Ένας αγώνας μπάσκετ… στην Εθνική Λυρική Σκηνή;

Το SNF Nostos 2022 μετατρέπει την Εθνική Λυρική Σκηνή σε ένα γήπεδο μπάσκετ και διοργανώνει έναν συμπεριληπτικό αγώνα ανάμεσα σε αθλητές Special Olympics, κωφούς αθλητές και πρωταθλητές μπάσκετ.

SNF Nostos Together we Play

Το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) παρουσιάζει την Πέμπτη 23 Ιουνίου έναν αγώνα μπάσκετ που δεν μοιάζει με κανέναν αγώνα που έχεις ξαναδεί. Δεν θα πραγματοποιηθεί σε ένα γήπεδο μπάσκετ, αλλά στην Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ). Κάποιοι μπορεί να προηγηθούν σε σκορ αλλά κανείς δεν θα είναι χαμένος. Γιατί σε αυτόν τον αγώνα για την ισότητα στον αθλητισμό, ανάμεσα σε αθλητές Special Olympics, κωφούς αθλητές και πρωταθλητές μπάσκετ, θα είμαστε όλοι μαζί.

Ο αθλητισμός μάς προκαλεί και μας βοηθά όλους να ξεπεράσουμε τις προκαταλήψεις μας. Σε συνεργασία με τις ΑΜΚΕ "Γήπεδο Ζωής" και Special Olympics διοργανώνεται ένας συμπεριληπτικός αγώνας μπάσκετ που θα μας κάνει να αναθεωρήσουμε τις προκαταλήψεις σχετικά με την αναπηρία, θα υπογραμμίσει τη σημασία της κοινωνικής ένταξης και θα συμβάλει στην αλλαγή του τρόπου σκέψης.

SNF Nostos Together we Play

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση με το κοινό, με τη συμμετοχή του θρυλικού μπασκετμπολίστα, προπονητή και CEO της ΑΜΚΕ "Γήπεδο Ζωής", Παναγιώτη Γιαννάκη, του Εκτελεστικού Διευθυντή του "Γηπέδου Ζωής" Δημήτρη Γιαννακάκη και του David Evangelista, Περιφερειακού Διευθυντή και Διευθύνοντα Συμβούλου των Special Olympics, σε Ευρώπη και Ευρασία.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος του SNF Nostos, που φέτος εστιάζει στο πιο σημαντικό ανθρώπινο αγαθό: την Υγεία. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του SNF Nostos Health εδώ.

Πέμπτη 23 Ιουνίου, 5.15-6.15 μ.μ.
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), ΚΠΙΣΝ
Είσοδος ελεύθερη 

SNF Nostos Run: 23 Ιουνίου 
SNF Nostos Conference: 23 & 24 Ιουνίου 
Διάλογοι του ΙΣΝ: 24 Ιουνίου

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η West-Eastern Divan Orchestra έρχεται στο SNF Nostos

Το Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος φιλοξενεί τη "Συνάντηση μέσω της μουσικής: το πείραμα των Barenboim-Said στην ουτοπία".

20/06/2022

Το SNF Nostos 2022 επικεντρώνεται στην υγεία

Πλησιάζουν οι μέρες για το καθιερωμένο πολιτιστικό event του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο φέρνει στην πόλη εκθέσεις, διαδραστικές εγκαταστάσεις και VR experiences για όλες τις ηλικίες.

Athens Pride 2022: Βιβλιοπαρουσίαση του "Ελαττωματικό αγόρι" στο Νιάρχο

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γιορτάζει τη διαφορετικότητα και παρουσιάζει στον Φάρο του πάρκου.

Οκτώ νεαρά κορίτσια ερμηνεύουν τη "Μήδεια" με την καθοδήγηση της Αλίκης Δανέζη Knutsen και ροκ διαθέσεις

Η Παιδική Θεατρική Ομάδα "Εμείς-Εμείς" παρουσιάζει μια work in progress παράσταση με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 28 Μαΐου στην Πλατεία Κουμουνδούρου.

Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος: Οι εκδηλώσεις για το κοινό

Το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος επιστρέφει στην Ελευσίνα, την γενέτειρα του Αισχύλου, υπό την εποπτεία της Μάρθας Φριντζήλα.

"Mirra" ξανά στην Κύθνο

Για το δεύτερο καλοκαίρι του σάλπαρε το όμορφο all day resto στο λιμάνι της Κύθνου.

Ανανέωση τώρα για το "Beefbar" της Μυκόνου

Με νέο πρόσωπο και φρέσκο μενού άνοιξε τις πόρτες του το δημοφιλές στέκι της Μυκόνου.