Ο Ross Daly και η Κέλυ Θωμά μαζί επί σκηνής για δύο ξεχωριστές βραδιές. Χώρος φιλοξενία τους το THEATRE OF THE NO. Το ντουέτο υπόσχεται δυο βραδιές, 6 και 7 Νοεμβρίου, πλημμυρισμένες απο παράδοση, αυτοσχεδιασμό και σύγχρονη δημιουργία. Με κεντρικό άξονα τη λύρα, οι δύο μουσικοί δημιουργούν έναν μοναδικό διάλογο ανάμεσα στην κρητική μουσική και τις τροπικές παραδόσεις της Ανατολής.


Ο Ross Daly, Ιρλανδικής καταγωγής και μόνιμος κάτοικος Κρήτης από το 1975, είναι ιδρυτής του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος. Με περισσότερα από 35 άλμπουμ και συνεργασίες με σημαντικούς μουσικούς από όλο τον κόσμο, έχει διαμορφώσει ένα ιδιαίτερο προσωπικό μουσικό ιδίωμα, εμπνευσμένο από τις τροπικές παραδόσεις της Ανατολής και της Κρήτης.
Η μαθήτρια με το δάσκαλο
Η Κέλυ Θωμά ξεκίνησε να μελετά λύρα το 1995 με δάσκαλο τον Ross Daly και από το 1998 συμμετέχει στις διεθνείς μουσικές δραστηριότητες του Λαβύρινθου. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς και σχήματα διεθνώς, ενώ έχει κυκλοφορήσει τρεις προσωπικούς δίσκους, Anamkhara, 7Fish και Άμα κοπάσουν οι καιροί, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.
Ένα ντουέτο με ιδιαίτερη ηχητική ταυτότητα, όπου δύο γενιές μουσικής εμπειρίας συναντώνται και δημιουργούν έναν κοινό, ανοιχτό μουσικό κόσμο.
Ιnfo
Ross Daly: λύρα, τάρχου, ραμπάμπ, σάζι
Κέλυ Θωμά: λύρα
Hμ/νιες:
Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Νοεμβρίου, 21.30