Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ο Νιάρχος σε χριστουγεννιάτικο mood

Γιορτινές συναυλίες και πατινάζ στον Νιάρχο, αυλαία για μια μεγάλη έκθεση, το ψυχεδελικό ξόρκι των The Callas στη Στέγη και ό,τι αξίζει να δείτε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 26/11 έως 2/12.

Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ © Νίκος Καρανικόλας

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιστρέφει με μια μεγάλη γιορτή την 1η Δεκεμβρίου: το πάρκο "ντύνεται" γιορτινά και υποδέχεται στη Λαϊκή Αγορά την Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τον μαέστρο, συνθέτη και διευθυντή του Young People’s Chorus of New York City, Francisco J. Núñez. Ο συνθέτης, μαζί με τις Chórεs της Μαρίνας Σάττι και άλλους μουσικούς, τραγουδούν αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ την ίδια μέρα ανοίγει και πάλι το Παγοδρόμιο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ, από όπου μπορείτε να απολαύσετε το φωτισμένο υπερθέαμα με τα χορογραφημένα σιντριβάνια. 

Η είσοδος στο Παγοδρόμιο είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή στο SNFCC.org/Icerink2022.

Για όσους δεν έχουν δει ακόμα τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας στο Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, η έκθεση "Dream On" θα είναι διαθέσιμη για δύο ακόμα ημέρες, μέχρι την Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Αυτό το σαββατοκύριακο συνεχίζονται και οι προβολές του "Ίριδα Visions", με το "Καλιαρντά" της Πάολας Ρεβενιώτη στις 26/11 (9 μ.μ.) και τα "The Winter Campaigns" και "Ιστορία 52" στις 27/11 (5 & 9 μ.μ.). Την προβολή του Σαββάτου θα ακολουθήσει live με τους Solar Anus.

Annette Messager (γενν. 1943, Μπερκ-σιρ-Μερ, Γαλλία) Dependance/Independance, 1995/6 Dream On
© Ναταλία Τσουκαλά Ευγενική Παραχώρηση NEON
Annette Messager (γενν. 1943, Μπερκ-σιρ-Μερ, Γαλλία) Dependance/Independance, 1995/6 Dream On

Οι The Callas εγκαινιάζουν σήμερα το παραισθησιογόνο πρότζεκτ "Love Solidarity Death (L.S.D.)", παρέα με τις The Callassettes. Οι Φιλίππα Δημητριάδη, Διονυσία Μποσμή, Ανίτα Πολυχρόνη, Λίνα Ρόκου, Δάφνη Κυριακίδου και οι χορεύτριες Μάρθα Πασακοπούλου, Χριστίνα Καραγιάννη, Αγγελική Χατζή, χρησιμοποιούν ως σκηνικά το έργο "Κιβωτός" που τα αδέλφια Ιωνά έχουν στήσει στο -1 της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και παρουσιάζουν ένα υβριδικό catwalk.

Διαβάστε Επίσης

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης φιλοξενεί το πρώτο Fired Up Athens Ceramic Fair (26-27/11). 60 κεραμιστές εκθέτουν μια σειρά επιλεγμένων έργων και προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει την τέχνη τους αλλά και να αγοράσει τα αγαπημένα του κομμάτια. 

Το βιβλιοπωλείο Επί Λέξει διοργανώνει τρεις βιβλιοπαρουσιάσεις στον χώρο του, με καλεσμένους τους συγγραφείς καθώς και διάφορα πρόσωπα από τον κόσμο της λογοτεχνίας: "Εικοστός Κόσμος" του Δημήτρη Πέτρου (29/11, 7.30 μ.μ.), "Δημοκρατία των Ονείρων" της Νίκης Τρουλλινού (30/11, 7 μ.μ.) και "Αναμνήσεις από το ρετιρέ" & "Αίμα μηχανή" (2/12, 7 μ.μ.).

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Dream On

  • Εγκαταστάσεις

Το ΝΕΟΝ και η Βουλή των Ελλήνων παρουσιάζουν μία νέα έκθεση στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, το οποίο καλωσορίζει το κοινό για δεύτερη φορά μετά από την αναδιαμόρφωσή του χάρη των παρεμβάσεων του ΝΕΟΝ. Εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας από τη Συλλογή Δ. Δασκαλοπούλου, οι οποίες θα κοσμήσουν 4 διεθνή μουσεία (ΕΜΣΤ, TATE, και από κοινού στα Guggenheim και MCA Chicago) δημιουργούν ένα πρωτοποριακό πλέγμα συνεργειών.

The Callas. Love Solidarity Death (L.S.D.)

  • Μεικτά Μέσα

Με την έκθεση-ψυχεδελικό ξόρκι στο παρελθόν, στο τώρα και στο μέλλον της ελληνικής εικαστικής και μουσικής σκηνής, οι The Callas γιορτάζουν τα 20 χρόνια δημιουργίας τους. Παρουσιάζουν νέα δουλειά, με τα ποπ-φολκ κεντήματα και υφαντά τους, γλυπτά και εγκαταστάσεις από κομμένα μάρμαρα των παλιών πεζοδρομίων της Αθήνας, πίνακες με working-class Μαντόνες, καφασοναούς-DIY Παρθενώνες, film screenings και happenings, καθώς και με συνεργασίες με guest contributors από το εξωτερικό, αλλά και την εγχώρια σκηνή.

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.