Last minute προτάσεις για τα πιο πρωτότυπα πρωτοχρονιάτικα δώρα

Νέο merch από τη Στέγη, στολίδια με άρωμα Κυκλάδων και τα πιο δημιουργικά χρηστικά και διακοσμητικά δώρα που μπορείτε να χαρίσετε στους αγαπημένους σας φέτος τα Χριστούγεννα.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δώρα

Η Στέγη λέει "τέρμα στα αδιάφορα δώρα"

Στο φουαγιέ της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση μας περιμένουν οι πιο ενδιαφέρουσες ιδέες για τα φετινά χριστουγεννιάτικα δώρα. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στα διάφορα βιβλία του Onassis Publications - την εκδοτική σειρά που καταγράφει τις τρέχουσες τάσεις στη σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία - αλλά και τη σειρά αναμνηστικών αντικειμένων εμπνευσμένων από την τέχνη του μοναδικού Γιαννούλη Χαλεπά. Highlight του Onassis Shop όμως, είναι το merch του "Σπιρτόκουτο: The Musical". Tote bags και χριστουγεννιάτικες μπάλες, αναπτήρες και μπλουζάκια με τις χαρακτηριστικές φράσεις της παράστασης, αμέτρητα σπιρτόκουτα και ανεμιστήρες είναι ιδανικές επιλογές για τους fans των ταινιών του Γιάννη Οικονομίδη αλλά και της μουσικοθεατρικής παραγωγής.

Το πωλητήριο θα είναι ανοιχτό Τετάρτη έως Κυριακή, 6-11 μ.μ.

Οι αντανακλάσεις της Κυκλαδικής απλότητας

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δώρα

Με αφορμή τη νέα του έκθεση "Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής", το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης επανασυστήνει τον κυκλαδίτικο πολιτισμό με νέες προτάσεις δώρων: καθρέφτες στο κλασικό σχήμα κυκλαδίτικου ειδωλίου, διακοσμητικά μπολ με νεολιθικά σχέδια και φυσικά, περίτεχνα χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Open Day στο Εθνικό Θέατρο

Open Day Εθνικό Θέατρο

Στο ισόγειο του θεάτρου Rex στήνεται το πωλητήριο του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζοντας μια μεγάλη γκάμα επιλογών: σχέδια, εικόνες, φωτογραφίες και διάφορα αντικείμενα εμπνευσμένα από σημαντικές παραστάσεις, δημιουργικά δώρα για παιδιά, χειροποίητα κοσμήματα, τσαντάκια και σκούφοι, όλα κατασκευασμένα στα εργαστήρια του Εθνικού Θεάτρου. Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου (10 π.μ. – 10.30 μ.μ.) το πωλητήριο θα έχει ένα χριστουγεννιάτικο Open Day με επιλεγμένες προτάσεις για δώρα, γιορτινή μουσική, ζεστό καφέ και λαχταριστές λιχουδιές.

Τέχνη και queer πάνε μαζί

The Queer Archive

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, το The Queer Archive δίνει άρωμα pride στα Χριστούγεννα, προτείνοντας τα πιο Rated R έργα τέχνης. 10 διεθνείς καλλιτέχνες δούλεψαν γύρω από τη γιορτινή θεματική και δημιούργησαν τα πιο ευφάνταστα έργα που αναδεικνύουν την queer ταυτότητα. Όλα τα έσοδα του "XXXmas-Rated Project" θα πάνε στον οργανισμό PRAKSIS.​​​

Ένας σπουδαίος καλλιτέχνης εμπνέει το M Shop

M Shop δώρα
© Yorgos Kalfamanolis
Μεταξωτά μαντήλια, Κεραμικό πιάτο ζωγραφισμένα στο χέρι, χριστουγεννιάτικα στολίδια ζωγραφισμένα στο χέρι

Στην Υπηρεσιακή Αυλή του Μεγάρου Μουσικής φιλοξενείται η αναδρομική έκθεση του Γιώργου Ξένου "Τόποι Περισυλλογής" και το M Shop βρήκε την ιδανική ευκαιρία για να ανανεώσει τον κατάλογο με τα προϊόντα του. Ένα πολύ ιδιαίτερο ημερολόγιο και συλλεκτικές μεταξοτυπίες του ζωγράφου περιμένουν τους επισκέπτες του Μεγάρου, καθώς και γούρια με τεχνική οριγκάμι, χριστουγεννιάτικα αρωματικά κεριά, χειροποίητες κούκλες-μπαλαρίνες, δεντράκια και μπάλες.

Το Μ Shop θα παραμείνει κλειστό στις 24/12, 31/12, 1/1, 2/1 και 6/1.

Τι θα βρούμε στο Μπενάκη;

Μουσείο Μπενάκη δώρα

Αν και με αρκετά πιο ανεβασμένες τις τιμές, το πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη φέτος διαθέτει τα πιο ευφάνταστα προϊόντα, από χειροποίητα κοσμήματα φτιαγμένα με νήμα από την ομάδα B612, μέχρι τα καθιερωμένα χριστουγεννιάτικα γούρια και στολίδια. Βέβαια, η συλλογή εμπνευσμένη από την έκθεση αφιερωμένη στον Γιάννη Μώραλη είναι αυτή που ξεχωρίζει, καθώς περιλαμβάνει εντυπωσιακούς βιβλιοστάτες, μαντήλια, χρωμοτυπίες και διάφορα χρηστικά αντικείμενα με τις ζωγραφιές του Έλληνα καλλιτέχνη.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
  • Εικαστικά

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.