Συζήτηση για τον "Εθελοντή" του Τζακ Φέργουεδερ από την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου

Μια ακόμη εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος M’ ένα βιβλίο συζητώ» της Ελληνικής Λέσχης Βιβλίου.

Τζακ Φέργουεδερ Ο Εθελοντής

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου διοργανώνει τη διαδικτυακή εκδήλωση "M’ ένα βιβλίο συζητώ", την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου (6 μ.μ.) στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικοποίησης βιβλιόφιλων & βιβλίων.

Στην επερχόμενη δημιουργική συζήτηση θα αναλυθεί το μυθιστόρημα του Τζακ Φέργουεδερ, "Ο Εθελοντής" που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Γκούτεμπεργκ. 

Το βιβλίο αφηγείται την υπεράνθρωπη προσπάθεια τον Βίτολντ Πιλέτσκι, γαιοκτήμονα και πατέρα 2 παιδιών να καταγράψει τα εγκλήματα του Άουσβιτς με σκοπό να αντιδράσουν οι μεγάλες δυνάμεις και να σταματήσουν την εξολόθρευση εκατομμυρίων,  αποδίδεται με συστηματικό και εξονυχιστικό τρόπο στο βιβλίο αυτό. Ανήκει σε μαρτυρίες πολέμου που σπάνια βγαίνουν στο φως με τόσο λεπτομερή περιγραφή. Η ηθική δύναμη του Βίτολντ, ειδικά προς το τέλος της ζωής του, όταν  καταδικάστηκε από την Πολωνική Αριστερά σε θάνατο για προδοσία, είναι παράδειγμα σε όλους.  

Εισηγητής: Θανάσης Τριαρίδης

Για δήλωση συμμετοχής στην εκδήλωση στείλτε ονοματεπώνυμο στο hellenicbookclub@gmail.com ή μήνυμα στο fb Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, για να λάβετε το zoom link.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

24ωρη λειτουργία θερμαινόμενου χώρου στον Δήμο Πειραιά

Στη δομή τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. και εφαρμόζονται όλα τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον covid - 19.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

Πέθανε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΒΕ Φίλιππος Τσιμπόγλου

Ο θάνατός του πρόεκυψε λίγο πριν την επίσημη λήξη της θητείας του στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Μάριο Ντεσιάτι: Ο νικητής του λογοτεχνικού βραβείου Strega 2022 έρχεται στην Αθήνα

O συγγραφέας του μυθιστορήματος Ασυμβίβαστοι (πρωτ.τίτλος Spartiati), που τιμήθηκε με τη μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία, θα επισκεφθεί την Αθήνα, για να παρουσιάσει το βιβλίο του.

Αναψυκτήρια σε 75 αρχαιολογικούς χώρους ενισχύουν την οικονομία των εμπειριών

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Ρεπορτάζ: Τι περιμένουμε στο μέλλον από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Έχοντας αναλάβει τη διαχείριση της ΔΑΚ, η Τεχνόπολη μας εξηγεί το όραμα και τους στόχους για το μέλλον της πρώτης, προκειμένου να συνεχίσει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της.

Η μικρασιατική μνήμη στα "Αόρατα Δεσμά" του Ευάγγελου Σαχπέρογλου

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάττων.

Έργα αποκατάστασης για το Αναψυκτήριο στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

Το νέο κτίριο θα αποτελέσει έναν από τους κύριους χώρους φιλοξενίας καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων για το επίσημο έτος τίτλου της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης.