Ο "Meliá Hotels International" είναι ο πιο βιώσιμος ξενοδοχειακός Όμιλος παγκοσμίως για το 2022 από την "S&P Global"

Η Παγκόσμια Αξιολόγηση Εταιρικής Βιωσιμότητας της Standard & Poor’s κατατάσσει για ακόμα μία φορά τη "Meliá" ως την πιο βιώσιμη εταιρεία στον κόσμο για το 2022, στην κατηγορία "Ξενοδοχεία, Θέρετρα και Κρουαζιέρες".

Gran Melia De Mar-Sky Pool

Ο κορυφαίος ξενοδοχειακός ισπανικός Όμιλος "Meliá Hotels International" έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στην πρόσφατη Παγκόσμια Αξιολόγηση Εταιρικής Βιωσιμότητας της Standard & Poor’s στον ταξιδιωτικό κλάδο, μία αξιολόγηση των επιδόσεων των εταιρειών σε θέματα βιωσιμότητας για το 2022. Το αποτέλεσμα επετεύχθη παρά την αυστηρή ανάλυση, η οποία προκάλεσε μειώσεις στη συνολική βαθμολογία του 25% των περισσότερων από 10.000 εταιρειών που συμμετείχαν στην αξιολόγηση. 

Gran Melia Villa Le Blanc

Ο γνωστός οίκος της S&P αναλύει και αξιολογεί τις επιδόσεις βιωσιμότητας των εταιρειών σε όλους τους κλάδους παγκοσμίως, με επίκεντρο τα οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια και τη διακυβέρνηση, καθώς και σε συγκεκριμένα κριτήρια που αφορούν τη βιομηχανία. Από το 2018, η Meliá συμμετέχει και διακρίνεται, καθώς το 2018 κατέλαβε την τρίτη θέση στον κλάδο, ενώ από το 2019 έως το 2021 κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατάταξη σε Ισπανία και Ευρώπη και τη δεύτερη θέση παγκοσμίως. 

Gran Melia Villa Le Blanc

Από τις 20 Ιανουαρίου, η νέα αξιολόγηση τοποθετεί τη Meliá στην κορυφή της κατάταξης του κλάδου, με συνολική βαθμολογία 74 βαθμών στους 100. Από τις τρεις διαστάσεις που περιλαμβάνονται στην ανάλυση, η Meliá έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στον κλάδο στις δύο πρώτες (Κοινωνική, με 72 βαθμούς - την ίδια βαθμολογία που έλαβε η Asset World Corporation - και Οικονομική και Διακυβέρνηση με 81 βαθμούς) και επίσης, ηγείται του κλάδου σε κριτήρια όπως: η διαχείριση κινδύνου και κρίσης, η περιβαλλοντική αναφορά, η στρατηγική για το κλίμα, η κοινωνική αναφορά, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ανάπτυξη ανθρώπινου κεφαλαίου και η διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες.

Gran Melia Villa Le Blanc

Μετά τον αρνητικό αντίκτυπο της πανδημίας στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό κλάδο, οι πιο άυλες πτυχές των εταιρειών αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία. Όπως αναφέρει ο Gabriel Escarrer, αντιπρόεδρος και CEO της Meliá Hotels International: "Στο τρέχον πολύπλοκο επιχειρηματικό περιβάλλον, η βιωσιμότητα έχει καταστεί ως μία από τις σημαντικότερες αξίες για τις εταιρείες. Για εμάς στη Meliá, ιδίως λόγω του οικογενειακού χαρακτήρα που έχει ο Όμιλος, η βιωσιμότητα συνιστά πλέον καθοριστικό παράγοντα για την προώθηση του μετασχηματισμού μας, την ανταπόκριση στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των πελατών μας, καθώς και των εργαζομένων, των μετόχων και των επενδυτών, των ιδιοκτητών ξενοδοχείων και γενικότερα της κοινωνίας. Για όλους αυτούς, είμαστε περήφανοι που έχουμε πετύχει για άλλη μία φορά αυτή την αναγνώριση ως η πιο βιώσιμη ξενοδοχειακή εταιρεία στον κόσμο".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νέα ομιλία του "Προστασία της φύσης Lab" για την κλιματική αλλαγή

Η νέα ομιλία της δράσης "Προστασία της φύσης Lab" εστιάζει στην περιβαλλοντική κρίση και τις επιπτώσεις της στην υγεία μας.

22/03/2023

Βραδιά-έκπληξη από το ΣΚΡΑΤΣ σε κατάστημα ΟΠΑΠ στην Κηφισιά – Κέρδη έως και 1.000.000 ευρώ από την οικογένεια λαχνών "ΕΦΤΑΡΙΑ"

Τα Σμαραγδένια, Διαμαντένια και Χρυσά "ΕΦΤΑΡΙΑ", με μεγάλα κέρδη, περιμένουν τους παίκτες του ΣΚΡΑΤΣ στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

Επαναπατρίζονται 29 πολύτιμες αρχαιότητες στην Ελλάδα

Τα αντικείμενα που ανακτήθηκαν με ενέργειες της Εισαγγελίας του Μανχάταν παραδόθηκαν στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η Μαρία Φράγκου μιλά για το μείζον πρόβλημα της λειψυδρίας στη Χιλή, την άνιση πρόσβαση στο νερό και το πώς ο φεμινισμός συνεισφέρει στην επίλυση οικολογικών ζητημάτων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η καθηγήτρια από το Πανεπιστήμιο της Χιλής και ακτιβίστρια Μαρία Φράγκου μάς μιλά για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανισότητες στη χώρα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι λόγω της έλλειψης ισότιμης πρόσβασης στο νερό.

Το "Makedonia Palace" είναι υπερήφανο μέλος της World Hotels

To εμβληματικό ξενοδοχείο είναι το πρώτο στην Ελλάδα που συγκαταλέγεται στην ανώτατη κατηγορία της "World Hotels Luxury Collection".

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής η έκθεση "ΑμεΑ-Αναπηρία –Αποκατάσταση" στο Ζάππειο

Oλοκληρώθηκε στο Ζάππειο η τριήμερη έκθεση "ΑμεΑ-Αναπηρία –Αποκατάσταση" η οποία πραγματοποιήθηκε με τη θερμή υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής

Η εφηβεία συναντά την τρίτη ηλικία στη δράση "Across Generations"

Η νέα δράση της Cinemathesis για άτομα της τρίτης ηλικίας περιλαμβάνει μια σειρά εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών συναντήσεων σε κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων με κύριο στόχο την υποστήριξη ατόμων τρίτης ηλικίας.