Τα δωρεάν της εβδομάδας: Το "Επί Κολωνώ" σε ρυθμούς τανγκό

Μία ξεχωριστή μουσική εκδήλωση του «Όλη η Αθήνα μία Σκηνή», μερικές ακόμα κινηματογραφικές προβολές και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 22 έως 28/7.

Συμφωνική Ορχήστα Δ.Α.

Σε ρυθμούς τανγκό "χορεύει" το Θέατρο Κολωνού, παρέα με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και το quinteto TANGartO. Το Σάββατο 22/7 (9 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί η συναυλία "TANGO επί Κολωνώ" στο πλαίσιο του "Όλη η Αθήνα μία Σκηνή", μία ιδιαίτερη μουσική σύμπραξη που αντλεί επιρροές από την κλασική μουσική, το τανγκό και την τζαζ.

Παράλληλα, μουσικά, θεατρικά και άλλα καλλιτεχνικά πρότζεκτ έρχονται τις επόμενες ημέρες σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας, στο πλαίσιο του "Όλη η Αθήνα μία Σκηνή". Δείτε εδώ το πρόγραμμα της ερχόμενης εβδομάδας.

Τα "ξεμυαλίσματα" σύντομα τελειώνουν στο opbo studio: η ατομική έκθεση της Λητώς Κάττου, "LANDS/SexLife", ολοκληρώνεται την Πέμπτη 27/7. Το πρότζεκτ ακολουθεί τη λογική ενός νέου προγράμματος εκθέσεων σε επιμέλεια Ιωάννας Γερακίδη και αφορά τον όρο "ξεμυάλισμα" και πώς αυτός συνδέεται με τη γυναικεία φύση. Η Κάττου εστιάζει στα χαρακτηριστικά και τους συμβολισμούς των Μαντισσών, ως ένα είδος που (Mantodea) ως ένα είδος που αντιμετωπίζει τη ζωή μέσω της επιβίωσης, το σεξ ως αντίσταση μέσω του κανιβαλισμού.

Διαβάστε Επίσης

Το καλοκαίρι φαίνεται πως είναι αφιερωμένο στο θερινό σινεμά, αφού δωρεάν κινηματογραφικές προβολές διάφορων φεστιβάλ και θεσμών συνεχίζονται δυναμικά.

Συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες θα δούμε:

Athens Open Air Film Festival: "Άγριο Θηλυκό" (9.30 μ.μ.) και "Διχασμένο Κορμί" (11.30 μ.μ.) στις 22/7, Πάρκο Κονίστρας, "Τζόνι Γκιτάρ" (9.30 μ.μ.) στις 26/7, Πάρκο Λογγίνου, "Moulin Rouge!" (9.15 μ.μ.) και "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" (11.30 μ.μ.) στις 28/7, Πάρκο Ακαδημία Πλάτωνος.

6ο Stroggylo Open Air Film Festival (Αίθριο του σχολικού συγκροτήματος Στρογγυλό): "Aftersun" (22/7), "Οι Δύο Όψεις του Ξυραφιού (23/7), "4 Μαύρα Κοστούμια" (24/7) "Sunset Boulevard" (25/7), "Hotel Ruanda" (26/7), "Μέρες Ξηρασίας" (27/7), "Ένας Άνθρωπος που τον Έλεγαν Όττο" (28/7).

Park your Cinema (Ξέφωτο ΚΠΙΣΝ): " Αστερίξ: Το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού" (22/7, 9 μ.μ.)

Cine FIX στο Κτήμα Φιξ: "Τρία Υπέροχα Κορίτσια" (22/7), "An Officer and a Gentleman" (28/7). Οι προβολές ξεκινούν στις 9 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Λητώ Κάττου. LANDS/SexLife

  • Μεικτά Μέσα

Η Λητώ Κάττου επεξεργάζεται τα χαρακτηριστικά και τους συμβολισμούς των Μαντισσών (Mantodea) ως ένα είδος που αντιμετωπίζει τη ζωή μέσω της επιβίωσης, το σεξ ως αντίσταση μέσω του κανιβαλισμού. Μέσα από ένα νέο σώμα έργων από ανάγλυφα (reliefs), η καλλιτέχνιδα αποτυπώνει την κυκλικότητα του χρόνου ως μια α-χρονική δομή, το μοιραίο που αποδίδεται στη γυναικεία ταυτότητα ως παραβολή για την προστασία της ζωής και το τοπίο ως μέσο για την αλλαγή των κυρίαρχων γεωπολιτικών αφηγήσεων. Στο «LANDS/SexLife» χαρτογραφείται ένας ατέρμονος και ανοίκειος κόσμος, προσκαλώντας το κοινό να τον βιώσει σαν μια πράξη ξεμυαλίσματος που θα αποκαλύψει διαφορετικές επιθυμίες, έρωτες, επιτυχίες και ασφαλείς χώρους.

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Χάρης Δούκας: "Η πόλη δεν αντέχει άλλο τσιμέντο και νέα μεγαθήρια"

Στον Δήμο Αθηναίων εφαρμόζεται αποκλειστικά το β.δ. του 1955, ως προς τα μέγιστα επιτρεπόμενα ύψη οικοδομών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Άνοιξη με ασφαλείς αγορές και έναν μεγάλο διαγωνισμό με χρηματικά έπαθλα έως και 1.000 ευρώ

Οι αγορές με Visa είναι κάθε φορά fun, αλλά τι θα έλεγες αν μπορούσες να κερδίσεις έως και 1.000€ για τις μικρές και μεγάλες σου συναλλαγές;

Γιορτή της Μητέρας: Ξεχωριστές προτάσεις για να περάσεις την ημέρα με τη μαμά σου

Απολαύστε θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, ξεχωριστές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές και εξατομικευμένα δώρα για μια αξέχαστη γιορτή με τη μαμά σας.

Οργανώνουμε Eurovision night με κεμπάπ, αϊβάρ, φοντί, και άλλα euro-ispired πιάτα!

Θα μαζευτούμε που θα μαζευτούμε μπροστά στην τηλεόραση για τον τελικό, λέμε να φτιάξουμε πιάτα από μερικές από τις χώρες που διαγωνίζονται απόψε και μας εμπνέουν και μαγειρικά.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Δύο φεστιβάλ για βιβλιοφάγους

Κόμικς και αστυνομικά σε πρώτο πλάνο, ξεχωριστές συναυλίες πιάνου και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 11 έως 17/5.

This is Athens City Festival 2024: Πάρτυ, ξεναγήσεις και ψυχαγωγικές δράσεις στη δεύτερη εβδομάδα του φεστιβάλ

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

Σάμος: Θωρακίζεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου

Η μελέτη περιλαμβάνει μέτρα ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας τόσο για τον καθεαυτό αρχαιολογικό χώρο όσο και για τα συνολικά οκτώ κτίσματα που βρίσκονται στο εσωτερικό του περιφραγμένου χώρου.