Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Μάιο στο Athens Book Space

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας.

Athens Book Space

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα με δράσεις για μικρούς και μεγάλους συνεχίζει το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων και τον Μάιο.

Σε δεύτερη ανάγνωση

Σειρά επεισοδίων των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης
Σάββατο 11 Μαΐου | 4.30 μ.μ.

Στα γυρίσματα που θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Athens Book Space για τις ανάγκες της σειράς επεισοδίων "Σε δεύτερη ανάγνωση" των ΠΕΚ, συζητούν ο Δημήτρης Δούκογλου, παρουσιαστής, με την Ελένη Φάσσα, επίκουρη καθηγήτρια Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής Ιστορίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το θέμα της συζήτησης είναι "Η αρχαιότητα έχει πλάκα" και αφορμή είναι το βιβλίο "Άρτος και θεάματα. Βία και διασκέδαση στις ελληνορωμαϊκές πόλεις" των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, σε μετάφραση της Ελένης Φάσσα.

Άρτος και θεάματα. Βία και διασκέδαση στις ελληνορωμαϊκές πόλεις

Γέφυρες: Μια Αναγνωστική Εμπειρία

Κυριακή 12 Μαΐου | 5.30-9.30 μ.μ.

Στο πλαίσιο του This is Athens-City Festival, το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων υποδέχεται τις "Γέφυρες" σε μια μουσικά αναγνωστική προσέγγιση. Καλεσμένοι στο ειδικά διαμορφωμένο για εκείνη τη μέρα Πάρκο Ελευθερίας όλοι οι λάτρεις του βιβλίου και της μουσικής. Οι καλλιτέχνες Calliope, Marios Visvikis και Mister Enarto σε ρόλο μουσικών ταξιδευτών από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις 10 μ.μ., θα παρουσιάσουν ζωντανά στο κοινό τα νέα τους project. To Athens Book Space θα παραμείνει ανοιχτό την ημέρα εκείνη μέχρι αργά, συμμετέχοντας ενεργά στην όλη δράση.

Μια διαδραστική αποκλειστική παρουσίαση βιβλίου τριών σκοτεινών ιστοριών έρωτα, αγάπης και εκδίκησης, υπό τον γενικό τίτλο "Η πολλή αγάπη σκοτώνει", από τους συγγραφείς Στέλλα Καραμπακάκη και Γιώργο Γιώτσα, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Λυκόφως, ζωντανά στο κοινό. Στόχος της δράσης είναι η επίτευξη μιας ζεύξης μεταξύ δυο παράλληλων κόσμων: Το Book Space από τη μία μεριά, να μεγαλουργεί στη γαλήνια σκιά του Πάρκου Ελευθερίας ως ένας δυναμικός παράγοντας πολιτισμού με βασικό άξονα την δύναμη του βιβλίου. Η μουσική και το βινύλιο με τα ακουστικά τους φάσματα από την άλλη πλευρά να συμβάλλουν καθοριστικά σε αυτό.

Βιβλίο και βινύλιο ως τα παλαιότερα μέσα πληροφόρησης, επικοινωνίας, τέχνης και ψυχαγωγίας αντιμέτωπα στα νέα δεδομένα των διαδικασιών ψηφιακής μετάβασης. Η άρνηση και η επιμονή τους να εγκαταλείψουν την παραδοσιακή τους φύση, αμφότερα τα καθιστά δυναμικά, διαχρονικά και παραδοσιακά σύγχρονα μέσα, τα οποία εξακολουθούν να εξελίσσονται με την ανανέωση, την ενδυνάμωση διαχρονικών διαδικασιών και πρακτικών τής αναλογικής εποχής των απτών παραγωγικών εκδόσεων.

Ημερίδα Ζωοθεραπείας στο Athens Book Space

"Ζωοθεραπεία: Συνομιλώντας για τη διαμεσολάβηση με τα ζώα μας μέσα στις θεραπείες" - Η Ευγενία Καραζιώτη μας συστήνει τη Ζωοθεραπεία
Σάββατο 18 Μαΐου | 12-2 μ.μ.

Τι είναι η Ζωοθεραπεία; Σε ποια πεδία μπορεί να έχει εφαρμογή; Μπορεί ένα διαπαιδαγωγημένο ζώο να συμβάλει στην βελτίωση ατόμων που έχουν δυσκολίες ή πάσχουν και πώς; Το ζώο θεραπεύει από μόνο του; Τι στα αλήθεια είναι ένας σκύλος θεραπείας και ποια άλλα ζώα και με ποιον τρόπο λειτουργούν θεραπευτικά και σε ποια πλαίσια; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν στη συνάντηση αυτή. Θα μοιραστούμε απορίες, γεγονότα, δεδομένα, εμπειρίες με το κοινό και με επαγγελματίες ζωοθεραπευτές που θα μας μεταφέρουν πολύτιμες στιγμές από τις συνεδρίες τους, καθώς θα εμπλακούμε και βιωματικά προκειμένου να ψηλαφίσουμε κάποιες βασικές πτυχές της.

Τα τελευταία χρόνια, η Ζωοθεραπεία έχει παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη ως ένα πρωτοποριακό εργαλείο στην υπηρεσία της Υγείας του ανθρώπου. Είναι μια μέθοδος εργασίας που ευνοεί την φυσική και ευμενή σχέση ανάμεσα στα κατοικίδια ζώα (σκύλο, γάτα, κουνέλι, γαϊδούρι, άλογο, κατσίκα, ινδ. χοιρίδιο) και τους ανθρώπους και που αφορά σε παρεμβάσεις στα πλαίσια θεραπειών παιδιών, ενηλίκων, ηλικιωμένων όπου το ζώο λειτουργεί ως διαμεσολαβητής.

Η ζωοθεραπεία επενδύει πάνω στην ικανότητα αμοιβαιότητας του ζώου, την ικανότητά του να γίνει υποδοχέας των ανθρώπινων συναισθημάτων και την ικανότητά του να κινητοποιήσει, να ενεργοποιήσει, να εγκαταστήσει ένα συναισθηματικό δεσμό, να παροτρύνει, να οριοθετήσει. Το ζώο είναι ένας ζωντανός συνεργάτης του θεραπευτή, είναι ένας διαμεσολαβητής θεραπείας. Είναι ένα ζώο συντροφιάς το οποίο έχει επιλεχτεί προσεκτικά και έχει διαπαιδαγωγηθεί εξειδικευμένα υπό την ευθύνη ενός επαγγελματία που είναι ο ιδιοκτήτης του (υγείας, ψυχικής υγείας και παιδείας) και εργάζονται μαζί σ’ ένα πρόγραμμα με στόχους που επεξεργάστηκε και διαμόρφωσε ο θεραπευτής, σε σχέση με τις συγκεκριμένες δυσκολίες ή την παθολογία του θεραπευόμενου.

WOMEN ON TOP: Λέσχη ανάγνωσης #ΣτοΡάφι

"Όσο οι λεμονιές ανθίζουν" της Zoulfa Katouh, Εκδόσεις Διόπτρα
Τετάρτη 29 Μαΐου | 6.30-8 μ.μ.

Το Women On Top είναι ένας οργανισμός για την επαγγελματική και οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία. Αποστολή του είναι να συμβάλει στο να έχουν όλες οι γυναίκες ίσες ευκαιρίες στη δημόσια ζωή τους, μέσα από την ατομική ενδυνάμωση και την αλλαγή στο εκπαιδευτικό, εργασιακό και κοινωνικό τους περιβάλλον.

#ΣτοΡάφι, τη λέσχη ανάγνωσης του Women On Top, διαβάζουμε βιβλία που σχετίζονται με τη γυναικεία ενδυνάμωση και εμπειρία, την έμφυλη ισότητα και την επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών. Στις αρχές κάθε μήνα προτείνουμε ένα βιβλίο και στο τέλος του μήνα συναντιόμαστε, διά ζώσης ή διαδικτυακά, για να ανταλλάξουμε απόψεις και να συζητήσουμε για το βιβλίο που διαβάσαμε, δημιουργώντας μία κοινότητα στην οποία θα συναντιέται η αγάπη μας για το βιβλίο με το όραμά μας για την ισότιμη συμμετοχή γυναικών και αντρών σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Όσο οι λεμονιές ανθίζουν

Στη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης #ΣτοΡάφι στο Athens Book Space, θα συζητήσουμε το "Όσο οι λεμονιές ανθίζουν" της Zoulfa Katouh από τις Εκδόσεις Διόπτρα, ένα βιβλίο για τον πόλεμο, τα όνειρα και την ανάγκη του να βρει κανείς τη θέση του στον κόσμο. Καλεσμένη στη συνάντηση θα είναι η Ένωση Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδα, με σκοπό ανοίξουμε μια ουσιαστική συζήτηση για την προσφυγιά και τον πόλεμο.

Παράλληλα, στο χώρο θα παρουσιαστεί η έκθεση φωτογραφίας του προγράμματος AGENCY: VOTE WITH HER, το οποίο στοχεύει να αυξήσει την πολιτική συμμετοχή των γυναικών με μεταναστευτικό προφίλ στο πλαίσιο των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία ως μέσο έκφρασης, γυναίκες μετανάστριες αποτυπώνουν την ιστορία τους, τις προκλήσεις και τις εμπειρίες τους, για τη δημιουργία κοινοτήτων υποστήριξης και ενεργού συμμετοχής.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ξεσηκωτική διάθεση στο Athens Pride 2024

Η καθιερωμένη αθηναϊκή παρέλαση αφιερωμένη στην υπερηφάνεια, έναρξη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 15 έως 21/6.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
15/06/2024

Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα": 79 δωρεάν εκδηλώσεις σε 53 σημεία της πόλης

Συναυλίες με παραδοσιακή μουσική, αφιερώματα, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και θέατρο για παιδιά, είναι μερικά απ' όσα ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για αυτό το καλοκαίρι.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ιουνίου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Πρόκειται για το Λεβάντα Fest, το Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου-Χολαργού, τη θεατρική παράσταση "Six Women in Greek Tragedy", το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Αγχιάλου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου και τη δράση "Πασάδες στα Γιάννενα".

Πώς θα λειτουργήσουν οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω καύσωνα

Τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων λόγω καιρικών συνθηκών.

Το cool ροζέ κρασί του θέρους με τρεις ποικιλίες "μάγισσες"

Είναι οι "Τρεις Μάγισσες" από Barafakas Winery και προσδίδουν στο καλοκαίρι σου την πιο λαμπερή υφή.

Είναι το Gris de Nuit στο ποτήρι σου και φέρνει την πιο καλοκαιρινή διάσταση του Μοσχοφίλερου

Το Gris de Nuit 2023 από το Κτήμα Τσέλεπος κάθε θερινή εποχή είναι ένας από τους "ροζέ" πρωταγωνιστές και δικαίως.

H Στέγη στο Athens Pride 2024

Μέσα από τη φετινή καμπάνια της Στέγης για τον εορτασμό του Athens Pride, με τη φωνή της Μαρίας Ναυπλιώτου, στέλνεται ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης και αποδοχής στην Αθήνα και σε όλον τον κόσμο.