Ένας αγώνας μπάσκετ… στην Εθνική Λυρική Σκηνή;

Το SNF Nostos 2022 μετατρέπει την Εθνική Λυρική Σκηνή σε ένα γήπεδο μπάσκετ και διοργανώνει έναν συμπεριληπτικό αγώνα ανάμεσα σε αθλητές Special Olympics, κωφούς αθλητές και πρωταθλητές μπάσκετ.

SNF Nostos Together we Play

Το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) παρουσιάζει την Πέμπτη 23 Ιουνίου έναν αγώνα μπάσκετ που δεν μοιάζει με κανέναν αγώνα που έχεις ξαναδεί. Δεν θα πραγματοποιηθεί σε ένα γήπεδο μπάσκετ, αλλά στην Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ). Κάποιοι μπορεί να προηγηθούν σε σκορ αλλά κανείς δεν θα είναι χαμένος. Γιατί σε αυτόν τον αγώνα για την ισότητα στον αθλητισμό, ανάμεσα σε αθλητές Special Olympics, κωφούς αθλητές και πρωταθλητές μπάσκετ, θα είμαστε όλοι μαζί.

Ο αθλητισμός μάς προκαλεί και μας βοηθά όλους να ξεπεράσουμε τις προκαταλήψεις μας. Σε συνεργασία με τις ΑΜΚΕ "Γήπεδο Ζωής" και Special Olympics διοργανώνεται ένας συμπεριληπτικός αγώνας μπάσκετ που θα μας κάνει να αναθεωρήσουμε τις προκαταλήψεις σχετικά με την αναπηρία, θα υπογραμμίσει τη σημασία της κοινωνικής ένταξης και θα συμβάλει στην αλλαγή του τρόπου σκέψης.

SNF Nostos Together we Play

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση με το κοινό, με τη συμμετοχή του θρυλικού μπασκετμπολίστα, προπονητή και CEO της ΑΜΚΕ "Γήπεδο Ζωής", Παναγιώτη Γιαννάκη, του Εκτελεστικού Διευθυντή του "Γηπέδου Ζωής" Δημήτρη Γιαννακάκη και του David Evangelista, Περιφερειακού Διευθυντή και Διευθύνοντα Συμβούλου των Special Olympics, σε Ευρώπη και Ευρασία.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος του SNF Nostos, που φέτος εστιάζει στο πιο σημαντικό ανθρώπινο αγαθό: την Υγεία. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του SNF Nostos Health εδώ.

Πέμπτη 23 Ιουνίου, 5.15-6.15 μ.μ.
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), ΚΠΙΣΝ
Είσοδος ελεύθερη 

SNF Nostos Run: 23 Ιουνίου 
SNF Nostos Conference: 23 & 24 Ιουνίου 
Διάλογοι του ΙΣΝ: 24 Ιουνίου

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Σειρά εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών με αφορμή την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων.

5+1 βιβλία που κρατούν ζωντανή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος

Η πιο σκοτεινή πτυχή της ευρωπαϊκής ιστορίας μέσα από τις αφηγήσεις συγγραφέων που τα έζησαν αλλά και από άλλους διαφορετικής χρονικής απόστασης από τα γεγονότα.

"EROTICArt 2023": Το απόλυτο φεστιβάλ ερωτισμού επιστρέφει ανανεωμένο

Μετά από τριετή απουσία, το φεστιβάλ έρχεται στο κέντρο της Αθήνας με περισσότερα από 3500 τ.μ. αφιερωμένα στην έκφραση της σεξουαλικότητας.

Τα "Απλά μαθήματα ενδυματολογίας" μάς ταξιδεύουν στον κόσμο της μόδας

Στα μαθήματα οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με ενδύματα από την αρχαιότητα, την αρχαία Αίγυπτο, την Περσία, την Ελλάδα, την Ρώμη, το Βυζάντιο, την Αναγέννηση έως και την σημερινή εποχή.

Μη χάσετε το πληθωρικό 26ο Παζάρι Βιβλίου

Στο κέντρο της Αθήνας θα διοργανωθεί και φέτος το καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου.

Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.