"Ένα πρόγραμμα για την Αθήνα": Μία ακόμη συζήτηση για τον αστικό σχεδιασμό

Η δημόσια συνάντηση πραγματοποιείται στα πλαίσια του «Athens Meetings 2022», όπου συζητούνται τα μελλοντικά σχέδια για την αναδιαμόρφωση της πόλης της Αθήνας.

Αθήνα Μεταξουργείο

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας "Athens Meetings 2022",  το Ίδρυμα Schwarz και η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα διοργανώνει τη δεύτερη δημόσια συνάντηση με θέμα τον αστικό σχεδιασμό. Τη Δευτέρα 4 Απριλίου (7 μ.μ.) η συζήτηση "Ένα πρόγραμμα για την Αθήνα" καλεί στο Cotsen Hall 5 διακεκριμένους Έλληνες καθηγητές διαφορετικών τομέων οι οποίοι παρουσιάζουν το δικό τους όραμα και στόχους για την Αθήνα του μέλλοντος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα ελληνικά και θα προβληθεί και διαδικτυακά στη πλατφόρμα του YouTube, με ταυτόχρονη μετάφραση στα αγγλικά. Το event συντονίζεται από τον Ανδρέα Γιακουμακάτο, καθηγητή αρχιτεκτονικής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Ομιλητές: 

Γεώργιος-Στυλιανός Πρεβελάκης, ομότιμος καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σορβόννη & μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ "Το αθηναϊκό αφήγημα: μεταξύ εθνικού εδάφους και παγκόσμιων δικτύων"

Παντολέων Σκάγιαννης, ομότιμος καθηγητής Πολιτικής των Υποδομών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τμήμα Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης "Αθήνα: μια ιδιότυπη αντίθεση κέντρου και περιφέρειας. Μικροί και μεγάλοι περίπατοι"

Θωμάς Δοξιάδης, Principal doxiadis+ "Σχεδιάζοντας για τη Συμβίωση στον αστικό ιστό της Αθήνας"

Ρένα Κλαμπατσέα, αναπληρώτρια καθηγήτρια ΕΜΠ, πρώην ΓΓ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος ΥΠΕΝ "H κυριαρχία των εργαλείων επί των αρχών, στόχων και οράματος  του μητροπολιτικού σχεδιασμού στην Αθήνα"

Μιχαήλ Ιακωβίδης, καθηγητής Στρατηγικής και Καινοτομίας στο London Business School "Προφάσεις εν αμαρτίαις και η αναπτυξιακή στρατηγική σε μια πόλη σαν την Αθήνα"

Δείτε την πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.