιάννη Κορολόγο στη δύσκολη μάχη του για τη ζωή. Ο Γιάννης, εδώ και 3 χρόνια, έχει διαγνωστεί με επιθετικό καρκίνο στα οστά και μάχεται γενναία με χημειοθεραπείες και δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις. Αυτό το διάστημα βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο MD Anderson Cancer Center του Houston, για εξειδικευμένες θεραπείες με μεγάλα κόστη και κάθε προσφορά θα είναι καθοριστική για να διατηρηθεί η ελπίδα για τον Γιάννη και την οικογένειά του. Γι΄ αυτό, στον χώρο της 3ης Γιορτής Ανακύκλωσης θα υπάρχει ειδικό κουτί συγκέντρωσης χρημάτων, ώστε όσοι και όσες το επιθυμούν να συνεισφέρουν. Στη διάθεση του κοινού είναι και ο εγκεκριμένος ερανικός λογαριασμός, ώστε να κατατίθενται προσφορές πριν και μετά τη γιορτή:
Εθνική Τράπεζα
IBAN: GR7201101860000018662467960
Δικαιούχοι:
Ιωάννης Κορολόγος
Νικολέττα Πρίντεζη (Μητέρα)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ο Δήμος Αθηναίων μεταμορφώνει την πόλη σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό

Όλες οι δράσεις που ετοιμάζει ο δήμος για τη φετινή χριστουγεννιάτικη περίοδο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/12/2025

Τι θα κάνεις τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στην Αθήνα: Ο γιορτινός οδηγός που χρειάζεσαι

Ο οδηγός για ρεβεγιόν, γεύματα, ποτά, βόλτες και ψώνια στην πόλη με άρωμα γιορτών σε περιμένει να τον ανακαλύψεις τα φετινά Χριστούγεννα 2025 και την Πρωτοχρονιά του 2026.

Τι θα ζήσουμε κατά τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου στην Αθήνα

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, για ένα ολόκληρο βράδυ, οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης γεμίζουν μουσική, χαμόγελα και κίνηση.

Χωράει το 'κιτς' στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Αθήνας;

Υπάρχουν πόλεις που μοιάζουν σαν να έχουν γεννηθεί για να φιλοξενήσουν χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Ταιριάζει, όμως, η υπερπαραγωγή στο κλεινόν άστυ;

Όλα τα χριστουγεννιάτικα πάρκα και χωριά στην Αθήνα

Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί και γιορτινές διευθύνσεις για να κάνεις τις βόλτες σου στην Αθήνα αυτή την περίοδο.

Αυτό το Σάββατο τα παιδιά παίζουν, φτιάχνοντας το δικό τους χριστουγεννιάτικο παραμύθι

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου τα παιδιά παίζουν φτιάχνοντας το δικό τους χριστουγεννιάτικο παραμύθι, το οποίο στο τέλος θα εικονογραφηθεί.

Διήμερο χριστουγεννιάτικο bazaar για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS

Χειροποίητες δημιουργίες, χριστουγεννιάτικα δώρα, γλυκίσματα, στολίδια και πολλές εκπλήξεις, θα διατεθούν για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS.