Ο Ψυχογιός προτείνει έναν κόσμο "χωρίς εξώφυλλα"

Η διαδικτυακή καμπάνια του εκδοτικού οίκου καλεί το κοινό να μοιραστεί τη δική του ιστορία, όπου η εξωτερική εμφάνιση, το φύλο, οι σεξουαλικές προτιμήσεις, η καταγωγή, η θρησκεία ή ό,τι συναποτελεί την οντότητά του στάθηκαν αρκετά για να βιώσει οποιαδήποτε απόρριψη.

Εκδόσεις Ψυχογιός Μαζί για έναν κόσμο χωρίς εξώφυλλα

Σε μια κοινωνία που έχει μάθει να λειτουργεί βιαστικά και να αποδέχεται ή να απορρίπτει ανθρώπους, ιδέες, καταστάσεις με γερά εδραιωμένα στερεοτυπικά κριτήρια, οι Εκδόσεις Ψυχογιός ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία, εγκαινιάζοντας τη διαδικτυακή καμπάνια Μαζί για έναν κόσμο "χωρίς εξώφυλλα".

Στόχος της ενέργειας αυτής και με εργαλείο το βιβλίο, είναι να καταδειχθεί ότι καθένας και καθετί χρειάζονται λίγο από τον χρόνο και το ενδιαφέρον μας για να τα αντιληφθούμε στην ουσία τους, αντί να τα προσπεράσουμε με μια επιφανειακή εντύπωση, καταφεύγοντας σε κάθε είδους αυτοματισμούς και ανέξοδες κατηγοριοποιήσεις.

Σήμερα λοιπόν, κι αφού η καμπάνια αυτή αγκαλιάστηκε από σημαντικούς συγγραφείς αλλά και τους αναγνώστες τους, οι Εκδόσεις Ψυχογιός κάνουν ένα βήμα παραπέρα και απευθύνουν κάλεσμα σε όποιον αισθάνεται την ανάγκη να καταθέσει τη δική του προσωπική εμπειρία, να μοιραστεί τη δική του ιστορία, όπου η εξωτερική εμφάνιση, το φύλο, οι σεξουαλικές προτιμήσεις, η καταγωγή, η θρησκεία ή ό,τι συναποτελεί την οντότητά του στάθηκαν αρκετά για να βιώσει οποιαδήποτε απόρριψη. Ή, υποσυνείδητα, να εκδηλώσει μια τέτοια συμπεριφορά.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Εκδόσεων Ψυχογιός και άφηστε εκεί, ανώνυμα ή με ψευδώνυμο, τη δική σας διήγηση του προσωπικού σας βιώματος. Όλες οι ιστορίες, που θα συγκεντρωθούν, θα εκδοθούν σε ένα βιβλίο χωρίς εξώφυλλο, το οποίο θα αναλάβει παράλληλα ένα εξίσου σημαντικό έργο: τη στήριξη του έργου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού "σχεδία".

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου, μαζί με ακόμα ένα ποσό που θα διατεθεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, θα στηρίξουν το πολύτιμο έργο των ανθρώπων που καθημερινά χαμογελούν και προσπαθούν να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Όσα δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ανακύκλωσε την παλιά συσκευή θέρμανσης και στήριξε την δεντροφύτευση σε Αττική και Εύβοια

Στο πλαίσιο της καμπάνιας "my glorious green moments", δίνεται η δυνατότητα στους ενήλικες καταναλωτές να ανακυκλώσουν την παλιά τους συσκευή θέρμανσης σε επιλεγμένα σημεία.

Η Ολυμπιακή Φλόγα φωτίζει το ΚΠΙΣΝ

Η τελευταία τελετή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας "Παρίσι 2024" θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Το ιστορικό ιστιοφόρο Belem θα παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα φιλοξενήσει τη διάλεξη του καπετάνιου του Belem, Aymeric Gibet.

Χάρης Δούκας: "‘Όποιοι έχουν πολύ μεγάλα έσοδα από τον τουρισμό πρέπει να συνεισφέρουν περισσότερα στην πόλη"

Ο Δήμαρχος της Αθήνας μίλησε, στην Ανδριάνα Παρασκευοπούλου, Δημοσιογράφο-Παρουσιάστρια της ΕΡΤ, για τις θετικές και αρνητικές προοπτικές που ανοίγονται για την πόλη της Αθήνας τα επόμενα χρόνια, με φόντο την αυξημένη τουριστική δραστηριότητα και την ανάγκη για περισσότερο πράσινο.

Πασχαλινές προτάσεις δώρων στο Μουσείο Ακρόπολης

Φέτος το Πάσχα γιορτάστε με ξεχωριστά δώρα εμπνευσμένα από τις πλούσιες συλλογές του Μουσείου.