Ο Ψυχογιός προτείνει έναν κόσμο "χωρίς εξώφυλλα"

Η διαδικτυακή καμπάνια του εκδοτικού οίκου καλεί το κοινό να μοιραστεί τη δική του ιστορία, όπου η εξωτερική εμφάνιση, το φύλο, οι σεξουαλικές προτιμήσεις, η καταγωγή, η θρησκεία ή ό,τι συναποτελεί την οντότητά του στάθηκαν αρκετά για να βιώσει οποιαδήποτε απόρριψη.

Εκδόσεις Ψυχογιός Μαζί για έναν κόσμο χωρίς εξώφυλλα

Σε μια κοινωνία που έχει μάθει να λειτουργεί βιαστικά και να αποδέχεται ή να απορρίπτει ανθρώπους, ιδέες, καταστάσεις με γερά εδραιωμένα στερεοτυπικά κριτήρια, οι Εκδόσεις Ψυχογιός ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία, εγκαινιάζοντας τη διαδικτυακή καμπάνια Μαζί για έναν κόσμο "χωρίς εξώφυλλα".

Στόχος της ενέργειας αυτής και με εργαλείο το βιβλίο, είναι να καταδειχθεί ότι καθένας και καθετί χρειάζονται λίγο από τον χρόνο και το ενδιαφέρον μας για να τα αντιληφθούμε στην ουσία τους, αντί να τα προσπεράσουμε με μια επιφανειακή εντύπωση, καταφεύγοντας σε κάθε είδους αυτοματισμούς και ανέξοδες κατηγοριοποιήσεις.

Σήμερα λοιπόν, κι αφού η καμπάνια αυτή αγκαλιάστηκε από σημαντικούς συγγραφείς αλλά και τους αναγνώστες τους, οι Εκδόσεις Ψυχογιός κάνουν ένα βήμα παραπέρα και απευθύνουν κάλεσμα σε όποιον αισθάνεται την ανάγκη να καταθέσει τη δική του προσωπική εμπειρία, να μοιραστεί τη δική του ιστορία, όπου η εξωτερική εμφάνιση, το φύλο, οι σεξουαλικές προτιμήσεις, η καταγωγή, η θρησκεία ή ό,τι συναποτελεί την οντότητά του στάθηκαν αρκετά για να βιώσει οποιαδήποτε απόρριψη. Ή, υποσυνείδητα, να εκδηλώσει μια τέτοια συμπεριφορά.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Εκδόσεων Ψυχογιός και άφηστε εκεί, ανώνυμα ή με ψευδώνυμο, τη δική σας διήγηση του προσωπικού σας βιώματος. Όλες οι ιστορίες, που θα συγκεντρωθούν, θα εκδοθούν σε ένα βιβλίο χωρίς εξώφυλλο, το οποίο θα αναλάβει παράλληλα ένα εξίσου σημαντικό έργο: τη στήριξη του έργου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού "σχεδία".

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου, μαζί με ακόμα ένα ποσό που θα διατεθεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, θα στηρίξουν το πολύτιμο έργο των ανθρώπων που καθημερινά χαμογελούν και προσπαθούν να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fam trip ΕΟΤ: Προώθηση της συμπεριληπτικής τουριστικής Ελλάδας στις ΗΠΑ

Η Υπηρεσία ΕΟΤ ΗΠΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Αθήνα, την Αργολίδα και την Κρήτη για την ΑμεΑ Αμερικανίδα, Ellen Stohl, και τους συνοδούς της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα": Παράταση ανοιχτής πρόσκλησης

Κοινό και καλλιτέχνες θα μοιραστούν εμπειρίες πολιτισμού και καλοκαιρινής ψυχαγωγίας, στις 7 δημοτικές κοινότητες της πόλης.

Όσα θα δούμε στην Τεχνόπολη τον Μάιο

Athens Music Week, συναυλίες, εκθέσεις, δράσεις για παιδιά και το 23o Athens Jazz είναι μερικά απ' όσα περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα.

Η ομάδα CoHab μάς καλεί στον συνεργατικό διαγωνισμό νέων για την συνεταιριστική κατοικία στην Ελλάδα

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων για τη μετατροπή κενών κτιρίων σε διαφορετικούς τύπους σεναρίων συνεταιριστικής στέγασης σύμφωνα με τις τοπικές και κοινοτικές ανάγκες.

Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Μάιο στο Athens Book Space

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας.

Προθεσμία μέχρι τις 10 Μαΐου για τον διαγωνισμό "Πρασινίζουμε το Γκρίζο"

Οι κάτοικοι καλούνται να μεταμορφώσουν τα μπαλκόνια, τις ταράτσες, τις αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές, να τις φωτογραφίσουν και να τις μοιραστούν στην ιστοσελίδα organizationearth.org.

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία

Παράλληλα, ξεκινάει ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων με θέμα το άγχος και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που συναντούν οι άνθρωποι στη διαχείριση της καθημερινότητας τους.