Ο John Legend έρχεται στο Ηρώδειο

Είναι σίγουρα μία από τις ωραιότερες φωνές της soul και του R&B και έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

John Legend

Με την προσθήκη της συναυλίας του John Legend στις 30 Ιουνίου, ολοκληρώνεται το φετινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Ωδείου Ηρώδου Αττικού.

Ένας σύγχρονος μύθος, ένα θρυλικό θέατρο και ένα αδιαφιλονίκητο momentum: o John Legend –ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής του εικοστού πρώτου αιώνα και ένας αισθαντικός ανανεωτής της soul και του R&B– έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μια αποκλειστική εμφάνιση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Ως συγκυρία, η τελευταία μέρα του Ιουνίου έχει ήδη εξασφαλίσει τη θέση της στην ιστορία: η συναυλία του κορυφαίου καλλιτέχνη θα είναι η τελευταία πολιτιστική εκδήλωση που θα λάβει χώρα πάνω στη φιλόξενη σκηνή του θεάτρου πριν το κλείσιμό του και την έναρξη των εκτεταμένων εργασιών αναστήλωσης.

john legend

Αν πρέπει να καταφύγουμε σε αριθμούς για να αποτυπώσουμε την εντυπωσιακή πορεία του John Legend, θα πρέπει να πάρουμε κυριολεκτικά ανάσα πριν βουτήξουμε σε αυτόν τον καταρράκτη διακρίσεων, βραβείων και κατορθωμάτων: δεκατρία(!) βραβεία Grammy και το βραβείο Oscar για Best Original Song το 2014 –είναι, άλλωστε, ο πρώτος Αφροαμερικανός καλλιτέχνης που μπήκε στη λέσχη EGOT, έχοντας κερδίσει και τα τέσσερα βραβεία (Emmy, Grammy, Oscar και Tony)– τέσσερις πλατινένιους και δύο χρυσούς δίσκους, έξι πλατινένια και πέντε χρυσά singles στα charts των ΗΠΑ, καθώς και δισεκατομμύρια ακροάσεις σε διάφορες πλατφόρμες.

john legend

Κάποια από τα τραγούδια που πιστοποιούν όλα τα παραπάνω είναι τα "All of Me”, "Love Me Now”, "Beauty and the Beast”, "Minefields” και "Ordinary People”, ανάμεσα σε πολλά άλλα. Η παράθεση των ονομάτων με τα οποία έχει συνεργαστεί μπορεί να αφήσει και τον πιο απαιτητικό μουσικόφιλο με το στόμα ανοιχτό, μεταξύ των οποίων οι Ariana Grande, Lauryn Hill, Kanye West, André 3000 και Herbie Hancock.

Η εμφάνιση εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας "An Evening of Songs & Stories”, μιας μουσικής αφήγησης όπου κάθε τραγούδι λειτουργεί ως σταθμός ζωής. Legenda στα λατινικά σημαίνει να αφηγείσαι εκείνες τις ιστορίες που πρέπει να ακουστούν δυνατά και αυτό ακριβώς κάνει εδώ ο John Legend: μόνος στο πιάνο, απογυμνώνει τις συνθέσεις του από τις ενορχηστρωτικές τους πανοπλίες και τις μετατρέπει σε μια σινεμασκόπ αναδρομή στο παρελθόν, ξετυλίγοντας ιστορίες, εμπειρίες και συναντήσεις που διαμόρφωσαν την ανεπανάληπτη προσωπική και καλλιτεχνική του πορεία.


Εισιτήρια

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας με τους παρακάτω τρόπους:
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ: aefestival.gr και more.com
ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260: Δε-Πα 10:00-18:00 
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ: Δε-Πα 10:00-18:00  +30 2118008181
ΑΜΕΑ: +30 2104834913| Δε-Πα 10:00-17:00

Πληροφορίες εισιτηρίων: aefestival.gr/plirofories-eisitirion/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O Βασίλης Προδρόμου λέει "Ριχ' τε με μες στα δοξάρια" και πηγαίνει στον Σταυρό του Νότου Club.

Ψαγμένες ενορχηστρώσεις και ένα ιδιαίτερο κουαρτέτο μουσικών αποτελούν τον "παρονομαστή" της συγκεκριμένης βραδιάς με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Προδρόμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΗς ΛΟΥΚΑς
15/04/2026

Τα "Μπλιμπλίκια" υπόσχονται ένα βράδυ αυτοσχεδιασμού και ζωντανής μουσικής

Το line-up φέρνει κοντά τους Angelos Greetana, Missigno, Jim Captain και Jo N. Tolia, που κινούνται ανάμεσα στην ηλεκτρονική μουσική και την hip hop.

We Planted Peonies, το νέο άλμπουμ του Fig Thief

Το Σάββατο 2 Μαΐου ο Fig Thief, παρέα με τους Freethestyles, θα παρουσιάσει τον 4ο προσωπικό του δίσκο που αποτελεί την πρώτη του κυκλοφορία ως beatmaker & MC.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος επιστρέφει με το κουαρτέτο του στο Half Note Jazz Club

Την Τετάρτη 22 Απριλίου στο Half Note Jazz Club, ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος παρουσιάζει υλικό του που ηχογραφήθηκε πρόσφατα και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο μαζί με παλαιότερες συνθέσεις σε νέες πιο δυναμικές και ελεύθερες αναγνώσεις.

Runway όπως Vogue: Το πρώτο τραγούδι από το The Devil Wears Prada 2 μόλις κυκλοφόρησε

Lady Gaga και Doechii βάζουν τα δυνατά τους για να ξεπεράσουν την iconic Madonna των '90s. Θα τα καταφέρουν άραγε;

Ο Joep Beving και η μίνιμαλ, μυσταγωγική γοητεία του για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της Liminal Tour του, έρχεται για μία και μοναδική εμφάνιση στις 23 Απριλίου στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό.

Είναι ο Justin Bieber ο τελευταίος πραγματικός Super Star;

Φρενίτιδα έχει προκαλέσει η εμφάνιση του Justin Bieber στο Coachella, με το αστρονομικό ποσό της αμοιβής του να πυροδοτεί αντιδράσεις και να επιβεβαιώνει πως παραμένει ο μεγαλύτερος ποπ σταρ της γενιάς του.