Τα δωρεάν της εβδομάδας: 3 λόγοι για να επισκεφθείς το "Νιάρχος"

Το ΚΠΙΣΝ σε συναυλιακό mood, βιβλιοφιλικές αναζητήσεις στη φύση και ό,τι μπορείς να δεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 2 έως 8/9.

Social Ballroom festival © ­­Eftyhia Vlahou

Η επιστροφή στην πόλη μετά τις καλοκαιρινές διακοπές σίγουρα δεν είναι η πιο ευχάριστη για τους περισσότερους, αλλά η Αθήνα έχει ήδη αρχίσει να ξαναζωντανεύει και μας δίνει ευκαιρίες για να νιώσουμε λίγο ακόμα το καλοκαιρινό mood. Καθώς ο Σεπτέμβριος έχει ένα πολύ γεμάτο συναυλιακό πρόγραμμα και ο καιρός παραμένει (για την ώρα) ευνοϊκός, τα μουσικά events που έχει ετοιμάσει το ΚΠΙΣΝ είναι ιδανικά για να το ρίξετε έξω. Στις 2/9, η  Orchestra Baobab, έρχεται στο Ξέφωτο για ένα χορευτικό ταξίδι στην αφρικανική ήπειρο, στο πλαίσιο της τελευταίας Parklife συναυλίας της σεζόν.

Στις 7/9, μία ξεχωριστή συναυλία στήνεται στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ: μαθητές των πέντε Μουσικών Σχολείων Αττικής θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας "1η Συνάντηση Μουσικών Σχολείων". Η Αγορά θα ζωντανέψει για ένα ακόμη τριήμερο χάρη στην επιστροφή του Social Ballroom Festival (8-10/9), το οποίο θα μας ξεσηκώσει με ρυθμούς dancehall, tango και boogie woogie. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανοιχτά μαθήματα χορού, χορευτικά σόου, συναυλίες και dj sets. Και φυσικά, οι προβολές του Park your cinema συνεχίζονται: την Κυριακή 3/9 θα προβληθεί το "Ψυχρά κι Ανάποδα", στις 9 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Το καθιερωμένο Φεστιβάλ Βιβλίου της Αθήνας επιστρέφει κι αυτό για την 51η εκδοχή του, έως 17/9, αυτή τη φορά στο Πεδίο του Άρεως. Πέρα από τα περίπτερα των εκδοτικών οίκων, το φεστιβάλ έχει διοργανώσει και μια πληθώρα εκδηλώσεων, από συζητήσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις μέχρι μουσικά events.

Διαβάστε Επίσης

Μιας και οι εκθέσεις ανοίγουν και πάλι στην πόλη, το νέο ομαδικό πρότζεκτ που εγκαινιάζει η γκαλερί Citronne την Τρίτη 5/9 είναι μια καλή αφορμή για να πάρετε μία πρώτη γεύση από τη νέα εικαστική σεζόν. Οι "Επαναλήψεις" πρόκειται για το δεύτερο μέρος της έκθεσης που παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή στην έδρα της γκαλερί στον Πόρο και αφορά την επανάληψη της κίνησης, την εμμονική ιεροτελεστία ως πράξη και άλλα χαρακτηριστικά που διερευνούν την παράξενη ανθρώπινη φύση. 

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η προβολή του AOAFF αναβάλλεται για τις 12 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ημέρα (5/9, 9 μ.μ.), το Athens Open Air Film Festival πραγματοποιεί την καταληκτική του προβολή: το "Όσα Έσβησε ο Άνεμος" θα παρουσιαστεί στους Κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein-Air του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Citronne

Πατριάρχου Ιωακείμ 19, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΡΓΥΡΩ ΧΟΝΔΡΕΛΗ
01/05/2024

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.

Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας: Παράταση της ανοιχτής πρόσκλησης σε νέους δημιουργούς

Το θέατρο Γκράβας ανοίγει τις πόρτες του σε νέους δημιουργούς και διοργανώνει ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη της νεανικής δημιουργικότητας και τηςελεύθερης έκφρασης.

Δεν είχα πού να γράψω: Από την Ντέμπορα Λίβι και το ΚΠΙΣΝ στην Μπανγκόκ

H συγγραφέας Ντέμπορα Λίβι βρέθηκε για μια ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ WOW.