Το "Σymposio" επιστρέφει για να αλλάξει την Βαρβάκειο

Το viral event που ένωσε τέχνη, γεύση, γαστρονομία και χορό σε ένα συναρπαστικό ψηφιδωτό διασκέδασης, αλλάζοντας μια κι έξω τον τρόπο που βλέπουμε την Κεντρική Αγορά της πόλης, επανέρχεται για να υποδεχτεί το νέο έτος με το τρίτο τεράστιο πάρτι του αυτήν την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου.

Symposio

H ιστορική Κεντρική Αγορά της Αθήνας έχει τους τελευταίους μήνες μετατραπεί στο πιο hot σημείο συνάντησης των food, music & art lovers της πόλης, χάρη σ’ ένα διαφορετικό, ολότελα συναρπαστικό project, που συνδυάζει όλες τις αγάπες μας σε ένα εκρηκτικό ψηφιδωτό: το "Σymposio Festival", που αγαπά τα αντίθετα και συνδυάζει αρμονικά την urban αισθητική με τις τέχνες, την υψηλή γαστρονομία με το street food και την όπερα με τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο.

Symposio Βαρβάκειος

Μια εμπειρία σύγχρονης Διονυσιακής γιορτής που παρασύρει σφαιρικά τις αισθήσεις και προσεγγίζει πολύπλευρα την διασκέδαση, το "Σymposio" μιξάρει έργα τέχνης, live performances και multi culture food pairing, κι αυτά ακριβώς θα απολαύσουμε στην τρίτη κατά σειρά εκδοχή του, αυτήν την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου.

Από φρέσκα ζυμαρικά και αφράτα bao bans με γαρίδα ή μπακαλιάρο, ταιριασμένα με ελληνικό βιολογικό κρασί, μέχρι στρείδια συνδυασμένα με vodka και χαβιάρι –ναι, χαβιάρι!- συνοδεία σαμπάνιας, στις δύο προηγούμενες θεαματικές εκτελέσεις του Σymposio τα γευστικά spots αυτής της πολυαισθητηρικής γιορτές ανέδειξαν τη φρεσκάδα της εκλεκτής πρώτης ύλης που αποτελεί την καρδιά της Βαρβακείου. Σούσι, tempuras, hot dogs και σουβλάκια συμπλήρωσαν την παλέτα, ενώ οι λάτρεις των καθαρά ελληνικών γεύσεων συνέρρευσαν στο stand με το μαρινάτο χταπόδι σε καλαμάκι και τον street πατσά σε κούπα.

Symposio Βαρβάκειος

Τώρα, στο τρίτο "Σymposio" στις 15 Ιανουαρίου, τα food kiosks, στημένα στη θέση των συνηθισμένων πωλητών, πολλαπλασιάζονται και φέρουν ακόμη περισσότερες street food & delicatessen επιλογές. Φυσικά, και αυτήν την φορά οι γαστρονομικές προτάσεις ακολουθούν την φιλοσοφία του food pairing για μία εκρηκτική επίγευση.

Όσο για τα performances; Το "Σymposio" είναι ερωτευμένο με τη μαγεία των αντιθέσεων! Αγαπά τον μοντέρνο ήχο της house και techno σκηνής, αλλά τον προσεγγίζει με ανατρεπτική διάθεση για να δημιουργήσει μια μοναδική μουσική ταυτότητα. Έτσι, μέσα στη Βαρβάκειο θα χαθούμε σε ετερόκλητα μουσικά μονοπάτια, που διασταυρώνονται με την disco, την όπερα και την ηλεκτρονική μουσική.

Symposio Βαρβάκειος

Κορυφαίοι εκπρόσωποι της Λυρικής Σκηνής θα εμφανιστούν on stage με ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για το "Σymposio", ενώ διεθνείς παραγωγοί αλλά και Έλληνες Djs θα αναλάβουν τα decks. Ανάμεσα τους ο Ρουμάνος Mihai Popoviciu, ένας από τους πιο καινοτόμους παραγωγούς ηλεκτρονικής μουσικής από την Ανατολική Ευρώπη σήμερα, αλλά και ο Ελληνογερμανός Jannis Sioppis, ο οποίος αφήνει για λίγο το Βερολίνο για μια vibrant εμφάνιση στην Αθήνα.

Κι ακόμα! Ένα δεύτερο stage ξεπηδά στην στοά Φοιλοποίμενος, το οποίο θα μας παρασύρει σε disco και disco-house μουσικές εξτραβαγκάντσες, συνδυάζοντας τα χορευτικά dj sets με δυνατές live εμφανίσεις!

Symposio Βαρβάκειος

Το σκέφτεστε ακόμη; Συναντήστε μας εκεί στις 15 Ιανουαρίου και… δεν θα δείτε ποτέ ξανά το Κέντρο της πόλης με το ίδιο μάτι!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

25/04/2024

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.

Bill Evans & the Vansband All Stars: Τέσσερις παγκοσμίου φήμης μουσικοί δίνουν ραντεβού στο "Αθηνά Live"

Μία ομάδα κορυφαίων μουσικών ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με μουσικές από τη συνολική τους πορεία και επιρροές από soul, funk, neo-jazz, pop κλπ.

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.