Ένα τριήμερο με techno και yoga κάτω από τα πλατάνια

Το Techno Yoga Greece μας θύμισε ότι τα πιο ωραία concept γεννιούνται μόνο από και για τις κοινότητες με μια αναζωογονητική διοργάνωση στο Platanenhof (18-20/7).

Techno Yoga Greece

Λείπουν όλο και περισσότερο οι grassroots πρωτοβουλίες στα φεστιβαλικά πράγματα. Αυτές που μας θυμίζουν ότι τα φεστιβάλ γεννιούνται από την ανάγκη για επικοινωνία και σύνδεση μέσα στην ίδια την κοινότητα που εκπροσωπούν και από την οποία εκπορεύονται. Έτσι, όταν τελευταία στιγμή ήρθε η πρόταση για το τριήμερο φεστιβάλ του Techno Yoga Greece φορτώσαμε με συνοπτικές διαδικασίες σκηνές και yoga mats στο πορτ μπαγκάζ και βάλαμε μπρος για το Platanenhof της Νότιας Εύβοιας.

Τι συμβαίνει όταν η techno συναντά τη yoga; Μια γρήγορη ματιά στο πρόγραμμα που σκαρφίστηκαν οι ιθύνοντες νόες πίσω από το Techno Yoga Greece -η yoga instructor Στέλλα Αγγελακοπούλου και ο DJ/παραγωγός Μάρκο Νταΐτση- για το πολυσυλλεκτικό τριήμερο 18-20 Ιουλίου είναι ενδεικτική. Δύο κόσμοι που φαινομενικά δεν άπτονται – βέβαια, στόχος και των δύο είναι η αυτό-έκφραση και η ελευθερία- έρχονται κοντά για να ανοίξουν ένα παράθυρο σε μια εντελώς νέα εμπειρία. "Σε έναν κόσμο που η γιόγκα συνδέεται με σιωπή και απομόνωση, η πρακτική αυτή έρχεται να αλλάξει το παιχνίδι", όπως λένε και οι ίδιοι.

Techno Yoga Greece

Techno Yoga Greece

Πράγματι, το πρόγραμμα που πρότεινε διαφορετικές πρακτικές yoga (από vinyasa και dynamic flow μέχρι yoga nidra) αλλά και πεζοπορίες, sound healing sessions, elemental ritual dance workshops και ασκήσεις διαλογισμού με γερές δόσεις techno ήταν φτιαγμένο με φροντίδα και σεβασμό στη ροή της φύσης και της ομάδας. Με έναν ρυθμό που έδινε χώρο τόσο στην ένταση και την εκτόνωση όσο και στη σιωπή. 

Η συνύπαρξη techno μουσικής και εσωτερικής πρακτικής όχι μόνο δεν μπέρδευε, αλλά δημιουργούσε έναν εντελώς δικό της παλμό με τον οποίο έβλεπε κανείς τα μέλη αυτής της εφήμερης – πλην αληθινής – κοινότητας να συντονίζονται στον δικό του χρόνο ο καθένας. Πρωινές πρακτικές κάτω από τα πλατάνια, βόλτα στη θάλασσα ή στην εντυπωσιακή βάθρα στους καταρράκτες του Μανικιάτη, λίγη yoga ακόμα και ολονύχτιος χορός μπροστά από το υβριδικό stage σε σχήμα λωτού ή σε κάποιο από τα εξωπραγματικά spots του Platanenhof. 

Techno Yoga Greece

Techno Yoga Greece

Στα ενδιάμεσα διαλείμματα άλλοι χαλάρωναν και άλλοι αντάλλασσαν ιστορίες από την προηγούμενη νύχτα συνειδητοποιώντας σταδιακά κάτι που δεν λέγεται εύκολα με λόγια. Πως αυτή η εμπειρία –κάτι ανάμεσα σε retreat και rave– λειτουργούσε σαν καθρέφτης. Η ευθυγράμμιση, η ανάσα, η αυτοσυγκέντρωση, η παρουσία και η φροντίδα δεν είναι απλώς λέξεις που ανήκουν στον κόσμο της yoga ή/και της κουλτούρας της techno αλλά συνθήκες που χρειαζόμαστε σε κάθε πτυχή της ζωής μας. 

Το line-up του Techno Yoga Festival 2025 συνδύαζε δυναμικά ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής και της πρακτικής ευεξίας. Στο DJ booth ανέβηκαν οι NHŪ, Crystal, Isoskeles, Kelly Cortese, Na/Na, Polly Molly, Rozina, Rista, TNK και Yope, συνθέτοντας το soundtrack του τριημέρου. Παράλληλα, οι instructors Στέλλα Αγγελακοπούλου, Kaliprana, Μπέλλα Μουζακίτη, Natasha, Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου και Γιώργος Θεοδοσίου καθοδήγησαν τις πρακτικές yoga και διαλογισμού.

Techno Yoga Greece

Techno Yoga Greece

Ήταν μια διοργάνωση με αληθινή φροντίδα, συνέπεια και αισθητική, χωρίς τίποτα περιττό – από το food corner και τις χορογραφημένες μεταβάσεις ανάμεσα στα sessions μέχρι το ζεστό και ασφαλές κλίμα που κράτησε μέχρι το τελευταίο beat. Μια εμπειρία που δεν βασίστηκε στο hype, αλλά στην αυθεντική πρόθεση για σύνδεση. 

Μετά από αυτό το τριήμερο, το μόνο βέβαιο είναι πως το Techno Yoga Greece δεν είναι απλώς ένα ευρηματικό concept, αλλά μια κοινότητα με πραγματική δυναμική – και μας κάνει ήδη να ανυπομονούμε για το επόμενο κεφάλαιο. Αν σκεφτεί κανείς δε ότι το Techno Yoga Greece κλείνει σήμερα ένα χρόνο ζωής, η συνέχεια φαντάζει πολύ όμορφη. Στα επόμενα!

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Μελίνα Κανά μας καλεί σε μια έντεχνη βραδιά τον Γενάρη στο Κύτταρο

Μαζί με τον Αλέξανδρο Δάικο θα τραγουδήσει επί σκηνής στις 15/1, αγαπημένα τραγούδια, αλλά και από τη νέα δισκογραφική δουλειά της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/01/2026

"Seathrough": Η Σαβίνα Γιαννάτου σε έναν αυτοσχεδιαστικό διάλογο με τον Σπύρο Μάνεση

Μια συναυλία με τραγούδια της Μεσογείου σε διάφορες γλώσσες και ιδιώματα και συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών, όπως η Λένα Πλάτωνος.

Τρεις ξεχωριστές συναυλίες προσεχώς στο Half Note Jazz Club

Τρεις κόσμοι συναντιούνται στην σκηνή του Half Note, που γίνεται τόπος ιστορίας και δημιουργίας, τη δεύτερη εβδομάδα του νέου έτους.

Τι μας χτύπησε πιο δυνατά και μουσικά μέσα στο 2025

Πολλά ήρθαν κι έφυγαν αλλά σήμερα λέω να σταθούμε σε ότι μας χτύπησε πιο δυνατά μέσα στο 2025. Δισκογραφία, παλιοί και νέοι ήρωες, πρωταγωνιστές και νέες τάσεις. Όλες οι κινήσεις που χαρακτήρισαν τη μουσική χρονιά είναι εδώ.

Τι είναι το μεταλακανικό πρωτοπάνκ του Θέμου Σκανδάμη και πότε το ακούμε live στο Baumstrasse

Ο Θέμος Σκανδάμης και η μπάντα του θα τραγουδήσουν τραγούδια από το τελευταίο άλμπουμ του "Χρυσάνθη" και όχι μόνο την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου.

Η "Δηιδάμεια" του Χαίντελ διά χειρός Γιώργου Πέτρου εντυπωσιάζει στο φετινό Φεστιβάλ Όπερας του Γουέξφορντ – "Πεπίτα Χιμένεθ" στη Μαδρίτη

Από το Γουέξφορντ μέχρι τη Μαδρίτη, σπάνιες όπερες, διεθνείς πρωταγωνιστές και μαγευτικές σκηνικές αφηγήσεις που εντυπωσίασαν.

Το Jazzèt Music Hall δίνει ρυθμό στη νέα χρονιά

Συναυλίες, DJ sets, αυτοσχεδιασμοί και εικαστικές παρεμβάσεις σηματοδοτούν την αρχή του 2026.