New Order: Music Complete

Η αλλαγή εταιρίας, φυσικά, δεν (μπορεί να) επιφέρει στιλιστικούς αναπροσανατολισμούς στις μουσικές κατευθύνσεις του γκρουπ όπως τις ξέρουμε εδώ και δεκαετίες.

New Order: Music Complete

Η αλλαγή εταιρίας, φυσικά, δεν (μπορεί να) επιφέρει στιλιστικούς αναπροσανατολισμούς στις μουσικές κατευθύνσεις του γκρουπ όπως τις ξέρουμε εδώ και δεκαετίες.

New Order: Music Complete - εικόνα 1

Η αλλαγή εταιρίας, φυσικά, δεν (μπορεί να) επιφέρει στιλιστικούς αναπροσανατολισμούς στις μουσικές κατευθύνσεις του γκρουπ όπως τις ξέρουμε εδώ και δεκαετίες. Απλώς, ο χρόνος ραφινάρει τα πράγματα – τα χρώματα και τους ρυθμούς – με τέτοιο τρόπο που o Bernard Sumner να μπορεί να τηρεί την υπόσχεσή του για έναν «παλιομοδίτικο» δίσκο των New Order μια δεκαετία μετά το «Waiting for the Siren’s Call». Το τι ακριβώς σημαίνει «παλιομοδίτικος» μπορεί να το εκτιμήσει κανείς για πάρτη του καθώς ακούει το άλμπουμ να κυλάει από το “Restless” ως το “Superheated” χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα σημεία που η μνήμη να «κλωτσάει» το current status. (Mute)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τι μας χτύπησε πιο δυνατά και μουσικά μέσα στο 2025

Πολλά ήρθαν κι έφυγαν αλλά σήμερα λέω να σταθούμε σε ότι μας χτύπησε πιο δυνατά μέσα στο 2025. Δισκογραφία, παλιοί και νέοι ήρωες, πρωταγωνιστές και νέες τάσεις. Όλες οι κινήσεις που χαρακτήρισαν τη μουσική χρονιά είναι εδώ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΗς ΛΟΥΚΑς
30/12/2025

Τι είναι το μεταλακανικό πρωτοπάνκ του Θέμου Σκανδάμη και πότε το ακούμε live στο Baumstrasse

Ο Θέμος Σκανδάμης και η μπάντα του θα τραγουδήσουν τραγούδια από το τελευταίο άλμπουμ του "Χρυσάνθη" και όχι μόνο την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου.

Η "Δηιδάμεια" του Χαίντελ διά χειρός Γιώργου Πέτρου εντυπωσιάζει στο φετινό Φεστιβάλ Όπερας του Γουέξφορντ – "Πεπίτα Χιμένεθ" στη Μαδρίτη

Από το Γουέξφορντ μέχρι τη Μαδρίτη, σπάνιες όπερες, διεθνείς πρωταγωνιστές και μαγευτικές σκηνικές αφηγήσεις που εντυπωσίασαν.

Το Jazzèt Music Hall δίνει ρυθμό στη νέα χρονιά

Συναυλίες, DJ sets, αυτοσχεδιασμοί και εικαστικές παρεμβάσεις σηματοδοτούν την αρχή του 2026.

30 ελληνικοί δίσκοι που κρατάμε από το 2025

Το πιο πολυπαιγμένο τραγούδι το είχε η Άννα Βίσση, ενώ στο Spotify σάρωσε ο Toquel, παραμένοντας μεγάλο αστέρι στις νεότερες ηλικίες. Πέρα από τη λαμπερή βιτρίνα μαζικής δημοφιλίας, όμως, συμβαίνουν πολλά πράγματα, άσχετα με την προβολή που (δεν) λαμβάνουν.

H Μελίνα Κανά μας περιμένει στο Κύτταρο

Μελίνα Κανά: Θα τραγουδήσει στο Κύτταρο παλιές επιτυχίες από την πλούσια δισκογραφία της, αλλά και από τη νέα δισκογραφική δουλειά της.

O Haig Yazdjian, ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της world music, live στην Αθήνα

O Haig Yazdjian, ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της world music, live στην Αθήνα στη σκηνή του Theatre of the NO στις 3 Ιανουαρίου.