Τα δωρεάν της εβδομάδας: Το "Επί Κολωνώ" σε ρυθμούς τανγκό

Μία ξεχωριστή μουσική εκδήλωση του «Όλη η Αθήνα μία Σκηνή», μερικές ακόμα κινηματογραφικές προβολές και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 22 έως 28/7.

Συμφωνική Ορχήστα Δ.Α.

Σε ρυθμούς τανγκό "χορεύει" το Θέατρο Κολωνού, παρέα με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και το quinteto TANGartO. Το Σάββατο 22/7 (9 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί η συναυλία "TANGO επί Κολωνώ" στο πλαίσιο του "Όλη η Αθήνα μία Σκηνή", μία ιδιαίτερη μουσική σύμπραξη που αντλεί επιρροές από την κλασική μουσική, το τανγκό και την τζαζ.

Παράλληλα, μουσικά, θεατρικά και άλλα καλλιτεχνικά πρότζεκτ έρχονται τις επόμενες ημέρες σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας, στο πλαίσιο του "Όλη η Αθήνα μία Σκηνή". Δείτε εδώ το πρόγραμμα της ερχόμενης εβδομάδας.

Τα "ξεμυαλίσματα" σύντομα τελειώνουν στο opbo studio: η ατομική έκθεση της Λητώς Κάττου, "LANDS/SexLife", ολοκληρώνεται την Πέμπτη 27/7. Το πρότζεκτ ακολουθεί τη λογική ενός νέου προγράμματος εκθέσεων σε επιμέλεια Ιωάννας Γερακίδη και αφορά τον όρο "ξεμυάλισμα" και πώς αυτός συνδέεται με τη γυναικεία φύση. Η Κάττου εστιάζει στα χαρακτηριστικά και τους συμβολισμούς των Μαντισσών, ως ένα είδος που (Mantodea) ως ένα είδος που αντιμετωπίζει τη ζωή μέσω της επιβίωσης, το σεξ ως αντίσταση μέσω του κανιβαλισμού.

Διαβάστε Επίσης

Το καλοκαίρι φαίνεται πως είναι αφιερωμένο στο θερινό σινεμά, αφού δωρεάν κινηματογραφικές προβολές διάφορων φεστιβάλ και θεσμών συνεχίζονται δυναμικά.

Συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες θα δούμε:

Athens Open Air Film Festival: "Άγριο Θηλυκό" (9.30 μ.μ.) και "Διχασμένο Κορμί" (11.30 μ.μ.) στις 22/7, Πάρκο Κονίστρας, "Τζόνι Γκιτάρ" (9.30 μ.μ.) στις 26/7, Πάρκο Λογγίνου, "Moulin Rouge!" (9.15 μ.μ.) και "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" (11.30 μ.μ.) στις 28/7, Πάρκο Ακαδημία Πλάτωνος.

6ο Stroggylo Open Air Film Festival (Αίθριο του σχολικού συγκροτήματος Στρογγυλό): "Aftersun" (22/7), "Οι Δύο Όψεις του Ξυραφιού (23/7), "4 Μαύρα Κοστούμια" (24/7) "Sunset Boulevard" (25/7), "Hotel Ruanda" (26/7), "Μέρες Ξηρασίας" (27/7), "Ένας Άνθρωπος που τον Έλεγαν Όττο" (28/7).

Park your Cinema (Ξέφωτο ΚΠΙΣΝ): " Αστερίξ: Το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού" (22/7, 9 μ.μ.)

Cine FIX στο Κτήμα Φιξ: "Τρία Υπέροχα Κορίτσια" (22/7), "An Officer and a Gentleman" (28/7). Οι προβολές ξεκινούν στις 9 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Λητώ Κάττου. LANDS/SexLife

  • Μεικτά Μέσα

Η Λητώ Κάττου επεξεργάζεται τα χαρακτηριστικά και τους συμβολισμούς των Μαντισσών (Mantodea) ως ένα είδος που αντιμετωπίζει τη ζωή μέσω της επιβίωσης, το σεξ ως αντίσταση μέσω του κανιβαλισμού. Μέσα από ένα νέο σώμα έργων από ανάγλυφα (reliefs), η καλλιτέχνιδα αποτυπώνει την κυκλικότητα του χρόνου ως μια α-χρονική δομή, το μοιραίο που αποδίδεται στη γυναικεία ταυτότητα ως παραβολή για την προστασία της ζωής και το τοπίο ως μέσο για την αλλαγή των κυρίαρχων γεωπολιτικών αφηγήσεων. Στο «LANDS/SexLife» χαρτογραφείται ένας ατέρμονος και ανοίκειος κόσμος, προσκαλώντας το κοινό να τον βιώσει σαν μια πράξη ξεμυαλίσματος που θα αποκαλύψει διαφορετικές επιθυμίες, έρωτες, επιτυχίες και ασφαλείς χώρους.

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα 'Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά' σερβίρουν για 11η χρονιά 'Μεγάλες Απολαύσεις'

Στο πιο γιορτινό σκηνικό, η φετινή έκδοση που μετρά την 11η χρονιά της επιστρέφει πιο δυναμικά και πληθωρικά στο Ξενοδοχείο King George στην Πλατεία Συντάγματος, το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
06/12/2025

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Γιορτινές βόλτες στο ΚΠΙΣΝ

Ένας μαγικός χριστουγεννιάτικος κόσμος στα νότια, μία ιδιαίτερη βιβλιοπαρουσίαση και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 6 έως 12/12.

Δύο premium γιορτινά δημιουργικά εργαστήρια στο Θέατρο Βεάκη για να στολίσεις αλλιώς

Στρώσε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και φτιάξε το πιο όμορφο στεφάνι.

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Το πρώτο ΣΚ του Δεκεμβρίου φέρνει μαζί του χριστουγεννιάτικα δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και lives, νέα εστιατόρια και μπαρ, καθώς και πολλές ακόμη αφορμές εξόδου.

Στο Santa Claus Kingdom τα Χριστούγεννα γίνονται εμπειρία

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας είναι και πάλι εδώ.

Γιατί πλημμυρίζει η Αθήνα κάθε φορά που βρέχει;

Βρέχει ξανά και οι δρόμοι της Αθήνας μετατρέπονται σε ποτάμια - πώς θα φτάσεις στη δουλειά, στο σχολείο ή στο ραντεβού σου; Ένας ειδικός μάς εξηγεί τι συμβαίνει.