11 γιορτινές εμπειρίες για άκρως οικογενειακά Χριστούγεννα

Διαλέξαμε τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που συμβαίνουν τώρα στην πόλη για να περάσετε τα πιο ξεχωριστά Χριστούγεννα παρέα με τους αγαπημένους σας.

Χριστούγεννα πλατεία Συντάγματος © Λεωνίδας Τούμπανος

Ακόμα κι αν δεν είστε λάτρεις των Χριστουγέννων, οι καθιερωμένες οικογενειακές έξοδοι (μέχρι κι αυτές στις οποίες αναγκαστικά συμμετέχουμε) μπορούν να γίνουν αξέχαστες υπό το κατάλληλο σκηνικό. Μαζέψαμε όλες τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πόλη που θα εντυπωσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς και προτείνουμε 11 ιδέες για να περάσετε τα πιο ξεχωριστά Χριστούγεννα παρέα με τους αγαπημένους σας.

The Christmas Factory στην Τεχνόπολη

The Christmas Factory Τεχνόπολη

Το γεγονός ότι ο χριστουγεννιάτικος κόσμος που έχει στήσει η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων αναφέρεται κυρίως σε παιδιά, δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να τον απολαύσουν και οι μεγαλύτεροι. Εκτός από το παγοδρόμιο στο Fun Park και τις προγραμματισμένες τζαζ συναυλίες, το Christmas Factory διαθέτει τη δική του χριστουγεννιάτικη αγορά όπου μπορείτε να δοκιμάσετε γιορτινές λιχουδιές και ζεστό κρασί ή να πάρετε ιδέες για τα φετινά χριστουγεννιάτικα δώρα.

Πατινάζ και Πρωτοχρονιά στον Νιάρχο

Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ
© Νίκος Καρανικόλας

Αν και ο καιρός δεν βοηθάει να μπούμε σε χειμερινό, πόσο μάλλον χριστουγεννιάτικο mood, το Παγοδρόμιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας δίνει έστω για λίγο την αίσθηση μιας χειμωνιάτικης Αθήνας. Εξάλλου, όλο το πάρκο έχει βάλει τα γιορτινά του: φωτιστικές εγκαταστάσεις σκορπισμένες σε διάφορα σημεία του ΚΠΙΣΝ, το 360° Christmas Pop-Up Bar στη Βεράντα του Φάρου και ένα σωρό μουσικά events με αποκορύφωμα τη συναυλία για την υποδοχή του νέου έτους, με τους Jerome Kaluta και την Big Band του, και τον Ιταλό dj Beppe Lodalineup.

Ο Πειραιάς ντύνεται στα "κόκκινα"

Πειραιάς Χριστούγεννα

Τώρα που άνοιξαν οι στάσεις του μετρό, η γειτονιά του Πειραιά έχει πλημμυρίσει με εκδηλώσεις. Πέρα από το παραμυθένιο Χωριό των Ξωτικών που γεμίζει την πλατεία Κοραή με παιχνίδια και θεματικές δραστηριότητες, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου ο Πειραιάς υποδέχεται την "Κόκκινη Νύχτα": μια μοναδική μουσική εμπειρία με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου, ενώ το Red Night Party θα κλείσει δυναμικά τη βραδιά με τους ήχους του dj Μπάμπη Βασιλόπουλου.

Χριστούγεννα στην Καλλιθέα

Δήμος Καλλιθέας χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2022

Φέτος η Αθήνα είναι γεμάτη από χριστουγεννιάτικα χωριά και εκείνο στην πλατεία Δαβάκη είναι από τα πιο ξεχωριστά, αφού στον ίδιο χώρο θα βρίσκεται έως τις αρχές του νέου έτους ένα εντυπωσιακό λούνα παρκ με ελεύθερη είσοδο για όλους. Πέρα από θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες στους δρόμους της Καλλιθέας και ένα σωρό άλλες γιορτινές δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος, στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Καλυψώ" θα παίζονται αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες εντελώς δωρεάν, για να μπείτε για τα καλά στο πνεύμα των εορτών.

Βόλτες στη Μαρίνα του Φλοίσβου

Χριστούγεννα στη Μαρίνα Φλοίσβου

Η αθηναϊκή Ριβιέρα είναι φέτος ιδανική επιλογή όχι μόνο για πρωινές βόλτες και φαγητό σε ένα από τα πολλά της εστιατόρια, αλλά και τον εντυπωσιακό γιορτινό της στολισμό που απλώνεται σε όλη την έκταση της μαρίνας.

Το γιορτινό Πεδίο του Άρεως 

Χριστούγεννα 2022 Πεδίο του Άρεως
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η Περιφέρεια Αττικής στολίζει το Πεδίο του Άρεως και μετατρέπει το πάρκο στο #1 χριστουγεννιάτικο στέκι του αθηναϊκού κέντρου. Μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε παιδικές θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια, μαθήματα χορού και συναυλίες με τους Κώστα Μαρτάκη, Βανέσα Αδαμοπούλου, Swingin’ Cats και πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Όλες οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας είναι με ελεύθερη είσοδο. 

Διαβάστε Επίσης

Η Ομόνοια αναβιώνει

Omonoia Christmas Market

Η ιστορική πλατεία του κέντρου δε θα μπορούσε να μη μπει στο ανάλογο κλίμα φέτος τις γιορτές. Έτσι, εγκαινίασε μια νέα χριστουγεννιάτικη αγορά, το Omonoia Christmas Market, όπου μπορείτε να βρείτε χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και δώρα στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα που έχουν στηθεί. Παράλληλα, στις 29 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι στη στοά Moxy, με τραγούδια από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του Best 92.6.

Η ατμοσφαιρική "Νύχτα των Ευχών"

Νύχτα των Ευχών

Στην πλατεία Κοτζιά μας καλεί ο Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης την παραμονή των Χριστουγέννων, για να φωτίσουμε τον αθηναϊκό ουρανό με εκατοντάδες φαναράκια και να δώσουμε τις πιο ζεστές ευχές για τη νέα χρονιά. Την ίδια ώρα, απενάντι από το δημαρχείο θα μας περιμένει ο ραδιοφωνικός σταθμός Pepper 96.6 για ένα ακόμη χριστουγεννιάτικο πάρτι.

Τι ετοιμάζει το Εθνικό Αρχαιολογικό;

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Η ετήσια χριστουγεννιάτικη συναυλία του μουσείου (23/12) περιλαμβάνει γνωστές μελωδίες και κάλαντα από τους σπουδαστές πιάνου του Ελληνικού Ωδείου και της Schola Cantorum του Παρισιού. Ταυτόχρονα, διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά θα πραγματοποιούνται μέχρι τις αρχές του Ιανουαρίου, παροτρύνοντας τους μικρούς συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις πολύτιμες συλλογές του κτιρίου. Αν και πολλά από τα μουσεία της πόλης διοργανώνουν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, το καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού με τον στολισμένο κήπο (και τις εκθέσεις που φιλοξενούνται εκεί ανά διαστήματα) αποτελεί μία ακόμη ευκαιρία για να επισκεφθείτε το μουσείο τις μέρες των γιορτών και να χαζέψετε τα πολύτιμα εκθέματά του. Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου (1 μ.μ.), ο καλλιτέχνης Μηνάς Μαυρικάκης θα μας ξεναγήσει στην έκθεσή του "Οι Σκαπανείς" και θα συζητήσει με το κοινό για τις δράσεις των πρωτοπόρων Ελλήνων αρχαιολόγων, οι οποίοι συνέβαλαν στη συγκρότηση των συλλογών σε μερικά από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας.

Διαβάστε Επίσης

Αλλαγή του χρόνου στο Σύνταγμα

Χριστούγεννα στην Αθήνα 2022

Αν δεν καταφέρετε να μπείτε στα μεγαλύτερα πρωτοχρονιάτικα πάρτι της Αθήνας, η πλατεία Συντάγματος ίσως να είναι η ιδανικότερη (και δωρεάν) λύση. Ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής ετοιμάζουν ένα γιορτινό μουσικό πρόγραμμα για να υποδεχτούν το 2023, ξεκινώντας από τις 10.30 μ.μ. Το πάρτι θα συνεχιστεί και μετά τα μεσάνυχτα στην πλατεία με την cover band των Bejeezus, αλλά και στη Βαρβάκειο όπου ταλαντούχοι dj θα κρατήσουν ζωντανό το κέφι μέχρι τα ξημερώματα.

Διαδραστικές εμπειρίες στο Ελληνικό

The Ellinikon Experience Park

Το The Ellinikon Experience Park ντύνεται και πάλι γιορτινά, φέρνοντας στις εγκαταστάσεις του μοναδικές χριστουγεννιάτικες εμπειρίες. Καθόλη τη διάρκεια των γιορτών, διαδραστικές εκπλήξεις θα βρίσκονται κρυμμένες σε διάφορα σημεία του πάρκου, περιμένοντας τους επισκέπτες να τις ανακαλύψουν: το ταξίδι ξεκινά από τον λόφο Hill of Lights και συνεχίζεται στο Garden of Reflections, με ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με καθρέπτες. Στην Πλατεία Β’, θα βρίσκεται ένα διαδραστικό projection mapping, το το Magic Christmas Carpet, ενώ η γιορτινή περιήγηση κλείνει με μια στάση στο Christmas Hub δίπλα στο σιντριβάνι. Εκεί, μικροί και μεγάλοι μπορούν να δημιουργήσουν πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βιώσιμα υλικά για να δωρίσουν στους αγαπημένους τους.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιφέρεια Αττικής: Ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση νέων έργων Πολιτισμού μέσα από την υλοποίηση μιας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στην Αττική.

Άνθρωποι διαβάζουν στον ηλεκτρικό

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν κοιτάζουν τα κινητά τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΥΠΠΟ: Στρατηγικό ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης

Στόχος η αξιολόγηση των μέχρι σήμερα εργασιών και η σύνταξη του οδικού χάρτη για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η instax mini Evo της FUJIFILM φέρνει το vintage στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή

Με την υβριδική κάμερα στιγμιαίας εκτύπωσης της FUJIFILM, εκφράζεις τον κόσμο όπως ακριβώς θέλεις.

Χάρης Δούκας για τη Διπλή Ανάπλαση: "Η συστηματική προσπάθεια που κάναμε αποδίδει καρπούς"

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμισης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Μοναδικά πασχαλινά δώρα στο Cycladic Shop

Τα προϊόντα του Cycladic Shop είναι εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και τα νησιά του Αιγαίου.