SNF Nostos 2022: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε

Το πολυπρόσωπο και ελεύθερο για το κοινό φεστιβάλ του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» επιστρέφει με ένα πλούσιο όπως πάντα καλλιτεχνικό πρόγραμμα που έχει στο επίκεντρό του τη δημόσια υγεία, και συγκεκριμένα τις αδυναμίες των συστημάτων περίθαλψης, που εξέθεσε η πανδημία.

Όλα όσα θα δούμε μέσω live steaming στο Νιάρχο αυτό το μήνα

Το "Ευ ζην" μέσα από την εικονική πραγματικότητα

VR Experiences SNF Nostos Health

Ένας κόσμος επαυξημένης πραγματικότητας στήνεται στον Θόλο και το Κανάλι του ΚΠΙΣΝ: Χόρεψε πάνω στο ρυθμό σε ένα φουτουριστικό περιβάλλον όπου τα beats 55 και βάλε τραγουδιών έρχονται κατά πάνω σου· σκαρφάλωσε στη σανίδα και σέρφαρε πάνω στο κανάλι, συλλέγοντας πόντους· ανακάλυψε τοπία από όλο τον κόσμο αναρριχόμενος χωρίς σχοινιά σε βουνά και ουρανοξύστες· παίξε πινγκ-πονγκ με τους φίλους σου χωρίς… ρακέτες και τραπέζι· βούτα στο ζεν στα πιο συναρπαστικά μέρη. Η αδρεναλίνη ανεβαίνει (ή μπαίνει στο ρελαντί στην περίπτωση του διαλογισμού), χωρίς να μετακινηθείς, απολαμβάνοντας απλώς εμπειρίες σε ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας που συνταιριάζει τη διασκέδαση με την άσκηση και την υγεία (17-26/6, 10 π.μ.-2 μ.μ. & 6-10 μ.μ.).

Το SNF Nostos "τρέχει προς το μέλλον"

SNF Nostos Run
©Shutterstock

Η Ολυμπιακή Ημέρα (23 Ιουνίου) γιορτάζεται μετά μουσικής, αφού οι δρομείς του SNF Nostos Run παίρνουν ρυθμό από τους μουσικούς της Polyphonica και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Ιωαννιτών, που θα τους συνοδέψουν σε δύο σημεία των διαδρομών. Όπως κάθε χρόνο, ο αγαπημένος βραδινός αγώνας δρόμου προσφέρει τρεις διαδρομές στους συμμετέχοντες: 10 χλμ. 6 χλμ. και 1 χλμ. για αθλητές των Special Olympics. Αν δεν προλάβατε να δηλώσετε συμμετοχή, μπορείτε να υποδεχτείτε τους δρομείς στον τερματισμό στο Πάρκο, που θα δονείται στους reggae ρυθμούς των Locomondo και ένα εντυπωσιακό drone show.

Το στίγμα της ψυχικής ασθένειας

έκθεση επί νοός ειρήνη

Μέσα από συστηματικές επισκέψεις σε ψυχιατρικά νοσοκομεία επί πέντε χρόνια, ο φωτογράφος Θοδωρής Νικολάου κατέγραψε τις συνθήκες διαβίωσης των ασθενών, τα προσωπικά αδιέξοδα, το στιγματισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό στα οποία οδηγούν οι ψυχικές ασθένειες. Ωστόσο, ο Νικολάου δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στη "σκοτεινή" πλευρά του θέματος. Αντιθέτως, προβάλλει την καθημερινότητα έξω από το ίδρυμα και την επανένταξη των ατόμων με ψυχικές νόσους στο κοινωνικό περιβάλλον, δίνοντάς τους μάλιστα την ευκαιρία να βγάλουν τις δικές τους φωτογραφίες και να αναρωτηθούν για τη μεσολάβηση του "άλλου" στην απεικόνιση του κόσμου της ψυχικής υγείας. Το έργο "Επί νοός ειρήνη", μια προσωπική αφήγηση εννιά ενοτήτων-αναπαραστάσεων, θα εκτίθεται στο Αίθριο του 4ου ορόφου της ΕΒΕ (2130999700) έως τις 31/7.

Η Jorja Smith σε πανελλήνια πρώτη

Jorja Smith

Ύστερα από τρία χρόνια δυναμικής παρουσίας στην παγκόσμια μουσική σκηνή, η Βρετανίδα Jorja Smith έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στο συναυλιακό πρόγραμμα του SNF Nostos. Το νεανικό στιλ, το αγνό συναίσθημα στις live εμφανίσεις της και οι υποβλητικές R&B συνθέσεις της είναι στοιχεία που ανέβασαν τόσο γρήγορα τη δημοφιλία της. Την Παρασκευή 24 Ιουνίου (8.30 μ.μ.), ανεβαίνει στη σκηνή του Ξέφωτου του ΚΠΙΣΝ και χαρίζει στο ελληνικό κοινό ένα εκρηκτικό μουσικό set, παρουσιάζοντας το νέο της EP "Be Right Back". Το lineup συμπληρώνει ο Ελληνοαυστραλός ράπερ Masked Wolf και ο ανερχόμενος Good Job Nicky.

Το SNF Nostos Conference αλλάζει τακτική

SNF Nostos Conference
©Shutterstock

Επίκεντρο του φετινού φεστιβάλ αποτελούν οι ημερίδες, με διάφορες θεματικές γύρω από την υγεία, που θα τρέχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου. Με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη συμπερίληψη νέων ανθρώπων συστάθηκε το SNF Nostos Youth Advisory Committee, μια ομάδα νέων από διαφορετικούς τομείς, χώρες και οπτικές, οι οποίοι θα εκθέσουν τους προβληματισμούς τους σε θεματικές όπως η βιοηθική, η δημοσιογραφία της υγείας, η ρομποτική, ακόμα και ηη γεωγραφία, ενώ την πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ένας διαφορετικός, συμπεριληπτικός αγώνας μπάσκετ στην Αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος" της ΕΛΣ, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ "Γήπεδο Ζωής" και τον οργανισμό Special Olympics International.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.