Οι The Cure όπως τους ζήσαμε στο ΟΑΚΑ – Η συναυλία σε φωτογραφίες

Ο Robert Smith και οι The Cure επέστρεψαν στο ΟΑΚΑ μετά από επτά χρόνια, χαρίζοντας μια συναυλία πιστή στον χαρακτηριστικό ήχο και την ατμόσφαιρά τους.

Cure Mariza Kapsabeli

Χιλιάδες θεατές κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ για να υποδεχθούν τους The Cure, που επέστρεψαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του EJEKT Festival. Επτά χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στη χώρα μας, το θρυλικό βρετανικό συγκρότημα παρουσίασε μια συναυλία που κινήθηκε ακριβώς στο ύφος που έχει αγαπήσει το κοινό του: ατμοσφαιρική, μελαγχολική όταν χρειαζόταν και πιο εξωστρεφή στις μεγάλες επιτυχίες, χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς.

Cure
Mariza Kapsabeli

Η βραδιά άνοιξε με το ατμοσφαιρικό "Plainsong", δίνοντας από την αρχή το στίγμα του προγράμματος. Το πρώτο μέρος του set ήταν αφιερωμένο στις πιο σκοτεινές και αργόσυρτες στιγμές της δισκογραφίας τους, με τραγούδια όπως τα "Pictures of You", "Lovesong" και "A Forest" να ξεδιπλώνονται με τον χαρακτηριστικό τρόπο που έχει καθιερώσει το συγκρότημα στις ζωντανές εμφανίσεις του.

Cure
Mariza Kapsabeli

Στη σκηνή, ο Robert Smith παρέμεινε λιτός και χαμηλών τόνων, αφήνοντας τα τραγούδια να βρίσκονται στο επίκεντρο. Η προσοχή έμεινε στον χαρακτηριστικό ήχο των The Cure, που αποδόθηκε με ακρίβεια από την μπάντα. Τη θέση του μπασίστα Simon Gallup, ο οποίος απουσίαζε για λόγους υγείας, κάλυψε ο γιος του, Eden Gallup, ενώ οι Reeves Gabrels, Roger O'Donnell και Jason Cooper συμπλήρωσαν τη γνώριμη σύνθεση επί σκηνής.

Cure
Mariza Kapsabeli

Καθώς η συναυλία προχωρούσε, το πρόγραμμα έγινε πιο εξωστρεφές. Τα "Push", "In Between Days" και "Just Like Heaven" έδωσαν τον τόνο πριν από το encore, όπου ακολούθησαν μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του συγκροτήματος: "Lullaby", "Friday I'm in Love", "Close to Me", "Why Can't I Be You?", "The Lovecats" και το φινάλε με το "Boys Don't Cry".

Cure
Mariza Kapsabeli

Η εμφάνιση ξεπέρασε τις δύο ώρες, με τους The Cure να παρουσιάζουν ένα χορταστικό setlist που ισορρόπησε ανάμεσα στις διαχρονικές επιτυχίες και σε λιγότερο εμπορικές επιλογές από την πλούσια δισκογραφία τους. Το αποτέλεσμα ήταν μια συναυλία που έμεινε πιστή στην ταυτότητα του συγκροτήματος, προσφέροντας ακριβώς όσα περιμένει κανείς από μια ζωντανή εμφάνιση των The Cure.

Cure
Mariza Kapsabeli

Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη συναυλία των The Cure στο ΟΑΚΑ.

Cure
Mariza Kapsabeli

Cure
Mariza Kapsabeli

Cure
Mariza Kapsabeli

Cure
Mariza Kapsabeli

Cure
Mariza Kapsabeli

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τι θα δούμε τις επόμενες ημέρες στο Bolivar Beach Club

Σπουδαία ονόματα της διεθνούς house και techno σκηνής έρχονται στην Ακτή του Ήλιου, υποσχόμενα μια αξέχαστη μουσική εμπειρία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/07/2026

Η πρώτη συναυλία των Godsmack στην Ελλάδα

Μια νέα παγκόσμια περιοδεία φέρνει τη μπάντα του Sully Erna στο θέατρο του Λυκαβηττού (Πέμπτη 23/7), όπου αναμένεται ν' ακουστούν όλες οι επιτυχίες με τις οποίες κέρδισαν τα ροκ ραδιόφωνα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Παντελής Αμπαζής πιστεύει πως η ειλικρίνεια του έχει στοιχίσει

Ο "μαντάμ" τραγουδοποιός Παντελής Αμπαζής γιορτάζει 30 χρόνια δισκογραφίας με μια μοναδική επετειακή συναυλία και αρκετή αυτοκριτική. Μιλά στο 'α'.

Επιμένοντας κλασικά σε …αρχαία θέατρα: "Ορφέας και Ευρυδίκη" από Μέγαρο/Καμεράτα στην Αρχαία Μεσσήνη - 8η Συμφωνία Μάλερ από ΚΟΑ για την αυλαία στο Ηρώδειο

Με δύο σημαντικές εκδηλώσεις, που έλαβαν χώρα σε αρχαία θέατρα, ολοκληρώθηκε ουσιαστικά προ ημερών η φετινή καλλιτεχνική περίοδος για την κλασική μουσική.

Από την Γιουροβίζιον στο τραγούδι που λέει "ναι" στο "για πάντα"

Η "Jalla" συναντά το "Per Sempre Sì" και γεννιέται ένα ντουέτο που υπόσχεται να γίνει το soundtrack του φετινού καλοκαιριού

Ποιο ελληνικό τραγούδι θα ταίριαζε στους Pantera; Η Allwyn έδωσε τον λόγο στους fans (vid.) – Metal απαντήσεις πριν από μια ιστορική βραδιά στο Release Athens Festival

Λίγο πριν οι Pantera ανέβουν στη σκηνή, η κάμερα της Allwyn συνάντησε τους fans και τους έθεσε μερικές ερωτήσεις που μόνο οι λάτρεις της metal θα μπορούσαν να απαντήσουν.

Δύο ξεχωριστές μουσικές βραδιές στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Οι Pink Martini με ετερόκλητα μουσικά στοιχεία και ο Μάριος Φραγκούλης με τη νέα μουσική παράσταση "Χέρια Φτερά" επιστρέφουν στην Θεσσαλονίκη για δύο συναυλίες.