Συζήτηση για τον "Εθελοντή" του Τζακ Φέργουεδερ από την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου

Μια ακόμη εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος M’ ένα βιβλίο συζητώ» της Ελληνικής Λέσχης Βιβλίου.

Τζακ Φέργουεδερ Ο Εθελοντής

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου διοργανώνει τη διαδικτυακή εκδήλωση "M’ ένα βιβλίο συζητώ", την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου (6 μ.μ.) στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικοποίησης βιβλιόφιλων & βιβλίων.

Στην επερχόμενη δημιουργική συζήτηση θα αναλυθεί το μυθιστόρημα του Τζακ Φέργουεδερ, "Ο Εθελοντής" που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Γκούτεμπεργκ. 

Το βιβλίο αφηγείται την υπεράνθρωπη προσπάθεια τον Βίτολντ Πιλέτσκι, γαιοκτήμονα και πατέρα 2 παιδιών να καταγράψει τα εγκλήματα του Άουσβιτς με σκοπό να αντιδράσουν οι μεγάλες δυνάμεις και να σταματήσουν την εξολόθρευση εκατομμυρίων,  αποδίδεται με συστηματικό και εξονυχιστικό τρόπο στο βιβλίο αυτό. Ανήκει σε μαρτυρίες πολέμου που σπάνια βγαίνουν στο φως με τόσο λεπτομερή περιγραφή. Η ηθική δύναμη του Βίτολντ, ειδικά προς το τέλος της ζωής του, όταν  καταδικάστηκε από την Πολωνική Αριστερά σε θάνατο για προδοσία, είναι παράδειγμα σε όλους.  

Εισηγητής: Θανάσης Τριαρίδης

Για δήλωση συμμετοχής στην εκδήλωση στείλτε ονοματεπώνυμο στο hellenicbookclub@gmail.com ή μήνυμα στο fb Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, για να λάβετε το zoom link.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα

Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένων δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος EQUAL_GEN, συζητάμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δουλέψουμε με τη Gen Z για έναν κόσμο έμφυλης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/04/2024

ΥΠΠΟ: Σε εξέλιξη το έργο αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών

Το έργο της αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών υλοποιείται βάσει προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

"Πρασινίζουμε το Γκρίζο": Διαγωνισμός του Δήμου Αθηναίων για πράσινες γωνιές σε σπίτια και γειτονιές

Οι κάτοικοι της Αθήνας καλούνται να φέρουν τη φύση στα σπίτια και τις γειτονιές τους, μετατρέποντας μπαλκόνια, ταράτσες, αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη για τα 150 χρόνια του Ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρεταννία"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην εκδήλωση για το ντοκιμαντέρ "150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Η ιστορία μέσα στην Ιστορία", όπου εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Δήμος Αθηναίων εντείνει τις δράσεις για τον εντοπισμό παράνομων τραπεζοκαθισμάτων εντός των διοικητικών του ορίων

Κλιμάκια της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας.

Inima Chardonnay Ντεμπίνα: Νέο γαστρονομικό κρασί από το Κατώγι Αβέρωφ

Με τα χαρακτηριστικά του Chardonnay και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Ντεμπίνας, το νέο κρασί της σειράς Inima έχει κοσμοπολίτικο αέρα και ηπειρώτικη καταγωγή.

10 εκδηλώσεις του Athens Science Festival 2024 που δεν πρέπει να χάσετε

Ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος και η ομάδα του προτείνουν τα δέκα must-see στο επερχόμενο Athens Science Festival.