Σε άλλα νέα, η Σακίρα τραγουδά ξανά για το Μουντιαλ

Δεκαέξι χρόνια μετά το θρυλικό «Waka Waka», η Κολομβιανή super star επιστρέφει με το «Dai Dai» για να μας θυμίσει πώς γίνεται σωστά ένας ποδοσφαιρικός ύμνος.

Shakira

Αν υπάρχει μια φωνή που έχει ταυτιστεί με την παγκόσμια ποδοσφαιρική γιορτή, αυτή είναι αδιαμφισβήτητα της Σακίρα. Η είδηση πως η Σακίρα θα είναι ξανά η επίσημη "φωνή" του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει ήδη προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση, φέρνοντας έναν αέρα νοσταλγίας αλλά και τρομερής ενέργειας ενόψει του Μουντιάλ 2026.

Η Κολομβιανή σταρ, που έχει γράψει ιστορία με το αξεπέραστο "Waka Waka" του 2010, επιστρέφει δυναμικά στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο με το νέο της κομμάτι "Dai Dai". Αυτή τη φορά με παρέα. Η συνεργασία της με τον Νιγηριανό καλλιτέχνη Burna Boy υπόσχεται να ενώσει τις ηπείρους μέσα από έναν εκρηκτικό Afrobeats ήχο, δίνοντας το σύνθημα για τη μεγάλη γιορτή που θα φιλοξενηθεί σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά.

Στη δημοσιότητα δόθηκε το promo video για τον ύμνο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και προσφέρει μια πρώτη γεύση από το τι πρόκειται να ακολουθήσει, με τη Σακίρα να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο του θρυλικού σταδίου Μαρακανά στο Ρίο ντε Τζανέιρο.  Πλαισιωμένη από χορευτές και τραγουδώντας στα αγγλικά, η "βασίλισσα των Μουντιάλ" δείχνει έτοιμη να κατακτήσει ξανά τα charts. Το δημοσίευσε η ίδια στα social media, γράφοντας: "Από το στάδιο Μαρακανά, εδώ είναι το "Dai Dai”, το επίσημο τραγούδι του Μουντιάλ 2026".

Ολόκληρο το τραγούδι αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα στις 14 Μαΐου, ανεβάζοντας το θερμόμετρο της ανυπομονησίας για τη διοργάνωση που ξεκινά επίσημα στις 11 Ιουνίου στο στάδιο Αζτέκα.

Το highlight του βίντεο, ωστόσο, βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Στο φόντο πίσω από τη Σακίρα εμφανίζονται στη σειρά οι επίσημες μπάλες των τριών διοργανώσεων στις οποίες έχει συμμετάσχει, ενώ η ίδια κρατά τώρα στα χέρια της την τέταρτη μπάλα, αυτή του 2026. Με το "Dai Dai", η Σακίρα σπάει κάθε ρεκόρ, γίνεται η πρώτη γυναίκα Λατίνα καλλιτέχνης που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Σε περίπτωση που δεν το θυμάστε η Σακίρα πριν το "Waka Waka" το 2010 είχε πρωτοεμφανιστεί ως ιέρεια του μουντιάλ με το "Bamboo" το 2006 και το 2014 στο Ρίο επανήλθε με το "La La La".

Είναι ενδιαφέρον ότι το "Dai Dai" δεν σχετίζεται με τον επίσημο ύμνο της Coca-Cola για το Μουντιάλ 2026, ο οποίος βασίζεται σε νέα εκδοχή του "Jump" των Van Halen με τη συμμετοχή του J Balvin, του Travis Barker, της Amber Mark και του κιθαρίστα Steve Vai.

Με τον τελικό να έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιουλίου στο MetLife Stadium του Νιου Τζέρσεϊ, η Σακίρα έρχεται για άλλη μια φορά να αποδείξει πως το ποδόσφαιρο και η μουσική είναι μια γλώσσα παγκόσμια, ξεκινώντας το δικό της πάρτι πολύ πριν την πρώτη σέντρα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Starovas Band στο Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας με ελεύθερη είσοδο

Το Project "Star Ovation – Το Rock που δεν ξεχάσαμε" είναι ένα δυναμικό rock party με ήχους της μπάντας από τις δεκαετίες που σημάδεψαν μια ολόκληρη γενιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/07/2026

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την καλλιτεχνική περίοδο 2026-2027

200 χρόνια από τον θάνατο του Μπετόβεν, μεγάλες ορχήστρες, μεγάλοι μαέστροι και μεγάλοι ερμηνευτές ανοίγουν τη νέα καλλιτεχνική σεζόν του Μεγάρου.

Τι είναι το "Βάλε Shuffle" που ετοίμασε η νέα γενιά του Νιάρχος;

Το SNFCC Youth Council διοργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά στο ΚΠΙΣΝ με live εμφανίσεις και DJ set, συνδυάζοντας διαφορετικούς ήχους και μουσικές διαθέσεις.

Sold out και απίθανα live στο φετινό Plastiras Lake Festival, με σύνθημα "Τραγούδα, Ταξίδεψε, Ζήσε τη Στιγμή"

Το φετινό τρίτο κατά σειρά Plastiras Lake Festival είχε απόλυτη επιτυχία. Πυξ Λαξ, Παύλος Παυλίδης, Γιάννης Χαρούλης,Thievery Corporation, Λόγος Τιμής, ήταν μερικά από τα ονόματα μαγνήτες του τετραήμερου.

Οι Thievery Corporation στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Γιορτάζουν τα 30 χρόνια τους και επιστρέφουν στην Θεσσαλονίκη με ένα ανεπανάληπτο "best of" live set την Τετάρτη 15 Ιουλίου στην Μονή Λαζαριστών.

Η ΕΡΤ τιμά το Νέο Κύμα με μια ξεχωριστή συναυλία στο Βεάκειο

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και μέλη της Χορωδίας της ΕΡΤ παρουσιάζουν μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στο Νέο Κύμα στο Βεάκειο Θέατρο στις 22 Ιουλίου.

Party in the Park Vol.2 powered by ΔΕΗ: Μια μεγάλη γιορτή μουσικής, χαράς και ελεύθερης συμμετοχής στο Πεδίον του Άρεως

Ένα εμβληματικό πάρκο και spot της Αθήνας μετατράπηκε σε ανοιχτό χώρο συνάντησης, με live radio shows, συνεντεύξεις, δράσεις για μικρούς και μεγάλους και μια μοναδική live εμφάνιση της Κατερίνας Λιόλιου.