Οι Faithless επιστρέφουν μετά από 15 χρόνια στην Ελλάδα

Το θρυλικό συγκρότημα των επιτυχιών "Insomnia" και "God Is a DJ" έρχεται με rave διάθεση στο Primer Music Festival.

Faithless

Μετά από 15 χρόνια απουσίας από την Ελλάδα, οι θρυλικοί Faithless επιστρέφουν για μια μοναδική live εμφάνιση την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, στο Helios Stage του Primer Music Festival στο ΟΑΚΑ. Οι δημιουργοί των εμβληματικών "Insomnia", "God Is a DJ", και "We Come 1", επιστρέφουν στη σκηνή για να μας θυμίσουν γιατί άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στα dance floors όλου του κόσμου, με τον κοινωνικό στίχο τους και τις live εμφανίσεις που ξεπερνούν το συνηθισμένο rave.

Η εμφάνιση τους στην Αθήνα έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς είναι μέρος μιας συγκινητικής επανεκκίνησης. Μετά την απώλεια του Maxi Jazz, της εμβληματικής φωνής και ψυχής του group, το 2022, οι Faithless άρχισαν τώρα σταδιακά να επανενεργοποιούνται, χωρίς, φυσικά, να αντικαταστήσουν τον Maxi με κάποιον μόνιμο τραγουδιστή. Αντιθέτως, στα live τους συνεργάζονται με διαφορετικούς  guest vocalists και MCs, κρατώντας ζωντανό το πνεύμα του χωρίς να προσπαθούν να το "αντιγράψουν". Οι εμφανίσεις τους έχουν έντονο συναισθηματικό χαρακτήρα και συχνά περιλαμβάνουν εικόνες, αφιερώσεις και αποσπάσματα από τον Maxi, ως φόρο τιμής.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Καλαμάτα γιορτάζει 10 χρόνια μουσικής δημιουργίας

Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες επιστρέφουν με ένα επετειακό πρόγραμμα συναυλιών, masterclasses και νέων καλλιτεχνικών συναντήσεων

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/08/2026

Οι τελευταίες μεγάλες μουσικές βραδιές του καλοκαιριού έρχονται στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας

Ο Σεπτέμβριος κρατά ζωντανό τον παλμό του καλοκαιριού με συναυλίες σε ανοιχτά θέατρα και μουσικές σκηνές με αγαπημένους καλλιτέχνες.

Ένα μουσικό ταξίδι στη ζωή του Μπαχ και της μεγάλης αγάπης του

Η Μάγδα Μαυρογιάννη και ο Κάρολος Ζουγανέλης παρουσιάζουν στο Μέγαρο το μουσικό αναλόγιο "Anna Magdalena Bach", ένα ταξίδι στη ζωή του Μπαχ και της μεγάλης αγάπης του.

Το έργο του Απόστολου Καλδάρα ζωντανεύει στο Φεστιβάλ Βράχων, τον Σεπτέμβριο

Η Λαϊκή Ορχήστρα "Απόστολος Καλδάρας" παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη, με τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα.

O Goran Bregović δεν επιτρέπει στην πολιτική να καταστρέφει την ευτυχία του

Με αφορμή τη συναυλία του στις 20 Αυγούστου στο νέο, υψηλών προδιαγραφών συναυλιακό χώρο του Navarino Hills στην Costa Navarino, συναντήσαμε τον σπουδαίο συνθέτη. Ορίστε τι είπε στο "α".

Το Τρίτο Πρόγραμμα ταξιδεύει στη Γρανάδα με το ιστορικό Φεστιβάλ Μουσικής και Χορού

Το Τρίτο Πρόγραμμα και η EBU μεταφέρουν τους ακροατές στη Γρανάδα, μέσα από τέσσερις βραδιές με ήχους από το κορυφαίο φεστιβάλ μουσικής και χορού.

Η Ariana Grande σαρώνει στις ΗΠΑ με το νέο της άλμπουμ

Είναι η πρώτη καλλιτέχνης στην ιστορία της μουσικής που βλέπει το πρώτο single από καθένα από τα οκτώ πρώτα στούντιο άλμπουμ της να κάνει ντεμπούτο στο Top 10 του Billboard Hot 100.