Ο νομπελίστας Ορχάν Παμούκ στο Μέγαρο Μουσικής

Ο συγγραφέας εξηγεί τις ιστορικές παραμέτρους του μυθιστορήματος «Νύχτες πανούκλας» στο πλαίσιο της δράσης «Λόγος και μουσική» του Μεγάρου.

Ορχάν Παμούκ © Koray Şentürk, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Archive

H νέα χρονιά αρχίζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με καινούργιες ιδέες, πολλές πρωτιές και μεγάλα ονόματα. Πρώτος προσκεκλημένος του νέου κύκλου εκδηλώσεων "Λόγος και μουσική" είναι ο νομπελίστας μυθιστοριογράφος Ορχάν Παμούκ. Η δράση "Λόγος και μουσική" καλεί σημαντικές προσωπικότητες των τεχνών και των επιστημών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι "συνομιλούν" με διεθνούς φήμης μουσικούς, αναπτύσσοντας έναν δημιουργικό διάλογο ανάμεσα στις τέχνες.

O Τούρκος συγγραφέας και ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός διαβάζουν αποσπάσματα από το βιβλίο "Νύχτες πανούκλας" (14/3). Ο λογοτέχνης εξηγεί τις ιστορικές παραμέτρους του μυθιστορήματος, ο Παύλος Τσίμας συντονίζει, ενώ οι αδελφές Ferhan και Ferzan Önder συνοδεύουν τoν λόγο μετά μουσικής, ερμηνεύοντας έργα για πιάνο με τέσσερα χέρια.

H εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νέος κύκλος Εργαστηρίων Δημιουργικής Μάθησης για ενήλικες στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του Δήμου Αθηναίων

Δημιουργική γραφή, θέατρο, κινηματογράφος, σεμινάρια κοπτικής – ραπτικής και ψηφιακής κατάρτισης σε φορητές συσκευές, μαθήματα λατινοαμερικάνικων χορών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/11/2025

Είναι η Πλάκα πιο ασφαλής από την Μονμάρτη και τη Βενετία;

Μια πρόσφατη έρευνα καταδεικνύει τις πιο επικίνδυνες πόλεις για πορτοφολάδες — και γιατί η Αθήνα ξεχωρίζει θετικά σε αυτήν.

Η μαγεία του μοσχάτου Σάμου στο Sofitel Athens Airport

Μια βραδιά με οινογαστρονομικές εμπνεύσεις από τη μεσογειακή παράδοση.

Τι θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Μερικά πράγματα που αξίζει να δεις και να κάνεις στην πόλη αυτή την εβδομάδα.

Η Madame Ginger δεν έγραψε αυτόν τον οδηγό αυτο-φροντίδας για να φρικάρεις

Η κατά κόσμον Μαριλού Παντάκη μάς μιλά με αφορμή το "Δε Φεμ Μπουκ" (εκδ. Μεταίχμιο), ένα βιβλίο που μαθαίνει με αγάπη στις γυναίκες το πώς να φροντίζουν τις εαυτές τους με συμβουλές χωρισμένες σε 12 μήνες -και όχι δεν χρειάζεται να τις ακολουθήσεις όλες!

Όταν η Αθήνα αποθέωσε τον Νόβακ Τζόκοβιτς

Μεγάλος νικητής του πρώτου Hellenic Championship ATP 250 ο Σέρβος μύθος του τένις.