Ο Ψυχογιός προτείνει έναν κόσμο "χωρίς εξώφυλλα"

Η διαδικτυακή καμπάνια του εκδοτικού οίκου καλεί το κοινό να μοιραστεί τη δική του ιστορία, όπου η εξωτερική εμφάνιση, το φύλο, οι σεξουαλικές προτιμήσεις, η καταγωγή, η θρησκεία ή ό,τι συναποτελεί την οντότητά του στάθηκαν αρκετά για να βιώσει οποιαδήποτε απόρριψη.

Εκδόσεις Ψυχογιός Μαζί για έναν κόσμο χωρίς εξώφυλλα

Σε μια κοινωνία που έχει μάθει να λειτουργεί βιαστικά και να αποδέχεται ή να απορρίπτει ανθρώπους, ιδέες, καταστάσεις με γερά εδραιωμένα στερεοτυπικά κριτήρια, οι Εκδόσεις Ψυχογιός ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία, εγκαινιάζοντας τη διαδικτυακή καμπάνια Μαζί για έναν κόσμο "χωρίς εξώφυλλα".

Στόχος της ενέργειας αυτής και με εργαλείο το βιβλίο, είναι να καταδειχθεί ότι καθένας και καθετί χρειάζονται λίγο από τον χρόνο και το ενδιαφέρον μας για να τα αντιληφθούμε στην ουσία τους, αντί να τα προσπεράσουμε με μια επιφανειακή εντύπωση, καταφεύγοντας σε κάθε είδους αυτοματισμούς και ανέξοδες κατηγοριοποιήσεις.

Σήμερα λοιπόν, κι αφού η καμπάνια αυτή αγκαλιάστηκε από σημαντικούς συγγραφείς αλλά και τους αναγνώστες τους, οι Εκδόσεις Ψυχογιός κάνουν ένα βήμα παραπέρα και απευθύνουν κάλεσμα σε όποιον αισθάνεται την ανάγκη να καταθέσει τη δική του προσωπική εμπειρία, να μοιραστεί τη δική του ιστορία, όπου η εξωτερική εμφάνιση, το φύλο, οι σεξουαλικές προτιμήσεις, η καταγωγή, η θρησκεία ή ό,τι συναποτελεί την οντότητά του στάθηκαν αρκετά για να βιώσει οποιαδήποτε απόρριψη. Ή, υποσυνείδητα, να εκδηλώσει μια τέτοια συμπεριφορά.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Εκδόσεων Ψυχογιός και άφηστε εκεί, ανώνυμα ή με ψευδώνυμο, τη δική σας διήγηση του προσωπικού σας βιώματος. Όλες οι ιστορίες, που θα συγκεντρωθούν, θα εκδοθούν σε ένα βιβλίο χωρίς εξώφυλλο, το οποίο θα αναλάβει παράλληλα ένα εξίσου σημαντικό έργο: τη στήριξη του έργου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού "σχεδία".

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου, μαζί με ακόμα ένα ποσό που θα διατεθεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, θα στηρίξουν το πολύτιμο έργο των ανθρώπων που καθημερινά χαμογελούν και προσπαθούν να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Σειρά εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών με αφορμή την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων.

5+1 βιβλία που κρατούν ζωντανή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος

Η πιο σκοτεινή πτυχή της ευρωπαϊκής ιστορίας μέσα από τις αφηγήσεις συγγραφέων που τα έζησαν αλλά και από άλλους διαφορετικής χρονικής απόστασης από τα γεγονότα.

"EROTICArt 2023": Το απόλυτο φεστιβάλ ερωτισμού επιστρέφει ανανεωμένο

Μετά από τριετή απουσία, το φεστιβάλ έρχεται στο κέντρο της Αθήνας με περισσότερα από 3500 τ.μ. αφιερωμένα στην έκφραση της σεξουαλικότητας.

Τα "Απλά μαθήματα ενδυματολογίας" μάς ταξιδεύουν στον κόσμο της μόδας

Στα μαθήματα οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με ενδύματα από την αρχαιότητα, την αρχαία Αίγυπτο, την Περσία, την Ελλάδα, την Ρώμη, το Βυζάντιο, την Αναγέννηση έως και την σημερινή εποχή.

Μη χάσετε το πληθωρικό 26ο Παζάρι Βιβλίου

Στο κέντρο της Αθήνας θα διοργανωθεί και φέτος το καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου.

Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.