Τα δωρεάν της εβδομάδας: Συζητήσεις με μια drag queen

Το βίωμα μιας κούηρ καλλιτέχνιδας, εικαστικοί προβληματισμοί στο Ρομαντικό Πανεπιστήμιο και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 14 έως 20/1.

Veronique Tromokratisch

Η Veronique Tromokratisch καταλαμβάνει τον χώρο του ΛΑΛΑ (15/1) και συζητά παρέα με τον Άγγελο Τορτικώλη για τη ζωή της, το κούηρ βίωμα σε μια μικρή πόλη, αλλά και την τραβεστί ταυτότητα.

Μια συλλογική έκθεση για την ουτοπία ετοιμάζει το Sozopolis (Ρομαντικό Πανεπιστήμιο), ρωτώντας μας αν η πραγματικότητα που βιώνουμε αποτελεί μια αποτελεσματική μέθοδο φαντασιεκτομής. Το τρίπτυχο εκθέσεων θα παρουσιαστεί στις 15, 22 και 29/1 στους χώρους του πανεπιστημίου, ενώ στα εγκαίνια οι παρευρισκόμενοι θα πάρουν μια μικρή γεύση από ένα νέο ομαδικό πρότζεκτ, μια σωματική πρακτική λύτρωσης.

Διαβάστε Επίσης

Στις 19/1 το Ινστιτούτο Γκαίτε μας καλεί να γνωρίσουμε τις αθέατες (και λιγοστές) πηγές νερού της Αθήνας μέσα από έναν διαδραστικό χάρτη-εγκατάσταση, σχεδιασμένο από την αρχιτέκτονα Ελένη Σπυριδάκη. Ακόμη, μια γωνιά ανάγνωσης στο ινστιτούτο θα είναι αφιερωμένη στους τίτλους της βιβλιοθήκης που αναφέρονται στο νερό ως φυσικό πόρο. 

Αντώνης Βολανάκης, Γιάννης Ισιδώρου
Αντώνης Βολανάκης, Γιάννης Ισιδώρου

Άλλη μια ποιητική συνάντηση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης "Με τα λόγια (γίνεται)", αφιερωμένη στον κόσμο της ποίησης και πως αυτός συνδέεται με τις υπόλοιπες μορφές τέχνης. Καλεσμένοι στην επερχόμενη εκδήλωση (16/1, 7.30 μ.μ.) είναι οι εικαστικοί καλλιτέχνες Αντώνης Βολανάκης και Γιάννης Ισιδώρου. 

"Digger"

Μετά από την επιτυχημένη του διεξαγωγή το ’22,  το φεστιβάλ "Ίριδα Visions" συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα προβολών στο κινηματοθέατρο Ίρις. Το Σάββατο 14/1 (8 μ.μ.) θα προβληθεί "Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών" του Σύλλα Τζουμέρκα, ενώ στις 15/1 (8 μ.μ.) το φεστιβάλ φέρνει το "Digger" του Τζώρτζη Γρηγοράκη στο κινηματοθέατρο. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη και την κριτικό κινηματογράφου Βαρβάρα Κοντονή.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ινστιτούτο Γκαίτε

Ομήρου 14-16
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Ελληνοαμερικανική Ένωση

Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Sozopolis (Ρομαντικό Πανεπιστήμιο Αθήνας)

Σωζοπόλεως 15, Κέντρο
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.