Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Είσ.: € 15-13.

Συναυλίες

Planet of Zeus

  • Rock-pop-folk

Το κορυφαίο heavy rock συγκρότημα της χώρας γιορτάζει 25 χρόνια μουσικής με μία μεγάλη συναυλία στην Αθήνα. Αν οι Planet of Zeus μπορούν να υπερηφανεύονται για ένα πράγμα, αυτό είναι πως παραμένουν μαζί, από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα. Από τα ιδρωμένα live στα θρυλικά υπόγεια του Rodeo και του An Club, στα large venue sold out shows και τις prestigious πανευρωπαϊκές περιοδείες, το αδιάσπαστο κουαρτέτο έχει σφυρηλατηθεί εν μέσω των δυσκολότερων, αλλά και των επικότερων συγκυριών, και έχει δεθεί όσο λίγα. Δέσιμο που βγαίνει και επί σκηνής, καθώς οι συναυλίες τους συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να αποτελούν κάποιες εκ των πλέον ισοπεδωτικών live εμπειριών που μπορεί να απολαύσει το κοινό του ήχου. Τα milestones τους είναι αμέτρητα. Οι 10 χιλιάδες παρευρισκέμενοι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και οι επιτυχημένες Ευρωπαϊκές περιοδείες πλάϊ σε ονόματα όπως οι Clutch, Grand Magus και Kvelertak, όπως και οι συμμετοχές στα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα metal festivals της Ευρώπης (Wacken, Hellfest, Graspop, Bloodstock, Mystic κ.α.) συνοψίζουν μία αξιοζήλευτα συνεπή πορεία. Η αυξάνουσας δυναμική και δημοτικότητά τους δε, τους έχει καθιερώσει δικαίως ως μία από τις πιο υπολογίσιμες δυνάμεις του ευρύτερου Ευρωπαϊκού heavy rock / metal στερεώματος. Η πρόσφατη δισκογραφική τους επιστροφή, με το “Afterlife” album, απετέλεσε μια τομή στην καριέρα τους. Η καθολική αποδοχή του νέου υλικού από το fanbase τους, αλλά και ο εκρηκτικός ενθουσιασμός του ευρύτερου κοινού, ήρθαν να πιστοποιήσουν πως οι Planet of Zeus διανύουν την καλύτερη τους φάση.

06/09 Σάβ. 8 μ.μ.

Pagan

  • Rock-pop-folk

Σε πρωτότυπες συνθέσεις του που συνδυάζουν τον progressive ήχο με έντονα στοιχεία από διαφορετικές μουσικές παραδόσεις. Η εκρηκτική frontwoman Έβελυν Ασουάντ με την πέτρινη φωνή και τη θεατρική της παρουσία, μας παρασύρει σε έναν κόσμο που συναντιούνται οι δύο μεγαλύτερες δυνάμεις της ζωής, ο έρωτας και ο θάνατος, η αρχή και το τέλος. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται ως «προοδευτική έθνικ» (progressive ethnic). Οι συνθέσεις τους έχουν το “dna” της μουσικής παράδοσης, ενώ ο ήχος τους είναι μοντέρνος και ηλεκτρισμένος.

15/07 Τρ. 8.30 μ.μ.

Κοινοί Θνητοί

  • Hip Hop

Το γκρουπ από την Εύβοια σε μια στιλιστική μείξη από ροκ, χιπ χοπ κι ελληνική παραδοσιακή μουσική. Το συγκρότημα έχει ιστορικό ακτιβισμού λαμβάνοντας μέρος σε συναυλίες ενίσχυσης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ατόμων πληγμένων από καταστροφές καθώς και σε συμπαράσταση κινητοποιήσεων. Απευθύνονται σε άτομα με τα οποία μοιράζονται τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, αλλά κυρίως τα ίδια όνειρα για το μέλλον και δεν πιστεύουν πως η τέχνη θα αλλάξει τον κόσμο, αλλά πως με σύμμαχο την τέχνη, η αλλαγή του κόσμου αποκτά ρυθμό.

16/07 Τετ. 9 μ.μ.

The Melvins

  • punk

Tο συγκρότημα που ενέπνευσε τους Nirvana και γέννησε τον grunge ήχο περιοδεύει μαζί με τους εκρηκτικούς Redd Kross. Special guests η punk rock τετράδα Grandmas House από το Μπρίστολ. Πέρυσι, οι Melvins γιόρτασαν τέσσερις δεκαετίες δράσης σε μια αξέχαστη συναυλία στην Τεχνόπολη. Στις 23/7, επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος με την υπόσχεση να επαναλάβουν τον ίδιο χαμό.

23/07 Τετ. 7 μ.μ.

Buy ticket from viva