Πρωτομαγιά με εξορμήσεις εντός και εκτός Αθήνας

Πικνίκ σε πάρκα και μονοήμερες αποδράσεις σε κοντινές παραλίες για να ζήσετε κάτι το διαφορετικό τη φετινή Πρωτομαγιά.

Κακιά Θάλασσα © Xrisostomou Pantelitsa

Όπως πάντα, τα πάρκα της Αθήνας είναι η ιδανική ευκαιρία για να γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά δίπλα στη φύση. Με μουσική και πολύ χορό ανοίγει το εορταστικό του πρόγραμμα το ΚΠΙΣΝ: το πάρτι ξεκινά στις 11 το πρωί με ένα DJ set από τον LABEAST και στη συνέχεια θα ανέβουν στη σκηνή του Ξέφωτου οι Bejeezus, ξεσηκώνοντας το κοινό με τις ποπ μελωδίες τους. Το καθιερωμένο Καγιάκ στο Κανάλι δεν λείπει φυσικά από το πρόγραμμα και το μεσημέρι θα διοργανωθεί επίσης ένα εικαστικό εργαστήριο για παιδιά, συνδυαστικά με face-painting.

ΚΠΙΣΝ Πρωτομαγιά
ΚΠΙΣΝ

Το The Ellinikon Experience Park είναι ιδανικό για οικογένειες την αργία της Πρωτομαγιάς, με την Παιδική Χαρά και την καταπράσινη έκταση του πάρκου. Μεταξύ 12-2 μ.μ. το Ελληνικό μάς καλεί στο Σιντριβάνι για να φτιάξουμε μαγιάτικο στεφάνι. Για όσους δε θέλουν να απομακρυνθούν από το κέντρο, μπορούν να περάσουν τη μέρα τους στο Πεδίον του Άρεως ή να επισκεφθούν το μοναδικού φυσικού κάλλους Πάρκο Τρίτση που είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο. 

Λόφος Φιλοπάππου
Shutterstock
Λόφος Φιλοπάππου

Για τους πιο αθλητικούς τύπους, ο Λόφος Φιλοπάππου και η θέα δίπλα στο μνημείο αξίζει για να χαζέψετε (για άλλη μια φορά) τον ιερό βράχο απέναντι. Ακόμα κι αν δεν τολμάτε να ανέβετε όμως, οι πρόποδες του λόφου είναι το κατάλληλο spot για πικνίκ και μία γρήγορα βόλτα μέχρι την Αρεοπαγίτου. Ένα urban πικνίκ ετοιμάζει και το Athens City Festival για την έναρξη του προγράμματός του (1/5), καλώντας μας να περάσουμε την ημέρα στην Ακαδημία Πλάτωνος με ψυχαγωγικές δράσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, συναυλίες και πολλές εκπλήξεις.

Μυστήριο 7- Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας IN SITU
© John Stathis
Ελευσίνα

Βέβαια, Πρωτομαγιά για πολλούς σημαίνει απόδραση από την πόλη και συχνά προκύπτει η επιθυμία εύρεσης νέων προορισμών, ώστε να γλυτώσουμε την πολυκοσμία και να δούμε κάτι το διαφορετικό. Όσοι θέλετε να ξεφύγετε από τη βαβούρα της πόλης, η φετινή Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ίσως είναι η ιδανική λύση: Η Ελευσίνα κρύβει πολλά μυστικά (όπως μας διαβεβαιώνουν και οι διοργανωτές του 2023 Ελευσίς) που αξίζει να ανακαλύψετε. Κι αν δεν ψήνεστε για εξερευνήσεις, η παραλία της πόλης και τα ελευσίνια στέκια δίπλα της είναι μία καλή αφορμή για χαλάρωση. 

Διαβάστε Επίσης

Και μιας και πολλοί έχουν ήδη τολμήσει τις πρώτες καλοκαιρινές βουτιές, η Βάρκιζα και η γύρω περιοχή στη Βάρη είναι κλασικοί προορισμοί, αλλά η Κακή Θάλασσα ίσως να είναι λιγότερο συνωστισμένη και μάλιστα προσφέρει χώρο για αναρρίχηση, στη μία πλευρά της παραλίας. 

Κακιά Θάλασσα
Κακή Θάλασσα

Τέλος, αν θέλετε να φύγετε εντελώς από την πόλη, η ομορφιά της Χαλκίδας παραμένει ασύγκριτη. Η εκδρομή μπορεί να συνδυαστεί με ένα ανοιξιάτικο μπάνιο στα "τρελά" νερά του Ευρίπου ή ηλιοθεραπεία - δεδομένου ότι δε θα μας τα χαλάσει ο καιρός – ενώ από το κάστρο Καράμπαμπα βλέπει κανείς όλη την πόλη από ψηλά, καθώς κι ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Εύβοιας. Σε περίπου 1 ώρας απόσταση από την Αθήνα βρίσκεται το καταπράσινο Αγκίστρι, δυτικά της Αίγινας (μία επίσης καλή ιδέα για μονοήμερη εκδρομή). Το νησί έχει αμέτρητες παραλίες για να διαλέξετε. Κι αν ταξιδέψετε με πλοίο, μπορείτε να φέρετε και το ποδήλατό σας για να κάνετε τον γύρο του νησιού στα γρήγορα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»

Σπύρου Μουστακλή 23
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το Μέγαρο Μουσικής συμμετέχει στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Συνταγογράφησης του Υπουργείου Πολιτισμού

Στόχος του Προγράμματος είναι η προώθηση και η αξιοποίηση της πολιτιστικής δραστηριότητας ως μέσου ενδυνάμωσης και διατήρησης της ψυχικής υγείας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

Νίκος Χαρδαλιάς: "83 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για 51 έργα και δράσεις, για το μέλλον του Πειραιά μας"

Τα 51 έργα αφορούν σειρά δράσεων, με στόχο την αναβάθμιση της θέσης του Πειραιά με όρους βιωσιμότητας και με επίκεντρο την τοπική κοινωνία.

Σπύρο Παπαγεωργίου, γιατί η Αθήνα είναι ιδανική για έναν ποδηλάτη;

Ο συνιδρυτής του οργανισμού "Πόλεις για Ποδήλατο" μιλά στο "α" για όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας αρχάριος ποδηλάτης, αλλά και την ανάγκη εγκατάστασης περισσότερων ποδηλατικών υποδομών μέσα στην πόλη.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της χώρας και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/4.

Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα

Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένων δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος EQUAL_GEN, συζητάμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δουλέψουμε με τη Gen Z για έναν κόσμο έμφυλης δικαιοσύνης.

ΥΠΠΟ: Σε εξέλιξη το έργο αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών

Το έργο της αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών υλοποιείται βάσει προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

"Πρασινίζουμε το Γκρίζο": Διαγωνισμός του Δήμου Αθηναίων για πράσινες γωνιές σε σπίτια και γειτονιές

Οι κάτοικοι της Αθήνας καλούνται να φέρουν τη φύση στα σπίτια και τις γειτονιές τους, μετατρέποντας μπαλκόνια, ταράτσες, αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές.