Ζηλέψαμε αφάνταστα όταν είδαμε ότι ανακοινώθηκε από το Sani Festival. Ευτυχώς όμως, προτού ανέβει στη σκηνή του λόφου της Σάνης, ο Robert Plant, ο θρυλικός frontman των Led Zeppelin και μία από τις πιο επιδραστικές φωνές στην ιστορία της rock, θα περάσει μία βόλτα από την Αθήνα. Για την ακρίβεια, θα συναντήσει το αθηναϊκό κοινό την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026 στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, "αποδεικνύοντας γιατί παραμένει ένας από τους πιο ανήσυχους και δημιουργικά ακούραστους καλλιτέχνες του πλανήτη", όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου.

Συνοδευόμενος από τους Saving Grace με τους οποίους συμπράττει τα τελευταία 6 χρόνια και τη Suzi Dian, ο Plant θα παρουσιάσει το All That Glitters...: "ένα συλλογικό project ωμό, ατμοσφαιρικό και βαθιά σύγχρονο, που ενώνει τα blues με τον υπνωτικό παλμό της ψυχεδελικής folk, μετατρέποντας την παράδοση σε μια ζωντανή, ηλεκτρισμένη εμπειρία."
Μεταξύ μας, δε χρειάζονται πολλά λόγια για να πειστούμε να σπεύσουμε να δούμε έναν ζωντανό θρύλο. Είναι καθαρά θέμα bucket list για όσους ακόμα δεν τον ακούσαμε live.
Κατά το δελτίο τύπου επί σκηνής θα δούμε τον Plant είτε να μοιράζεται τα φωνητικά μαζί με τη Dian -στην οποία που και που παραχωρεί εξ ολοκλήρου το μικρόφωνο- είτε για λίγο ως solo. Πάντως, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος, είναι η πρώτη φορά που έχει βρει συνεργάτες με τους οποίους ταυτίζεται τόσο ιδιοσυγκρασιακά: "Πρόκειται για μια εντυπωσιακή ομάδα ανθρώπων. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τυχερός νιώθω γι' αυτό. [...] Αυτό το εγχείρημα ήταν μια αποκάλυψη — η γλυκύτητα όλου αυτού. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πραγματικά υπέροχοι. Έχουν διαμορφώσει το δικό τους μοναδικό στυλ και μαζί φαίνεται να έχουν οδηγηθεί σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μουσικό μονοπάτι".
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στις 12:00 μέσω του Ηighpriority.Ticketmaster.gr.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook, Tik Tok και το Instagram.
