Η Barbie γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας ενθαρρύνοντας τα κορίτσια να ακολουθήσουν τις STEM επιστήμες

Η Barbie τιμά επτά γυναίκες πρότυπα από τον κλάδο των STEM επιστημών (Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών) ως μέρος της δέσμευσής της να εμπνέει τα κορίτσια να ανακαλύψουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές εξέλιξής τους.

dr._antje_boetius Η Dr. Antje Boetius

Η Barbie γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας τιμώντας γυναίκες - πρότυπα από όλο τον κόσμο και δημιουργώντας μοναδικές κούκλες. 

Οι γυναίκες αποτελούν λιγότερο από το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού των επαγγελμάτων STEM* και είναι αποδεδειγμένο ότι τα κορίτσια καθ' όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους απομακρύνονται από αυτά τα επαγγέλματα.** Για να δείξει λοιπόν στα κορίτσια πως μπορούν να γίνουν ό,τι ονειρεύονται, η Barbie συνεχίζει τη δέσμευσή της να αναγνωρίζει γυναίκες πρότυπα και να αναδεικνύει καριέρες που ιστορικά υποεκπροσωπούνται από αυτές.

Διαβάστε Επίσης

Η Lisa Mc Knight, SVP και Global Head of Barbie & Dolls της Mattel σημειώνει ότι ο κλάδος των STEM Επιστημών υποεκπροσωπείται από τις γυναίκες και ότι ελπίζει αυτές οι επτά γυναίκες-ηγέτες της Επιστήμης και της Τεχνολογίας να ενθαρρύνουν τα κορίτσια να ακολουθήσουν το πάθος τους σε αυτόν τον τομέα. 

dr_maggie_aderin-pocock
H Δρ. Maggie Aderin Pocock

Η σειρά "Role Model" της Barbie περιλαμβάνει γυναίκες που μπορούν να είναι έμπνευση για την επόμενη γενιά γυναικών σε διάφορους τομείς των STEM Επιστημών. Η σειρά περιλαμβάνει τις:
•    Susan Wojcicki (από τις Ηνωμένες Πολιτείες): CEO του YouTube
•    Anne Wojcicki (από τις Ηνωμένες Πολιτείες): Συνιδρύτρια και CEO της 23 and ME
•    Janet Wojcicki (από τις Ηνωμένες Πολιτείες): Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια
•    Katya Echazarreta (από το Μεξικό): Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Παρουσιάστρια εκπομπών για Επιστήμες
•    Δρ. Maggie Aderin-Pocock (από το Ηνωμένο Βασίλειο): Space Scientist και Εκπαιδευτικός Επιστημών
•    Δρ. Antje Boetius (από την Γερμανία): Ερευνήτρια και Μικροβιολόγος
•    Li Yinuo (από την Κίνα): Συνιδρύτρια της ETU Education

susan_wojcicki
Η Susan Wojcicki

Επιπλέον, η Barbie μέσω ενός ειδικού επεισοδίου της σειράς "Barbie You Can Be Anything" θα τιμήσει όλες αυτές τις γυναίκες συνομιλώντας μαζί τους και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις. Σημειώνεται ότι το 2018 δημιουργήθηκε το "Dream Gap Project", μια παγκόσμια πρωτοβουλία, με σκοπό να δώσει στα κορίτσια τους πόρους και τη βοήθεια που χρειάζονται υποστηρίζοντας με πάνω από 1,5 εκατομμύριο δολάρια, μη κερδοσκοπικούς φορείς που έχουν ως αποστολή την εκπαίδευση, την καθοδήγηση, την ένταξη και την αποδοχή των κοριτσιών.

Διαβάστε Επίσης

* Σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής των Ηνωμένων Πολιτειών
** Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Πανεπιστημιακών Γυναικών

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νέα ομιλία του "Προστασία της φύσης Lab" για την κλιματική αλλαγή

Η νέα ομιλία της δράσης "Προστασία της φύσης Lab" εστιάζει στην περιβαλλοντική κρίση και τις επιπτώσεις της στην υγεία μας.

22/03/2023

Βραδιά-έκπληξη από το ΣΚΡΑΤΣ σε κατάστημα ΟΠΑΠ στην Κηφισιά – Κέρδη έως και 1.000.000 ευρώ από την οικογένεια λαχνών "ΕΦΤΑΡΙΑ"

Τα Σμαραγδένια, Διαμαντένια και Χρυσά "ΕΦΤΑΡΙΑ", με μεγάλα κέρδη, περιμένουν τους παίκτες του ΣΚΡΑΤΣ στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

Επαναπατρίζονται 29 πολύτιμες αρχαιότητες στην Ελλάδα

Τα αντικείμενα που ανακτήθηκαν με ενέργειες της Εισαγγελίας του Μανχάταν παραδόθηκαν στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η Μαρία Φράγκου μιλά για το μείζον πρόβλημα της λειψυδρίας στη Χιλή, την άνιση πρόσβαση στο νερό και το πώς ο φεμινισμός συνεισφέρει στην επίλυση οικολογικών ζητημάτων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η καθηγήτρια από το Πανεπιστήμιο της Χιλής και ακτιβίστρια Μαρία Φράγκου μάς μιλά για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανισότητες στη χώρα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι λόγω της έλλειψης ισότιμης πρόσβασης στο νερό.

Το "Makedonia Palace" είναι υπερήφανο μέλος της World Hotels

To εμβληματικό ξενοδοχείο είναι το πρώτο στην Ελλάδα που συγκαταλέγεται στην ανώτατη κατηγορία της "World Hotels Luxury Collection".

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής η έκθεση "ΑμεΑ-Αναπηρία –Αποκατάσταση" στο Ζάππειο

Oλοκληρώθηκε στο Ζάππειο η τριήμερη έκθεση "ΑμεΑ-Αναπηρία –Αποκατάσταση" η οποία πραγματοποιήθηκε με τη θερμή υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής

Η εφηβεία συναντά την τρίτη ηλικία στη δράση "Across Generations"

Η νέα δράση της Cinemathesis για άτομα της τρίτης ηλικίας περιλαμβάνει μια σειρά εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών συναντήσεων σε κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων με κύριο στόχο την υποστήριξη ατόμων τρίτης ηλικίας.