Η Καλλιόπη Μητροπούλου σε μια κινηματογραφική παρουσίαση δίσκου

Η συνθέτρια, τραγουδοποιός, ερμηνεύτρια και βιολονίστρια παρουσιάζει στο Newman Cinema, μαζί με τον Νίκο Βελιώτη, το «Between».

Καλλιόπη Μητροπούλου © Giorgos Athanasiou

Η συνθέτρια, τραγουδοποιός, ερμηνεύτρια και βιολονίστρια Καλλιόπη Μητροπούλου παρουσιάζει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ  "Between" μαζί με το Νίκο Βελιώτη τη​ Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, στο​ Newman Cinema.

Το "Between" κυκλοφορεί από τη Submersion Records και μιλά για την εμπειρία του να βρίσκεται κανείς "ανάμεσα": Μεταξύ του γνώριμου και του άγνωστου, της εσωτερικής γαλήνης και του χάους της αβεβαιότητας. Μέσα από τα κομμάτια του, εκφράζονται συναισθήματα πόνου, προσμονής, απογοήτευσης, αλλά και στιγμές ελπίδας, διαύγειας και απρόσμενης ηρεμίας.  Αποτελεί έναν ευαίσθητο αλλά τολμηρό μουσικό κόσμο, όπου το κλασικό υπόβαθρο της Καλλιόπης συναντά σύγχρονα, ονειρικά στοιχεία post pop και ηλεκτρονικής μουσικής.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με μια ηχοτοπία από έγχορδα και μια ολιγόλεπτη σωματική performance και θα συνεχίσει με την πλήρη εκτέλεση του δίσκου με την Καλλιόπη Μητροπούλου και το Νίκο Βελιώτη στη σκηνή του σινεμά, με σχεδιασμό φωτισμού από τον Χρήστο Λαζαρίδη (RGB Dry - Hire). Θα ακολουθήσει party με dj set έκπληξη.

Καλλιόπη Μητροπούλου

"Το Between είναι το Μετέωρο. Όλα δυναμώνουν στην άρση. Ερωτευόμαστε στην άρση. Αφηνόμαστε σε αυτό το εν δυνάμει αερικό. Το Between είναι το άφημα. Το λίγο πριν, η ανάσα  που κόβεται και η απόφαση που είναι τόσο δύσκολη να παρθεί όταν δε σου κρατάει το χέρι κανείς. Το εισιτήριο στο χέρι και το κλάμα στο αεροπλάνο ανάμεσα από δύο χερσαίες πατρίδες που σε καλούν και δεν ξέρεις πια που ανήκεις και κάνεις πατρίδα σου το ενδιάμεσο" έγραψε η Καλλιόπη Μητροπούλου για το έργο της.

Λίγα λόγια για την Καλλιόπη Μητροπούλου

Γνωστή για τη συμμετοχή της ως βασική τραγουδίστρια στα συγκροτήματα Echo Tides και Oi Va Voi, η Καλλιόπη Μητροπούλου έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Pan Pan, Vassiłina, ο Erland Cooper, ο Γιάννης Αγγελάκας & οι Επισκέπτες, αλλά και με ορχήστρες διεθνούς κύρους όπως η Gürzenich Orchestra, η London Philharmonic Orchestra, η London Contemporary Orchestra, η BBC Symphony Orchestra και η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στη σύνθεση μουσικής για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Λίγα λόγια για τoν Νίκο Βελιώτη

Στα 80s ο Νίκος Βελιώτης δημιούργησε τους In Trance 95  μαζί με τον Αλέξανδρο Μαχαίρα. Στα 90s στράφηκε στον πειραματισμό και την avant-garde με βασικό όχημα το βιολοντσέλο. Δημιούργησε τους Cranc (με τα αδέλφια Rhodri & Angharad Davies). Στα 00s δημιούργησε τους Texturizer (με τον Coti K.) και τους Looper (με τους Ingar Zach & Martin Kuchen) . Κονιορτοποίησε το βιολοντσέλο του [Cello Powder] και συνεργάστηκε με τον Γιάννη Αγγελάκα και τον David Grubbs. Στα 10s δημιούργησε τους Mohammad μαζί με τους ILIOS και Coti K. [μετονομάστηκαν σε MMMΔ μετά την αποχώρηση του Coti K. To 2015].

​Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

> Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Καλλιόπη Μητροπούλου

  • Rock-pop-folk

Η συνθέτρια, τραγουδοποιός, ερμηνεύτρια και βιολονίστρια Καλλιόπη Μητροπούλου παρουσιάζει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ «Between» μαζί με τον Νίκο Βελιώτη. Η βραδιά θα ξεκινήσει με μια ηχοτοπία από έγχορδα και μια ολιγόλεπτη σωματική performance και θα συνεχίσει με την πλήρη εκτέλεση του δίσκου με την Καλλιόπη Μητροπούλου και το Νίκο Βελιώτη στη σκηνή του σινεμά, με σχεδιασμό φωτισμού από τον Χρήστο Λαζαρίδη (RGB Dry - Hire). Θα ακολουθήσει party με dj set έκπληξη.

Newman Cinema

Σεβαστουπόλεως 117, Αμπελόκηποι (Μετρό Πανόρμου)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Σπύρος Γραμμένος γιορτάζει (ξανά) τον Άγιο Βαλεντίνο

Για ακόμη μια χρονιά, η παράδοση συνεχίζεται με το πιο εορταστικό κλήμα που μόνο ο Γραμμένος ξέρει να φτιάχνει.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/02/2026

Συναυλίες, lives και DJ sets για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Δίνουμε μουσικά ραντεβού σε χώρους που υμνούν τον έρωτα και αφιερώνουν σ’ αυτόν παραστάσεις και live, για full in love καταστάσεις.

Οι Kneecap (ξανα)έρχονται στην Ελλάδα

Επιστροφή στο Rockwave Festival 2026 για το ιρλανδικό trio μια μοναδική εμφάνιση στις 20 Ιουνίου. Η προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 20 Φεβρουαρίου.

Η ομάδα Quilombo σε μια γιορτή με αφροβραζιλιάνικους ήχους και μπόλικο χορό

Μια αίθουσα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μετατρέπεται σε ζωντανή πίστα χορού προσκαλώντας το κοινό σε ένα αυθεντικό καρναβαλικό πάρτι.

Ένα δυναμικό συναυλιακό τετραήμερο έρχεται στο Jazzèt Music Hall

Ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα Jazz & Blues με ονόματα της εγχώριας και διεθνούς σκηνής θα βρείτε στο jazz club του Χαϊδαρίου.

"Megadeth": Το νέο άλμπουμ των Megadeth τους οδήγησε στην κορυφή της Αμερικής

Tο κύκνειο άσμα των Megadeth παράλληλα εξελίσσεται σε παγκόσμια επιτυχία τους.

Ο Danny L Harle συνεργάζεται ξανά με τη Dua Lipa και ακούγεται παντού

Ο υποψήφιος για Grammy μουσικός, παραγωγός και συνθέτης κυκλοφόρησε το ντεμπούτο-άλμπουμ του "Cerulean", από το οποίο το κομμάτι "Two Hearts" -που αποτελεί τη νέα συνεργασία του με τη Dua Lipa- ακούγεται παντού.