Η Βερόνικα Δαβάκη στην ιστορική Απανεμιά

Η ερμηνεύτρια θα ερμηνεύσει από ρεμπέτικ και λαϊκά έως νέο κύμα αλλά και κομμάτια της δικής της δισκογραφίας, πλάι στους Βασίλη Κορακάκη και Δημήτρη Σίντο.

Βερόνικα Δαβάκη Απανεμιά

Η Βερόνικα Δαβάκη επιλέγει την ιστορική Απανεμιά στην Πλάκα (Μνησικλέους και Θόλου 4) και μας δίνει ραντεβού για μια ξεχωριστή μουσική παράσταση, την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, γεμάτη αγαπημένα ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, κομμάτια από την έντεχνη μουσική σκηνή, τη μελοποιημένη ποίηση και το νέο κύμα, καθώς και επιλογές από την προσωπική  δισκογραφική της πορεία με τους Νίκο Ξυδάκη, Βαγγέλη Κορακάκη και Δημήτρη Παπαδημητρίου.

 

"Σταλιά σταλιά κι αχόρταγα", "Πες πως μ αντάμωσες μια νύχτα σ ένα όνειρο", "Στης ζωής τη στράτα", "Δεύτερη ζωή δεν έχει", "Πάμε να βρούμε λίγη θάλασσα": τραγούδια πό τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Γιώργο Ζαμπέτα και από τον Άκη Πάνου στον Μίκη Θεοδωράκη και τη μελοποιημένη ποίηση. Την επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει ο Κώστας Φασουλάς. Μαζί της επι σκηνής ο Βασίλης Κορακάκης παίζει μπουζούκι και τραγουδάει και ο Δημήτρης Σίντος παίζει πιάνο, επιμελείται τις ενορχηστρώσεις και τον ήχο.

Με τα λόγια της Βερόνικας Δαβάκη

 "Ζήτησα από τον Κώστα να φανταστεί ένα πρόγραμμα για τον μοναδικό αυτό χώρο και το πρώτο πράγμα που είπαμε την ίδια στιγμή, ήταν "εκεί θέλει τραγούδια… να τα λέμε όλοι μαζί!”! Αυτό ακριβώς μου έχει λείψει, αυτό ακριβώς μπορεί κανείς να βρει στον χώρο της Απανεμιάς. Την παρέα, την αγκαλιά, τη μέθη των τραγουδιών που μέσα στα χρόνια μας έχουν ορίσει και που με το άκουσμα της πρώτης κιόλας νότας δεν μπορούμε να κρατηθούμε να μην τα σιγοτραγουδήσουμε. Πήρα λοιπόν τη μουσική μου παρέα και κλείσαμε το Ραντεβού".

Πληροφορίες: 210-3248580

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Jim Morrison: Νεκρός, καυτός και σέξι

55 χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Jim Morrison εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και εμπορικές προσωπικότητες στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΗς ΛΟΥΚΑς
10/08/2026

Ο Κώστας Χατζής μας υπενθυμίζει ότι "σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει"

Με τη χαρακτηριστική φωνή, την κιθάρα και τα διαχρονικά τραγούδια του, ο Κώστας Χατζής έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο ελληνικό τραγούδι.

Η Λυδία Σέρβου πιστεύει ότι τα παιδιά την έχουν κάνει πιο αυστηρή

Η Λυδία Σέρβου είναι ερμηνεύτρια, μουσικοπαιδαγωγός και πρόσφατα κυκλοφόρησε τον πρώτο ολοκληρωμένο προσωπικό της δίσκο με τίτλο "Η ψυχή που δεν ξοδεύτηκε".

Ο Σωκράτης Μάλαμας για δύο βραδιές στο Κατράκειο

Ο Σωκράτης Μάλαμας επιστρέφει με την μπάντα του στο Κατράκειο για δύο συναυλίες τον Σεπτέμβριο, μαζί με την Ιουλία Καραπατάκη και τον Γιάννη Μάλαμα.

Οι συναυλίες της εβδομάδας (10-16/08)

Η Kasia και ο Kevin de Vries ανεβαίνουν στα decks του Bolivar και χαρίζουν δύο βραδιές γεμάτες μουσική για όσους έμειναν στην Αθήνα τον δεκαπενταύγουστο.

Τι θα λέγατε για λαϊκό και δημοτικό πανηγύρι με κορυφαίους καλλιτέχνες;

Μια μεγάλη γιορτή στην Αττική με καταξιωμένους καλλιτέχνες από τον χώρο της παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής στήνεται με ελεύθερη είσοδο!

Μια μουσική συνάντηση κορυφής με Άλκηστη Πρωτοψάλτη και Νίκο Πορτοκάλογλου στο Περιστέρι

Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Νίκος Πορτοκάλογλου συναντιούνται στο Άλσος Περιστερίου τον Σεπτέμβριο, σε μια βραδιά γεμάτη μεγάλες επιτυχίες με ελεύθερη είσοδο.